Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ernesto Che Pasokara: Το νέο ανθεκτικό είδος

Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την εκλογική συντριβή του 2004, βρήκαν την ευκαιρία και συγκεντρώθηκαν γύρω από το ΠΑΣΟΚ διάφοροι τυχοδιώκτες που αντιλαμβάνονται την Πολιτική με όρους της δεκαετίας του ' 70 και του '80.

Στα χρόνια της Αντιπολίτευσης, θυμήθηκαν ότι υπήρξαν κάποτε αριστεροί και η άθλια διακυβέρνηση Καραμανλή τους προσέφερε τη δυνατότητα να μετατραπούν σε "σοσιαλιστές" μέσα από πύρινες αναρτήσεις σε blogs και μέσα από πύρινες ομιλίες κι ανακοινώσεις σε κομματικά ακροατήρια. Η επάνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τους γέμισε ελπίδα. Πίστεψαν ότι επιτέλους έρχονται "στα πράγματα".

Δυστυχώς όμως η Ιστορία τους διέψευσε. Το κράτος αυτή τη φορά δεν εξελίχθηκε σε πράσινο λάφυρο και η έλευση της τρόικας έσφιξε ακόμα περισσότερο το ζωνάρι. Έτσι λοιπόν, αναγκάστηκαν πολύ γρήγορα να...

...μετατραπούν ξανά...σε ιδεολόγους σοσιαλιστές που επιδιώκουν την ανατροπή των "νεοφιλελεύθερων πολιτικών" κτλ. Το ποίημα το ξέρετε, να μην το επαναλαμβάνουμε.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν ότι είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι κατέχουν και διάφορα κομματικά αξιώματα τα οποία κι απέκτησαν διαδεχόμενοι τους φοιτητοπατέρες και τους εργατοπατέρες που μας οδήγησαν έως εδώ. Από ότι μαθαίνω, η Ιπποκράτους δεν ασχολείται. Τους αφήνει να ξεφτιλιστούν εντελώς. Φοβάμαι ότι κάνουν λάθος...