Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μια Εξεταστική που μόνο ο ΓΑΠ την θέλει

http://www.g-magazine.gr/dnn/Portals/0/photos/papandreou-kali.jpgΑυτή η ιστορία με την Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία έχει καταντήσει γελοία και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν την ύστατη στιγμή να την μαζέψουν. Οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η κίνηση αυτή δεν θα αποδώσει τίποτε, αντίθετα θα δυσκολέψει τα πράγματα για τη χώρα στην παρούσα φάση. Η τιμωρία όσων εγκληματούν κατά καιρούς κατά της χώρας πρέπει να είναι αυτονόητη. Τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 20 χρόνια, είναι τόσα πολλά που μόνο ντροπή προκαλούν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Είδατε να πάει κανείς φυλακή, έστω να τον αγγίξει η Δικαιοσύνη; Οχι, μόνο κάτι Αθανασόπουλοι για το καλαμπόκι που είχαν βαφτίσει ελληνικό, κι αυτό για να γλιτώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου την εποχή της μεγάλης ρεμούλας.
Αν βρισκόμασταν σε άλλη χώρα, πιο σοβαρή όπου όσοι πολιτικοί εμπλέκονται σε σκάνδαλα κάθονται στο εδώλιο, τότε η Εξεταστική θα είχε κάποιο νόημα. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν έχει κανένα. Το ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει καλά αυτό, γι΄ αυτό και αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση σειράς εξεταστικών επιτροπών για διάφορα θέματα. Ομως, αυτή για την οικονομία έφτασε τον κόσμο στα όριά του. Ναι, να αποδοθούν ευθύνες στο Σημίτη, το Γιάννο, τον Αλογοσκούφη για τη δημιουργική λογιστική τους, αλλά είπαμε αυτά συμβαίνουν σε σοβαρότερα κράτη.
Οι εξεταστικές επιτροπές αποτελούν ένα ξεπερασμένο τέχνασμα μιας κυβέρνησης που ευαγγελίστηκε την αλλαγή, αλλά που κάνει ακριβώς τα ίδια. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να φύγει η επικαιρότητα από τα μέτρα – φωτιά και να μεταφερθεί στο επίπεδο της παραπολιτικής. Θα δώσει, βεβαίως, και την πρόσκαιρη χαρά στο λαό που ενθουσιάζεται με την ιδέα να δει κάποιον πολιτικό με χειροπέδες, αλλά που στο τέλος συμβιβάζεται με τα ειωθότα. Τι θα πει ο Πρωθυπουργός; «Ναι, σας ξεζουμίζουμε, θα έχουμε 3 χρόνια τουλάχιστον σκληρής λιτότητας, παίρνουμε πίσω τις εξαγγελίες μας, όμως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι». Αυτό όμως, δεν είναι πολιτική. Η τακτική της «καμένης γης» ανήκει στη δεκαετία του ’80, όχι τώρα όπου κρίνεται ακόμη και η επιβίωση της χώρας.
Αν θέλουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλάκι της εκάστοτε εξεταστικής είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να κυβερνήσουν.
http://www.antinews.gr/

2 σχόλια :

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά , οτι φάμε , οτι πιούμε και οτι αρπάξουμε ...
Και κανείς ποτέ φυλακή !!
Και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ως εχει !!!
Και ολα αυτά μέχρι πότε?
ΟΥΣ ΡΕ ΟΥΣΤ...

Ανώνυμος είπε...

Εξεταστικη ολοι θελουμε ,μονο που αλληλοκαλυπτοντε και αυτο ναι το ,ξερουμε καιμας κανει να ρωταμε
Για ποσο ηλιθιους μας εχετε??????
Αφου υπαρχει η Παραγραφη ποιοι θα τιμωρηθουν??
τσαμπα λεφτα για εξεταστικες
Εχε το νου σου μην θιγεις τα δουλεμεναλεφτα μας οπως 14 ος μισθος.