Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση Παπανδρέου σε ξένα ΜΜΕ για ανθελληνική μεροληψία

Επίθεση κατά μερίδας των ξένων ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την ελληνική οικονομική κρίση εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για τον Τύπο «Νewsxchange» που διεξάγεται στην Αθήνα. Επισημαίνοντας την προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο 12μηνο ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών « γιατί παρά το γεγονός ότι είμαστε εν μέσω μιας επώδυνης κρίσης,υπήρξε μια ευρύτατη συναίνεση και μια βαθιά κατανόησηαπό πλευράς της ελληνικής κοινωνίας ότι όλα όσα έγιναν ήταν απαραίτητα ».

«Τα ΜΜΕ επιδείνωσαν την κερδοσκοπία»
Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε συστάσεις προς τα ΜΜΕ λέγοντας ότι καθήκον τους είναι να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως είναι και καθήκον της κυβέρνησης είναι να είναι ειλικρινής με τον Τύπο, τους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα. Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός σημείωσε: « Εχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, αλλά γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθέναότι η εικόνα της Ελλάδας διαστρεβλώθηκε τους τελευταίους μήνες » και με μια ισχυρή δόση ειρωνείας είπε: « Κατ΄ αρχάς,θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, να ευχαριστήσω όλα τα ΜΜΕ,τα οποία μέσα σε μία ημέρα κατέστησαν τους έλληνες πολίτες ειδικούς επί των οικονομικών θεμάτων. Ολοι πλέον γνωρίζουν τι είναι τα spreads,τι είναι τα swaps και η πιστοληπτική ικανότητα. Ολα αυτάείναι πλέον γνωστοί οικονομικοί όροιακόμα και στα μικρότερα απομακρυσμένα χωριά ».

Αμέσως μετά όμως κατηγόρησε μερίδα του Τύπου για κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας, λέγοντας ότι πολλές φορές παρουσιάζουν τα οικονομικά προβλήματα σοβαρότερα απ΄ ό,τι είναι και αυτό καθιστά δυσχερέστερη την επίλυσή τους. « Είδαμε ότι αυτή η ψυχολογία της κερδοσκοπίας πολλές φορές επιδεινώνεται από την κερδοσκοπία των ΜΜΕ » τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι πολλές από τις επικρίσεις κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της χώρας πλησίαζαν κάποια στερεότυπα τα οποία αποτελούν μια « γκρίζα ζώνη ».

«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας για το έλλειμμα»
Εν αναμονή των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τους στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι έως το τέλος του 2010 η μείωση του ελλείμματος θα έχει φτάσει το 5,5% και ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει τηρήσει την υπόσχεσή της για τη μείωση του ελλείμματος. Τόνισε δε ότι εν όψει αυτών η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία καταβάλλει σκληρές προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια.
tovima.gr