Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρώθηκε η απόφαση Γεωργαλίδη για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Κασσιόπι

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTizFAhQLRM9wV57m_b6HSiepInktP4CluPdeNlDTXIOU_ap1RKLw



Με ανακοίνωση της η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κασσωπαίων, εκφράζει την ικανοποίηση της για την ακύρωση της απόφασης του πρώην Γ.Γ. της ΠΙΝ κ. Γεωργαλίδη που αφορούσε στην εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στο Καπαρέλι, από τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αποστολόπουλο, ύστερα απο την προσφυγή που είχε κατατεθεί. 
Μια απόφαση που αποτελεί σταθμό για την προστασία του περιβάλλοντος στην τουριστικά αναβαθμισμένη περιοχή της Κασσιόπης,  ενώ επιδέχεται  σημαντικών πολιτικών ερμηνειών. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, έχει ως ακολούθως:


                                                                                                Κασσιώπη 15/2/2011
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                    

Συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής Κασσωπαίων,    
                         
     Με την αίσθηση της δικαίωσης του αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε, σαν τοπική κοινωνία με τους φορείς της, για την αποτροπή της εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο ΚΑΠΑΡΕΛΙ, με ιδιαίτερη ανακούφιση πληροφορηθήκαμε, και σας ενημερώνουμε, ότι:    η απόφαση του πρώην Γ.Γ. της ΠΙΝ κ. Γεωργαλίδη που αφορούσε την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στο Καπαρέλι ακυρώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αποστολόπουλο.
Αποδεχόμενος την προσφυγή μας, o Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, και ακυρώνοντάς την, δίνει ένα οριστικό τέλος σε μια χρονίζουσα παράνομη  και περιβαλλοντικά καταστροφική απειλή εις βάρος της οικολογικά και τουριστικά ευαίσθητης περιοχής μας που οι επιπτώσεις θα επηρέαζαν όλη την Θαλάσσια περιοχή και την ακτογραμμή της Β.Α. Κέρκυρας.
Έρχεται επίσης η απόφαση αυτή, του κ. Αποστολόπουλου, να κάνει σαφές ότι το κράτος δικαίου, όταν θέλει να λειτουργήσει, έχει τη δύναμη (και επιτέλους) να συγκρούεται με τα κυκλώματα και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και να επιβάλει και να αποκαθιστά τη νομιμότητα.
Χαιρετίζουμε σαν κομματική οργάνωση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κασσωπαίων την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και καλούμε όλους τους φορείς με το ίδιο σθένος και την ίδια δυναμική που αντιμετωπίσαμε την υπόθεση ΚΑΠΑΡΕΛΙ να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας  και της περιβαλλοντικής ισορροπίας στον όρμο ΒΑΘΥ.  

                                                  Η Σ.Ε. της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κασσωπαίων