Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Α. Αλαβάνος

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=511278&v=0&q=80&w=300&h=225Την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό ότι το μέλλον του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Ο κ. Αλαβάνος μίλησε για την "κυβέρνηση της Αττικής που θα αντιστέκεται στην κυβέρνηση του Μνημονίου".

Νωρίτερα, σε αδιέξοδο κατέληξε η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς κάθε πλευρά παρέμεινε στις θέσεις της. Η συνεδρίαση ήταν συνέχεια των μαραθώνιων διαβουλεύσεων από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε να επιμείνει στην υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλ. Μητρόπουλου και ως εναλλακτική ενωτική λύση πρότεινε την υποψηφιότητα του βουλευτή Θ. Δρίτσα αλλά δεν υπήρξε συμφωνία.

Τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου στην Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά του Αλ. Αλαβάνου.

Η συνέντευξη Τύπου του Αλ. Αλαβάνου


Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής με τον συνδυασμό "Ελεύθερη Αττική", ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα αποφασίσει για τον επικεφαλής του συνδυασμού, που προφανώς θα είναι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, "ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, σημείωσε στις δηλώσεις του ότι "δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων".

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι με την κάθοδό του στις εκλογές και "τις συνεργασίες με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, θα επιδιώξουμε την αποφασιστική καταδίκη του Μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".

Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.

Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα θεωρήσει επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι το αποτέλεσμα μπορεί και να μην είναι καλό, ωστόσο, πρόσθεσε, "ξέρουμε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές και κανείς δεν μπορεί να είναι απών", ενώ για τον εαυτό του είπε ότι αισθάνεται απλά αγωνιστής της Αριστεράς.

Ανακοίνωση ΣΥΝ

Ως κίνηση που αποδυναμώνει την ενωτική παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Α. Αλαβάνου για την Αττική.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει ότι ουσιαστικά η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να ανακόψει την αναγκαία συνάντηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο και αντιμάχονται την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικας και διερωτάται "ποιον εξυπηρετεί αυτή η επιλογή".

Ανακοίνωση ΚΚΕ

Εξ άλλου, το ΚΚΕ, με δήλωση του Π. Μεντρέκα, τονίζει πως "ολα αυτά τα φαιδρά που εξελίσσονται στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" για τις υποψηφιότητες και στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμία σχέση με τον ριζοσπαστισμό, ούτε με την ανάγκη να απεγκλωβιστεί ο λαός από τον δικομματισμό".

Όλα αυτά, προστίθεται, εκφράζουν τα αδιέξοδα και την χρεοκοπία αυτών που έχουν στόχο να διορθώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να κάνουν ανθρώπινο τον καπιταλισμό, δηλαδή να διορθώσουν τα αδιόρθωτα. Ευτυχώς, όχι μόνο για τους αριστερούς, τους ριζοσπάστες αλλά συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, υπάρχει το ΚΚΕ, για να στηριχθούν και να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μεντρέκας. 

nooz.gr