Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Δέσμευση Παπανδρέου για επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων


Τη δέσμευσή του για επιτάχυνση των αναπτυξιακών μέτρων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι «πρέπει να πατήσουμε γκάζι στην εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων, διαφορετικά, το κόστος και οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες». 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός απέρριψε την εισήγηση για πάγωμα των συντάξεων, ενώ χαρακτήρισε σταθερή πυξίδα της κυβέρνησης τη διάσωση της οικονομίας και τη μείωση του χρέους, "επιδιώκοντας τις πιο δίκαιες λύσεις, τις λύσεις που προστατεύουν στο μέτρο του δυνατού τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη".
Αναφερόμενος στα δύσκολα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αποτελούν έναν πρόσθετο λόγο για την επιτάχυνση του συνόλου των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, και κυρίως αυτών που έχουν θεσμική υπόσταση, δεν έχουν μεγάλο κόστος και οδηγούν σε ανακούφιση του πολίτη, σε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος, σε καλυτέρευση των συνθηκών ζωής. "Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες αποφάσεις πρέπει να προχωρήσουν τώρα, με μεγαλύτερη τόλμη και φαντασία, με μεγαλύτερη ταχύτητα, με επίκεντρο πάντα τον πολίτη, το συμφέρον του, την καλύτερη εξυπηρέτησή του", είπε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι η κρίση χτύπησε την Ελλάδα "λόγω δικών μας λαθών και κακοδιαχείρισης", κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για εγκληματικέ πολιτικές  που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα "είναι θύμα κερδοσκοπικών επιθέσεων από τις πανίσχυρες διεθνείς αγορές που αφέθηκαν ασύδοτες παρά τη ζημιά που προκάλεσαν πριν μόλις 1,5 χρόνο με την πρόκληση της διεθνούς κρίσης και που έπρεπε να έχει οδηγήσει στη λήψη μέτρων για τον έλεγχό τους και τον περιορισμό της ισχύος τους".