Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σήμερα ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού, με βαθύ αίσθημα ευθύνης για τα συμφέροντά του και εκ βάθους ψυχής δηλώνουμε:
Αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στον Κερκυραϊκό Λαό.
Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε και σήμερα.
Είμαστε εραστές του Αλεξανδρινού ποιητή “κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις”
 Για να είμαστε απολύτως σαφείς στην κοινωνία μας τονίζουμε ότι η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας εκπόνησε προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο δόθηκε έγκαιρα στους υποψήφιους βουλευτές μας, για να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις ή τις τυχόν συμπληρώσεις τους.
Σε νέα σύσκεψη Νομαρχιακής Επιτροπής και υποψηφίων (τότε) βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προστέθηκαν προγραμματικές θέσεις που συμπεριλήφθηκαν στο τελικό προεκλογικό πρόγραμμα και υπήρξε η απόλυτη δέσμευση από ΟΛΟΥΣ να αγωνιστούμε για την επίτευξη των στόχων ο καθένας από τη θέση του.
Η Νομαρχιακή αγωνιστικά στην κοινωνία και το Κόμμα και εκείνοι που θα εκλεγούν βουλευτές στο Κοινοβούλιο.
Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα τονίζαμε για άμεση στελέχωση του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο κερκυραϊκός Λαός μας τίμησε με την ψήφο του.
Η διορισμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. από το ΠΑΣΟΚ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου έχουν δεσμευτεί ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη τουλάχιστον ενενήντα τεσσάρων (-94-) ατόμων για την ελάχιστη δυνατή ασφάλεια της μετεγκατάστασης.
Πιστεύουμε ότι το Δ.Σ. εκπροσωπεί απολύτως τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού και όχι άλλα συμφέροντα, γνωρίζοντας απολύτως τις ανάγκες της λειτουργίας και χρήσης υπηρεσιών υγείας του τόπου μας και σε αυτή τη θέση θα πορευθούν.
Εμείς με αξιοπρέπεια, για τα απόλυτα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού, συνεχίζουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
Τι άλλαξε μέχρι σήμερα και η βουλευτής μας κ. Γκερέκου άλλαξε θέση;
Ποιά αναγκαιότητα, πέραν των συμφερόντων του Κερκυραϊκού Λαού και των επισκεπτών του Νομού μας, την οδηγεί να λάβει ακριβώς την αντίθετη θέση;
Αντί για αγώνα, υιοθετεί επικίνδυνες θέσεις και απόψεις όσον αφορά στην μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου.
Πολλές φορές κλήθηκε η βουλευτής να συμμετέχει σε κρίσιμες συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής να θέσει τις απόψεις της, να πείσει ή να πεισθεί ώστε το ΠΑΣΟΚ στον τόπο μας να έχει ενιαία φωνή και διεκδίκηση.
Ποτέ δεν ανταποκρίθηκε.
Γνωρίζω απόλυτα την βαρύτητα των σημερινών δηλώσεών μου ιδιαίτερα αυτή την πολιτικά ευαίσθητη περίοδο.
Όμως προσωπικά αλλά και ολόκληρη η Ν.Ε. έχουμε συνομιλητή την κοινωνία και όχι τις σκοπιμότητες.  
Καλούμε δημόσια την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γκερέκου να υπηρετήσει πιστά το πρόγραμμα που όλοι συνυπογράψαμε και υποσχεθήκαμε στον Κερκυραϊκό Λαό.
Καλούμε κάθε δημόσιο φορέα ή υποψήφιο στις ερχόμενες εκλογές για την Αυτοδιοίκηση να λάβει τώρα σαφή θέση για το πρόβλημα ώστε ο Λαός να πάρει θέση μπροστά στην κάλπη του Νοεμβρίου.
Καλούμε εν ολίγοις Παγκερκυραϊκό μέτωπο για τα αυτονόητα ώστε, να μην καταλήξουμε για μια ακόμα φορά στα τηλεοπτικά παράθυρα, στα μικρόφωνα των ραδιοφώνων και τις γραφίδες των εφημερίδων στις διαπιστώσεις “πόσο πάτο έπιασε αυτός ο τόπος”.