Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Γ. Παπανδρέου: Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε...

Για τη σωτηρία της πατρίδας, πήραμε και αποφάσεις που αδίκησαν πολλούς, γιατί το σύστημα είναι άδικο. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να το αλλάξουμε. Αλλά χρόνος δεν υπήρχε.-Πολλοί ρωτάνε: «Γιατί να πληρώνουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι την σωτηρία της Ελλάδας; Γιατί προεκλογικά λέγατε πώς λεφτά υπάρχουν; Γιατί δεν τα βρήκατε από εκεί για να σώσετε την Ελλάδα;»

-Με την αποκάλυψη της εγκληματικής διαχείρισης της προηγούμενης κυβέρνησης μετά τις εκλογές και την βίαιη κερδοσκοπική επίθεση ενάντια στη χώρα μας, αναγκαστήκαμε να πάρουμε εξίσου άμεσα και έκτακτα μέτρα - να κάνουμε δραστικές, πρωτόγνωρες περικοπές και κάποιες αποφάσεις που πήραμε επιβάρυναν τα...
συνήθη «υποζύγια» και ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Γιατί; Διότι για να επιμερίσεις τα βάρη δίκαια θα πρέπει πρώτα να ξέρεις ποιοι είναι οι έχοντες και κατέχοντες και ποιοι δεν είναι. Το σύστημα, δεκαετίες τώρα, προστατεύει τους πρώτους και τιμωρεί τους δεύτερους, τους πολλούς, ιδιαίτερα όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Θα θέλαμε να είχαμε το χρόνο να αλλάξουμε το σύστημα, να εντοπίζει τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει με πρώτο βήμα την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, για να μην επιβαρυνθούν οι πολλοί. Αυτός τον χρόνο όμως δεν τον είχαμε. Δεν υπήρχε χρόνος. Και δεν υπήρχε εξαιτίας των εγκλημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης που άφησε τη χώρα έρμαιο στη λυσσαλέα επίθεση των κερδοσκόπων.
-Ταυτόχρονα, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε πλευρές του προγράμματός μας που έχουν σχέση με δημοσιονομικό κόστος, παροχές ή αυξήσεις, μέχρι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, να βγει από την επιτήρηση και να επανακτήσει τη δυνατότητά της να καθορίζει το μέλλον της μόνη της, υπεύθυνα πια, χωρίς κανέναν επιτηρητή να εγκρίνει ή όχι όσα αποφασίζει.
-Οι σκληρές αποφάσεις που λάβαμε δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα για να επιζήσουμε ως χώρα και είναι το τίμημα της δυσβάσταχτης κληρονομιάς μας.
http://epirus-ellas.blogspot.com 
kerkyraikialepou