Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Στον αστερισμό της ύφεσης

Χρειάστηκαν μόλις 2 ημέρες για να αλλάξει δραματικά η πολιτική ατζέντα και να πέσει στο τραπέζι το θέμα της ύφεσης.

Το ΒΗΜΑ (εδώ), η Καθημερινή (εδώ), η Ελευθεροτυπία(εδώ) αλλά και το Associated Press ανακάλυψαν μέσα σε 3 μέρες ότι η κατάσταση στην πραγματική Οικονομία είναι τραγική κι ότι δεν αρκούν απλά τα εισπρακτικά μέτρα για να ξεπεραστεί η κρίση.

Όλοι πλέον παραδέχονται ότι η πρώτη χρονιά της κυβέρνησης Παπανδρέου συνοδεύτηκε από τολμηρές επιλογές που είχε ανάγκη η χώρα. Για να μην πάνε χαμένες όμως οι θυσίες του απλού κόσμου, η κυβέρνηση οφείλει να ξεπεράσει τον εαυτό της σε παραγωγικότητα. Αν θεωρούν ότι χρειάζονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ας βιαστούν. Αρκετή "δημόσια διαβούλευση" έγινε μέσα από τις εφημερίδες.

Ο χειμώνας θα είναι βαρύς.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply