Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Το πολιτικό σύστημα ένοχο για την κρίση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinTQ3EsJ6SQmGAp2ZhzBvoIyxAxeKZbIHZphI-SGGc-wcWkcp0bquR6DFZ3RoHR3uFG1HcFhcuE348QwbDQV1ywiq8WtqWpYytoiQa9C4MOljm4kZ3Cid7f6WODWKk6p2NE1XSFm_jUoA/s1600/poreia-3-thumb-large.jpgΟ μεγάλος ασθενής είναι το κράτος, η οικονομία ή μήπως το οικονομικό μοντέλο;
Κανένα από αυτά παρότι ασθενούν βαρέως. Ο μεγάλος ασθενής είναι το πολιτικό σύστημα. Αυτό δημιούργησε το πελατειακό κράτος, προσέλαβε εκατοντάδες χιλιάδες στο Δημόσιο με ρουσφετολογικό τρόπο, διασπάθισε δημόσιο χρήμα, κακοδιαχειρίστηκε τα οικονομικά, διατηρούσε ΔΕΚΟ που δημιουργούσαν τεράστια χρέη μόνο και μόνο για να ικανοποιεί την εκλογική του πελατεία...Οπως η γραφειοκρατία λειτουργεί για δικό της όφελος, έτσι και το πολιτικό σύστημα έστησε και συντήρησε ένα μηχανισμό ο οποίος εξυπηρετεί τα προσωπικά, εκλογικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Ως και το διεφθαρμένο κράτος είναι δημιούργημα του πολιτικού συστήματος, γιατί με συμπεριφορές, πολιτικές, παραλείψεις συνέβαλε αποφασιστικά στο γιγάντωμα του τέρατος που απομυζά κάθε ικμάδα της κοινωνίας, πνίγει υγιείς δυνάμεις.
Ακόμα και τώρα που η χώρα ψυχορραγεί, το πολιτικό σύστημα παγιδευμένο σε συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το καθήκον και την αποστολή του.
Κυριαρχούν και σήμερα τα μικροκομματικά παιχνίδια, οι μικροπολιτικές λογικές και αντιλήψεις, ενώ το πολιτικό κόστος παρά τους εξορκισμούς καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πράξεις και τις συμπεριφορές.
Αλίμονο, ο ορίζοντας έχει σκοτεινιάσει τόσο πολύ που δεν αφήνει καμία αχτίδα φωτός να περάσει.
Η στιγμή είναι κρίσιμη. Οι πολιτικοί ηγέτες ή θα πάρουν αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια τους προχωρώντας σε ριζικές τομές και θα μείνουν στην ιστορία ή θα δειλιάσουν και η ιστορία θα τους γράψει με μελανά γράμματα.
imerisia.gr