Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Eμφαση στην ανάπτυξη αλλά και ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας



Τη θέληση της κυβέρνησης να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη αλλά και στη συγκρότηση ενός κράτους δικαίου και πρόνοιας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την επιδείνωση των κοινωνικών δεικτών.
«Το σύστημα το οποίο βρήκαμε εμπεριέχει ανισότητες και αδικίες, δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου να αλλάξουμε πρώτα το σύστημα και να αντιμετωπίσουμε μετά το χρέος», είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης του είναι να θέσει νέα θεμέλια δικαιοσύνης στο πλαίσιο της ανάγκης για ισονομία και ισότητα.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παρέλαβε μια οικονομία σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι την περίμενε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «έχει διαμορφώσει ριζικές αλλαγές στο υπάρχον κοινωνικό και οικονομικό σύστημα της χώρας αλλά πέραν των περιστολών, απαιτείται και ανάπτυξη, με βάση όμως την ποιότητα, που σημαίνει επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό».
Τέλος, παραδέχθηκε ακόμα πως το κράτος πρόνοιας πάσχει σοβαρά, χαρακτηρίζοντάς το «αδύναμο, αναποτελεσματικό, άδικο και πελατειακό» και πρόσθεσε πως είναι στοίχημα για την κυβέρνηση «η ίδρυση ενός ισχυρού κράτους πρόνοιας».