Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η ΝΔ;

Σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της άρνησης του Αντ. Σαμαρά να συναινέσει στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, υπάρχουν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Όπως αναφέρεται, «στο 'ΕΛΚ' γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να...
πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται».

Η Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι στο ΕΛΚ «κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική».

Σημειώνει επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν θέλει να παραδεχθεί «πως η επιχείρηση 'Ελλάδα' μπορεί να ναυαγήσει εξαιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του».

Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του ΕΛΚ η εφημερίδα αναφέρει ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά».

Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. «Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο 'ΕΛΚ'», σημειώνει, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα «δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό».

«Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά», καταλήγει η Suddeutsche Zeitung.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ