Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αίρουν την ασυλία του Silvio Berlusconi

Σε δύο δίκες, στο ρόλο του υπόδικου, αναμένεται να κλιθεί μεσοπρόθεσμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού σήμερα το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε το νόμο ασυλίας που προστατεύει τον πρωθυπουργό της χώρας. Το νόμο εισήγαγε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αφότου επέστρεψε στην εξουσία εδώ και έναν χρόνο. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο νόμος του κ. Μπερλουσκόνι «παραβιάζει την συνταγματική αρχή που ισχύει στη χώρα ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Οι 15 δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ψηφιστεί ένας συνταγματικός νόμος και όχι ο συνήθης νόμος, που θα δίνει ασυλία στα τέσσερα ανώτατα αξιώματα του ιταλικού κράτους, πρόεδρο, πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Γερουσίας. Έκριναν επίσης ότι ο νόμος Αλφάνο (από το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης που πέρασε το νόμο υπέρ του Μπερλουσκόνι τον Ιούλιο του 2008) παραβιάζει κατάφωρα την βασική συνταγματική αρχή της ισότητας όλων των πολιτών έναντι του νόμου. Η σημερινή δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για δύο δίκες κατά του κ. Μπερλουσκόνι μια για διαφθορά (υπόθεση Μιλς) και μία για την υπερτιμολόγηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικών εκπομπών από την τηλεόραση του ομίλου Μεντιασετ που του ανήκει. Σε δύο δίκες, στο ρόλο του υπόδικου, αναμένεται να κλιθεί μεσοπρόθεσμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού σήμερα το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε το νόμο ασυλίας που προστατεύει τον πρωθυπουργό της χώρας. Το νόμο εισήγαγε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αφότου επέστρεψε στην εξουσία εδώ και έναν χρόνο. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο νόμος του κ. Μπερλουσκόνι «παραβιάζει την συνταγματική αρχή που ισχύει στη χώρα ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Οι 15 δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ψηφιστεί ένας συνταγματικός νόμος και όχι ο συνήθης νόμος, που θα δίνει ασυλία στα τέσσερα ανώτατα αξιώματα του ιταλικού κράτους, πρόεδρο, πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Γερουσίας. Έκριναν επίσης ότι ο νόμος Αλφάνο (από το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης που πέρασε το νόμο υπέρ του Μπερλουσκόνι τον Ιούλιο του 2008) παραβιάζει κατάφωρα την βασική συνταγματική αρχή της ισότητας όλων των πολιτών έναντι του νόμου. Η σημερινή δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για δύο δίκες κατά του κ. Μπερλουσκόνι μια για διαφθορά (υπόθεση Μιλς) και μία για την υπερτιμολόγηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικών εκπομπών από την τηλεόραση του ομίλου Μεντιασετ που του ανήκει.Σε δύο δίκες, στο ρόλο του υπόδικου, αναμένεται να κλιθεί μεσοπρόθεσμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού σήμερα το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε το νόμο ασυλίας που προστατεύει τον πρωθυπουργό της χώρας.
Το νόμο εισήγαγε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αφότου επέστρεψε στην εξουσία εδώ και έναν χρόνο. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο νόμος του κ. Μπερλουσκόνι «παραβιάζει την συνταγματική αρχή που ισχύει στη χώρα ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Οι 15 δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ψηφιστεί ένας συνταγματικός νόμος και όχι ο συνήθης νόμος, που θα δίνει ασυλία στα τέσσερα ανώτατα αξιώματα του ιταλικού κράτους, πρόεδρο, πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Γερουσίας. Έκριναν επίσης ότι ο νόμος Αλφάνο (από το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης που πέρασε το νόμο υπέρ του Μπερλουσκόνι τον Ιούλιο του 2008) παραβιάζει κατάφωρα την βασική συνταγματική αρχή της ισότητας όλων των πολιτών έναντι του νόμου. Η σημερινή δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για δύο δίκες κατά του κ. Μπερλουσκόνι μια για διαφθορά (υπόθεση Μιλς) και μία για την υπερτιμολόγηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικών εκπομπών από την τηλεόραση του ομίλου Μεντιασετ που του ανήκει. Σε δύο δίκες, στο ρόλο του υπόδικου, αναμένεται να κλιθεί μεσοπρόθεσμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού σήμερα το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε το νόμο ασυλίας που προστατεύει τον πρωθυπουργό της χώρας.
Το νόμο εισήγαγε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αφότου επέστρεψε στην εξουσία εδώ και έναν χρόνο. Σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο νόμος του κ. Μπερλουσκόνι «παραβιάζει την συνταγματική αρχή που ισχύει στη χώρα ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Οι 15 δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ψηφιστεί ένας συνταγματικός νόμος και όχι ο συνήθης νόμος, που θα δίνει ασυλία στα τέσσερα ανώτατα αξιώματα του ιταλικού κράτους, πρόεδρο, πρωθυπουργό, πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Γερουσίας. Έκριναν επίσης ότι ο νόμος Αλφάνο (από το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης που πέρασε το νόμο υπέρ του Μπερλουσκόνι τον Ιούλιο του 2008) παραβιάζει κατάφωρα την βασική συνταγματική αρχή της ισότητας όλων των πολιτών έναντι του νόμου. Η σημερινή δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για δύο δίκες κατά του κ. Μπερλουσκόνι μια για διαφθορά (υπόθεση Μιλς) και μία για την υπερτιμολόγηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικών εκπομπών από την τηλεόραση του ομίλου Μεντιασετ που του ανήκει.
http://www.tanea.gr