Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Aποκλειστικό: Έκτακτη Σύσκεψη Ραγκούση με Γραμματείς για τον Καποδίστρια 2


Έκτακτη σύσκεψη λίγο πριν την ανακοίνωση του σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και του νέου εκλογικού νόμου, έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για την Κυριακή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του XanthiPress.gr o Υπουργός θα συναντήσει όλους τους Γραμματείς των Περιφερειακών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους θα συζητήσει παραμέτρους που αφορούν στην εφαρμογή του Καποδίστρια 2.

Παραμένει άγνωστο αν στη σύσκεψη θα γνωστοποιηθεί στους Γραμματείς των Περιφερειακών Επιτροπών η γεωγραφική κατανομή που προβλέπεται από τον "Καποδίστρια 2" καθώς έχει γίνει γνωστό ότι θα αποφύγει, αρχικά, να δώσει στη δημοσιότητα όσα προβλέπονται για την χωροταξική συγκρότηση των νέων Δήμων, προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί η συζήτηση από το βασικό αντικείμενο της μεταρρύθμισης, σε τοπικού χαρακτήρα διαφορές.

Στη Σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, υπολογίζεται ότι θα συζητηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα αφομοιωθεί και θα προωθηθεί στις τοπικές κοινωνίες το νέο σχέδιο, που αποτελεί για την κυβέρνηση σημαντικό ζήτημα μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και του πολιτικού συστήματος. Είναι γεγονός πάντως ότι η ενημέρωση που προέρχεται από τον Υπουργό Εσωτερικών προς τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη είναι περιορισμένη και ελάχιστοι, πλην του Πρωθυπουργού, γνωρίζουν τις ακριβείς προθέσεις του Γιάννη Ραγκούση.

http://www.xanthipress.gr