Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα κόντρα στη Βουλή για τη διάταξη περί αποζημίωσης ξένων τουριστών


Επί της αρχής κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού την Τρίτη, το οποίο μεταξύ άλλων περιέχει προβλέψεις για την ΕΡΤ και τον ΕΟΤ, τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού, τα ζητήματα που αφορούν στα ολυμπιακά ακίνητα και εκείνα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις στο υπουργείο, την ΕΡΤ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η συζήτηση για την αποζημίωση ξένων τουριστών από τις συνέπειες απεργιακών κινητοποιήσεων.
Κατά την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, είπε πως δεν συμφωνεί ότι «θεομηνία» και «απεργία» είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ανέφερε πως «είναι επικίνδυνος ο εκφυλισμός της απεργίας».
«Επικίνδυνο είναι αυτό που ίσως κάποιοι ετοιμάζουν για το Σάββατο για την έναρξη της ΔΕΘ. Πέρσι έγινε Βιετνάμ κι ανάμεσα σε αυτούς που το έκαναν αυτό ήταν και παιδάκια συναδέλφων που μετά παρακαλούσαν να μην ασκηθεί δίωξη» είπε.
«Τουλάχιστον προβοκατόρικη» χαρακτήρισε «την σύνδεση του οργανωμένου κινήματος με αυτούς που σπάζουν και ρημάζουν» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως το μέτρο δε θα περάσει σημειώνοντας ότι «οι απεργίες δεν καταργούνται με πρόστιμα».
Απαντώντας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος ανέφερε ότι επ' ουδενί η ρύθμιση δεν επιδέχεται ερμηνείας αμφισβήτησης του δικαιώματος της απεργίας. «Εκείνο που λέμε είναι ότι η βία εκπέμπει καταστροφικά μηνύματα από τη χώρα μας και δεν φταίει ο τουρίστας αν κλείσουν τα λιμάνια ή τα αεροδρόμια και άρα δεν πρέπει να χάσει τα λεφτά του από αυτή την διαδικασία». 
ΤΑ ΝΕΑ