Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Μπατζελή: «Δεν υπάρχουν χρήματα τώρα»


«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων», δήλωσε η υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών. Σε νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς προχωρούν άμεσα οι αγρότες. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνισε πως «αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα». Εν τω μεταξύ, την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού. Οι αγρότες στον Προμαχώνα σκοπεύουν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των
Προμαχώνα. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Λίτο αύριο στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και τη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία. Στη συνάντηση δεν συμμετείχαν οι αγρότες από τα μπλόκα του Προμαχώνα και της Νίκαιας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα αιτήματά τους είναι οικονομικά και όχι θεσμικά. Οι αγρότες της Νίκαιας, μάλιστα, προγραμματίζουν να κατέβουν αύριο στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το Αγροτικό. Αύριο θα αποκλείσουν και τις παρακαμπτήριες των Τεμπών από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι.