Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Την αποτυχία αποτιμά η Ν.Ε., φωνάζουν στελέχη που ζητούν νομαρχιακή συνέλευση

alt
Σήμερα θα αποφασίσει η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αν θα συγκαλέσει Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος για να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Σήμερα θα κάνει και τη δική της αποτίμηση για το τι έφταιξε για το αποτέλεσμα. Η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση γίνεται εντός των «αποκλειστικών» τειχών της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπου θα ληφθούν υπ΄ όψιν και οι εισηγήσεις των προέδρων των δημοτικών οργανώσεων του κόμματος στην Κέρκυρα.
Η διευρυμένη Νομαρχιακή συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή σε καλό κλίμα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας γραμματέως της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λίνας Ρούσσου, ωστόσο, δεν έλαβε οποιαδήποτε απόφαση.
Πάντως, ήδη, επικρατεί μεγάλη γκρίνια μεταξύ των στελεχών του Κινήματος στην Κέρκυρα οι οποίοι διαφωνούν με την προοπτική να «κλείσει» το θέμα της αποτίμησης εντός κεκλεισμένων θυρών η Νομαρχιακή από μόνη της, τη στιγμή που η τοπική κομματική ηγεσία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πλήρη αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να εκλέξει οποιονδήποτε υποψήφιο στην Κέρκυρα.
Την ίδια ώρα, φουντώνουν οι φήμες περί απομάκρυνσης του Μάκη Μπούκα από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, με πιέσεις για παραίτηση που ασκούνται (και) από την Ιπποκράτους. «Με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να βρεθεί εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του γραμματέα, προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρότατες ευθύνες άλλων», υπογράμμισε στο CorfuPress.com στέλεχος του κόμματος το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Υποστήριξε, δε, ότι θα πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει τοπικά το κόμμα.
Πάντως, η φημολογία φέρει ήδη ως πιθανούς διαδόχους του κ. Μπούκα, όποτε και αν υπάρξει ζήτημα αλλαγής της ηγεσίας της Νομαρχιακής (οι εκλογές για νέο όργανο αναμένεται να γίνουν κανονικά την Άνοιξη) έναν εκ των Λευτέρη Πλασκοβίτη και Γιώργο Σκλαβούνο, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να έχουν εκδηλώσει επισήμως οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τη θέση.
corfupress.com