Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

«Φρένο» στα σενάρια αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης έβαλε ο πρωθυπουργός

Δεν θα υπάρξει εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όσο δεν υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και δεν θα γίνουν νέες περικοπές μισθών. Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε «καταστροφικό» το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, διέψευσε ότι υπάρχουν «ακέφαλα υπουργεία» και επιβεβαιώσε τη συνεργασία του με τον Λ.Παπαδήμο. Διέψευσε επίσης ότι σκέφτεται να μετακινηθεί σε αξίωμα στην ΕΕ ή στον ΟΗΕ.
Στην αρχική τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός έθεσε το νέο δίλημμα «ή αλλάζουμε την Ελλάδα, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα», εξηγώντας ότι ή θα κάνουμε τα αυτονόητα, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα να παραμένει συνεχώς σε κρίση και να παλεύει για τη σωτηρία της, δέσμια ξένων δυνάμεων, όπως είπε.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το μεγάλο μέρος της αναμόρφωσης της Ελλάδας έχει ξεκινήσει» και έκανε ένα μακρύ απολογισμό του έργου που έχει γίνει τους τελευταίους 11 μήνες, σημειώνοντας πως έγιναν σε αυτό το διάστημα όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. «Και λάθη έγιναν. Αλλά δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: Να παραμείνουμε αδρανείς» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
neatv.gr