Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου και δέσμευση της περιουσίας του προτείνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στη διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή

Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, θα καταθέσει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προτείνεται δέσμευση της περιουσίας του.

Για την πρόταση του αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή και, σύμφωνα με πηγές εντός του κόμματος, προτείνει να περιληφθεί στο κατηγορητήριο του πρώην υπουργού και το αδίκημα της κατασκοπείας και, για την ακρίβεια, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ότι μέχρι τις 7 τα κόμματα θα έχουν οριστικοποιήσει τις προτάσεις τους και θα παραδώσουν το πόρισμα τους στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

* «Ο Άκης στην πυρά! Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος για λίγες ψήφους πριν 15 χρόνια, θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.
in.gr