Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Οι νέες ιδέες απαιτούν νέα πρόσωπα ,,,


Μετα την ακροδεξιά στροφή της περιχαρακωμένης Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει από αύριο την προσπάθεια να συσπειρώσει τον μάλλον ασαφή χώρο της φιλελεύθερης Δεξιάς, φλερτάροντας δευτερευόντως και με τον χώρο του Κέντρου.

Η επιτυχία ενός κόμματος εξαρτάται απόλυτα από τους στόχους του δημιουργού του και μένει να δούμε στην πράξη τι ακριβώς φιλοδοξεί να πετύχει η πρώην Υπ.Εξωτερικών. Αν αναζητήσει απλά μια εκδίκηση για την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ, η όποια επιτυχία του εγχειρήματος δεν μπορεί παρά να διαρκέσει ελάχιστα.

Αν όμως επιλέξει να δώσει ένα παραγωγικό αγώνα για την εκπροσώπηση της φιλελεύθερης πτέρυγας της Δεξιάς, τότε τα...

...μεσομακροπρόθεσμα κέρδη θα είναι γι'αυτήν μεγαλύτερα. Ήδη η τοποθέτηση της στην πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν το μνημόνιο την βοήθησε να βελτιώσει την εικόνα της σε ένα ευρύ κοινό που την αντιπαθούσε γιατί..."είναι η κόρη του Μητσοτάκη".

Όλα όμως θα κριθούν στην επιλογή των προσώπων που θα σταθούν δίπλα της. Με τον Μαρκογιαννάκη και τον Κιλτίδη μπορείς να θέσεις κάποιες πρώτες στέρεες βάσεις αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν θα επιλέξει ένα κόμμα που απλά αποκαθιστά ιστορικά τη μητσοτακική πτέρυγα της φθαρμένης Νέας Δημοκρατίας, εκεί θα κριθεί η σημαντική μάχη των εντυπώσεων....