Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Μήνυση κατά Καραμανλή και υπουργών


Για ηθική αυτουργία στην παραπλάνηση της Eurostat σχετικά με τα χρέη των νοσοκομείων κατηγορεί τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και δύο υπουργούς του, πρώην στέλεχος της ΝΔ και προμηθευτής ιατροφαρμακευτικού υλικού
Μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου και Γιάννη Παπαθανασίου κατέθεσε στις 12 Μαΐου ο Θέμης Καζαντζίδης, πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προμηθευτής ιατροφαρμακευτικού υλικού. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο κ. Καζαντζίδης, οποίος είναι προμηθευτής ιατροφαρμακευτικού υλικού, τους κατηγορεί για "ηθική αυτουργία" στην έκδοση ψευδών βεβαιώσεων προς τις υπηρεσίες της ΕΕ σχετικά με το ύψος των χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.
Όπως αναφέρει ο κ. Καζαντζίδης, τον Μάρτιο του 2009 έστειλε επιστολή στον τότε αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια σχετικά με τις αποκλίσεις στα στοιχεία της Eurostat και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας.
Το γραφείο του κ. Αλμούνια, τον έφερε σε επαφή με υπαλλήλους της Eurostat, οι οποίοι τον Μάιο του 2009 έθεσαν ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση, παίρνοντας και πάλι παραπλανητικές απαντήσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Ο μηνυτής προσθέτει ότι στην Επιτροπή είχε φθάσει και γραπτή αναφορά του τότε υφυπουργού Υγείας Γ. Παπαγεωργίου, σύμφωνα με την οποία τα χρέη των νοσοκομείων από 1/12005 μέχρι 31/12/2008 ήταν 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι 2,2 δισεκατομμύρια, όπως δήλωνε τότε το ελληνικό δημόσιο.
apolitistosteki