Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Να πληρώνουν αυτοί που φταίνε...


Στις 12 1ου 2010 διάβασα την Είδηση: « Τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Ελλάδας για αναξιόπιστα στοιχεία μελετά η Κομισιόν!» Τα όποια μέτρα της Κομισιόν κατά της Ελλάδος που θα ληφθούν και θα έχουν οικονομικό κόστος να το πληρώσουν οι υπαίτιοι και να μην το επωμιστεί ο λαός . Αυτό το προλαβαίνετε !!
Νομός .... Τάδε …
Άρθρον μόνο : Τα όργανα της διοίκησης πέραν των άλλων , ευθύνονται και δια της ατομικής και οικογενειακής τους περιουσίας στην αποζημίωση της όποιας βλάβης ήθελε προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό των πολιτών συμφέρον . Τα αναξιόπιστα στοιχεία στην Κομισιόν δεν τα έδωσε ο λαός . Γιατί να πληρώσει αυτός το κόστος ; Αυτοί που έκαναν τη λαθροχειρία στα στοιχεία δεν θα έχουν καμιά συνέπεια ; Δεν εννοώ αφελώς τους υπουργούς οι οποίοι με ένα απλό κλείσιμο της Βουλής αμνηστεύτηκαν . Εννοώ όμως τους δεκάδες Διευθυντές και Τμηματάρχες των υπηρεσιών που έχουν προσυπογράψει τα πλαστά ή έστω τα λανθασμένα στοιχεία . Τι θα γίνει με αυτούς και με όποιους άλλους σε άλλες περιπτώσεις συνετέλεσαν να ληστευθεί το δημόσιο χρήμα , ενώ είχαν υπηρεσιακό καθήκον αντί να συνεργήσουν , να αντιταχθούν σε κάθε έκνομη ενέργεια των προϊσταμένων τους . Αυτοί θα συνεχίσουν , ενώ ο λαός θα πληρώνει τα σπασμένα τους να παίρνουν τους μισθούς ή τις συντάξεις τους χωρίς να έχουν καμιά συνέπεια .
Τώρα που η χώρα μας βρίσκεται στο παρά πέντε να χρεοκοπήσει . Τώρα που ο λαός κινδυνεύει όχι απλώς να φτωχύνει αύριο μεθαύριο όπως νομίζουν οι πολλοί αλλά να πεινάσει και πιθανόν να πεθάνει και κόσμος από την πείνα όπως φοβάμαι εγώ , έφτασε νομίζω η ώρα να σοβαρευτεί η πολιτική ηγεσία του τόπου . Πρότεινα πριν από αρκετό καιρό με δημοσίευμα μου από εδώ , το οποίο μάλιστα κοινοποίησα και σε στελέχη και βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος με e-mail , να ψηφίσουν άμεσα ένα νόμο . Ένα νόμο με ένα και μόνο άρθρο για να καλύψει ένα πελώριο κενό που είμαι βέβαιος ότι σκόπιμα υπάρχει στο νομικό μας σύστημα και το οποίο κενό συντελεί καθοριστικά στη διαφθορά και την αναπηρία της δημόσιας διοίκησης μας .
Άρθρο μόνο : Τα όργανα της διοίκησης πέραν των άλλων , ευθύνονται και δια της ατομικής και οικογενειακής τους περιουσίας στην αποζημίωση της όποιας βλάβης ήθελε προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους , τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό των πολιτών συμφέρον . Κάπως έτσι . Αν χρειάζεται , που μάλλον θα χρειάζεται κάποια επεξεργασία από νομικούς ας φροντίσουν για την μη παραγραφή αλλά κυρίως να μην ανοίξουν κανένα παραθυράκι στο νόμο . Το λέω αυτό , γιατί προ καιρού είχα αντίστοιχα υποδείξει την ψήφιση ενός νόμου , με ένα μόνο και τότε άρθρο , που θα προέβλεπε «Την δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου που δεν θα συμπεριλάμβαναν στη δήλωση τους περί του πόθεν έσχες οι πολιτικοί» . To άκουσα να κουβεντιάζεται στα ΜΜΕ και είχε κιόλας ένα παράθυρο ΝΑΑΑΑ ! Έλεγαν " Όποιος ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ δεν δηλώσει κλπ ….. (εν γνώσει του) και νάτο το παράθυρο στο νόμο ! Τι πάει να πει εν γνώσει του ; Θα αρχίσουν μήπως να κατατίθενται και υπεύθυνες δηλώσεις πολιτικών όπου θα δηλώνουν ότι έχω αυτό και εκείνο το περιουσιαακό στοιχείο αλλά δεν ξέρω ποια και πόσα άλλα ακίνητα έχω ; Άσε που για αρκετούς αυτό είναι αλήθεια . Έχουν φάει τόσα που δεν ξέρουν τι έχουν που λέει και ο λαός . Άστε τα κόλπα , μας έχετε πλέον πονηρέψει και εμάς.
press-gr