Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Οι τρεις προτάσεις για την κλήση του Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή

thumb

Δεν θα παραμείνει για πολύ ανοιχτό το ενδεχόμενο κλήσης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να καταθέσει για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, αφού τα μέλη της  Προανακριτικής Επιτροπής αποφασίζουν σήμερα, Τρίτη, για το εάν θα κληθεί ή όχι.
Μετά την κατάθεση της συμβολαιογράφου, και συζύγου του Γ.Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συναινέσει στην κλήση του κ. Καραμανλή ενώ η ΝΔ έχει αποχωρήσει από την Επιτροπή. Την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επίσημο αίτημα για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού.
Σε τρεις προτάσεις καταλήγουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, έχοντας υπ’ όψει τους πως ό,τι γίνει πρέπει να γίνει «με σεβασμό προς το πρόσωπο και σε ό,τι εκπροσωπεί».
Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση αφορά στο να κληθεί ο κ. Καραμανλής ως μάρτυρας και να επιλέξει ο ίδιος εάν θα καταθέσει διά ζώσης ή διά υπομνήματος, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα.
Η δεύτερη περιλαμβάνει το να επισκεφτεί το προεδρείο της Βουλής τον τέως πρωθυπουργό στο γραφείο του και να συζητήσουν με ποιο τρόπο «μπορεί να διευκολύνει την επιτροπή», ενώ η τρίτη είναι να του αποσταλούν ερωτήσεις, στις οποίες θα απαντήσει γραπτώς, αλλά και να κληθεί μετά τους πέντε εγκαλούμενους πρώην υπουργούς Θ.Ρουσόπουλο, Γ.Βουλγαράκη, Ευάγ.Μπασιάκο, Π.Δούκα και Αλ.Κοντό.