Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κουράγιο και πείσμα... φτάνει;

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη
.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού μου θύμισε τον John Kennedy, που στο"Profiles of Courage", γράφει ότι: "τα πιο καυτά σημεία της κόλασης, ο διάβολος τα έχει φυλάξει για εκείνους που σε περιόδους μεγάλης ηθικής και κοινωνικής κρίσης, προτίμησαν να κρυφτούν διατηρώντας την ουδετερότητά τους".
Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ούτε για ουδετερότητα , ούτε για ατολμία. Για απουσία τολμηρών μεταρρυθμίσεων ίσως. Φάνηκε ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να μιλήσει για αυτό την συγκεκριμένη στιγμή. Ότι η απουσία ευσυνειδητων πολιτών όπως πολύ σώστα διέγνωσε ο Πρωθυπουργός δεν επιλύεται με νομοθετήματα που λειτουργούν κατεναυστικά στην οργή του μέσου πολίτη , όπως το νομοσχέδιο για το "πόθεν έσχες" των εφοριακών αλλά με τομές που φτάνουν στον πυρήνα του προβλήματος. Με την γνώση που γίνεται πεποίθηση στον εφοριακό ότι αν ζητήσει φακελάκι θα βρεθεί στο σκαμνί και οχι σε κάποια ΕΔΕ της συμφοράς. Να γνωρίζει ο υπάλληλος που καθυστερεί την αδειοδότηση των επιχειρησεων ότι θα δει την πόρτα της εξόδου και όχι δήλωση στήριξης σε κάποιον πίνακα ανακοινώσεων... Ελπίζω σήμερα να ήταν μόνο η αρχή..
yγ- Είναι κωμικοτραγική η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτύρεται και αν αντιπολίτευται τον Παπανδρέου για την κατάσταση στην οποία έχουν αυτοί οι ίδιοι φέρει την πατρίδα μας. Τελικά υπάρχει χειρότερο πράγμα απο την ανικανότητα: το μικρονοικό θράσσος των α-δέξιων.
http://press-gr.blogspot.com