Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: Διανύουμε την πιο δύσκολη πολιτικά περίοδο

Η περίοδος που διανύουμε «είναι η πιο δύσκολη πολιτικά περίοδος», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες σε υπουργική σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αλλά και τον ευρύτερο προγραμματισμό της κυβέρνησης.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «τώρα μπαίνουμε στην καρδιά των προβλημάτων», ότι «έχουμε μπει σε ένα τούνελ», εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «θα βγούμε από αυτό».
Και ζήτησε από τους συμμετέχοντες και όχι μόνο υπουργούς, να αναδεικνύουν συνεχώς τον πυρήνα της αποστολής της κυβέρνησης, που είναι οι υποσχέσεις απέναντι στον ελληνικό λαό.
Εχθρός μας στην προσπάθεια αυτή, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο τα διάφορα κατεστημένα συμφέροντα, εναντίον των οποίων επιτέθηκε, αλλά, όπως ανέφερε, «είναι οι ίδιες οι νοοτροπίες που έχουν καλλιεργηθεί για χρόνια», κατονομάζοντας την «αδράνεια», την «ακινησία» και τη «δύναμη της συνήθειας», που πρέπει να σπάσουν.
Ο κ. Παπανδρέου όρισε ως σημαντικό σταθμό τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι μέχρι τότε, αλλά και μέχρι τον επόμενο προϋπολογισμό, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διάστημα για το κόμμα και την κυβέρνηση, ενώ, στο μεταξύ, θα έχει προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, καθώς θα έχει κλείσει το κεφάλαιο που γράφεται τώρα, θα γίνει λεπτομερής συζήτηση σε κυβέρνηση και κόμμα για τα επόμενα βήματα και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, εντάσσεται και το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους. 
ta nea