Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κέρκυρα: Σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ για χρηματισμό

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:WyfqQcImA1dxFM:http://3.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/SxUd5tPlxgI/AAAAAAABTag/Gc9Sjm5OHz4/s320/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%83.jpg&t=1Ζητούσε 30.000 από 57χρονο ξενοδόχο στους Παξούς για να "τακτοποιήσει" τις φορολογικές "ατασθαλίες" του. Ο λόγος για 54χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ που υπηρετούσε στην Κέρκυρα και συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από καταγγελία του 57χρονου ξενοδόχου, ενώ αναζητείται ακόμα ο 44χρονος συνάδελφος και συνεργός του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ.Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα άρχισαν όταν στα τέλη του Ιουλίου ο 54χρονος συλληφθείς με κλιμάκιο της υπηρεσίας του επισκέφθηκε το νησί των Παξών για τη διενέργεια ελέγχων. Ο 57χρονος ξενοδόχος ήταν ο ιδιοκτήτης των δωματίων στα οποία έμεινε το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και ο οποίος, αφού το κλιμάκιο έφυγε από το νησί, δέχθηκε τα τηλεφώνηματα του 54χρονου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και του 44χρονου συνεργού του, με τα οποία απαιτούσαν το ποσό των 30.000 ευρώ για να "τακτοποιήσουν τα φορολογικά του".
Ο 57χρονος ξενοδόχος κατήγγειλε το γεγονός στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που με τη σειρά τους ειδοποίησαν την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έτσι χθες το πρωί κανονίστηκε ραντεβού για να δώσει ο ξενοδόχος τα χρήματα. Ωστόσο, ο 54χρονος υπάλληλος δεν τα πήρε κατά το πρώτο αυτό ραντεβού γιατί ήταν μόνο 5.000 ευρώ, αλλά απαίτησε ολόκληρο το ποσό δίνοντας διορία μέχρι το Σάββατο. Τότε κανονίστηκε δεύτερο ραντεβού για το μεσημέρι σε καφετέρια της πόλης της Κέρκυρας, κατά το οποίο τελικά ο 54χρονος πήρε τα χρήματα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Σημειώνεται πως, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.
avgi.gr