Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Έσπευσαν από τη Νομαρχία, το... ξέχασαν (;) στο Δήμο Κερκυραίων

ΠΑΣΟΚ, επιτελείς Νομαρχίας αλλά και Τοπικό Συμβούλιο Νέων απέστειλαν επιστολές συγχαρητήριες στην Άντζελα Γκερέκου, για την υπουργοποίησή της. Εντύπωση προκαλεί πάντως η απουσία συγχαρητηρίων (τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Πέμπτης) από το δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, όταν μάλιστα η νέα υφυπουργός αναλαμβάνει πόστο στα συνενωμένα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, με τις αρμοδιότητες του ΥπΠο που μέχρι σήμερα είχε «κολλήσει» την υπόθεση σύστασης του φορέα διαχείρισης της παλαιάς πόλης στο πλαίσιο της ένταξής της στα μνημεία της UNESCO. Την ώρα μάλιστα που από τη «γαλάζια» νομαρχία έσπευσαν να αποστείλουν ανάλογες επιστολές τρία (!) στελέχη της ηγεσίας της: Στέφανος Πουλημένος, Χρήστος Σκούρτης και Θωμάς Αθανασίου.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντινομάρχης Τουρισμού κ. Σκούρτης δεν θα μείνει μόνο στα συγχαρητήρια και σκοπεύει εντός των επόμενων ημερών, να αποστείλει νέα επιστολή στην επικεφαλής του τουριστικού κλάδου του ενιαίου υπουργείου με την οποία θα υπενθυμίζει τις παραλείψεις, τις ασυνέπειες και τις υποσχέσεις που ξεχάστηκαν από την προηγούμενη –επί Ν.Δ.- ηγεσία. Ζητώντας της, μάλιστα, να προχωρήσει ζητήματα όπως τη χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για δράσεις όπως το αυτόνομο περίπτερο στη World Travel Market, τη διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό, την προβολή στη Βόρεια Ελλάδα και στις Βαλκανικές χώρες για την εκμετάλλευση της Εγνατίας κ.α.

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλαν τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη νέα υφυπουργό. Την επιστολή υπογράφει ο γραμματέας του οργάνου, Μάκης Μπούκας, και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε βέβαιοι ότι με την εργατικότητα που σε διακρίνει και την εμπειρία που έχεις αποκτήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ως πολιτική εκπρόσωπος για τον Τουρισμό θα ανταποκριθείς επάξια στο έργο που αναλαμβάνεις και ότι και η Κέρκυρα, με τόσες προσδοκίες από την τουριστική οικονομία, θα τύχει της προσοχής που αρμόζει στην πάλαι ποτέ «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού. Έχοντας ενστερνιστεί το όραμα του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για μια «πράσινη» ανάπτυξη στην οικονομία και κατ’ επέκταση στον τουρισμό μας, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές και στον πολιτισμό, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλεις στη διαμόρφωση της νέας τουριστικής πολιτικής που χρειάζεται η χώρα - και η Κέρκυρα- στις σύγχρονες και εξόχως ανταγωνιστικές διεθνείς συνθήκες. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή και ειλικρινή συνεργασία για να προωθήσουμε τα θέματα της Κέρκυρας, όπως μέσα από το πρόγραμμά μας έχουμε δεσμευτεί. Καλή επιτυχία και Καλή δύναμη».

Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος
Και ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος έσπευσε να συγχαρεί την Κερκυραία βουλευτή για ανάληψη κυβερνητικής θέσης: «Παρακαλώ να δεχθείτε τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια, τόσο για την επανεκλογή σας ως βουλευτή Κερκύρας, όσο και για την ανάληψη των καθηκόντων υφυπουργού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η Κέρκυρα, ως τόπος με πλούσια και ζώσα πολιτιστική παράδοση αλλά και ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, ένας τόπος που ζει από τον τουρισμό, εύλογα προσβλέπει τώρα στην δική σας αποφασιστική συμβολή για να λύσει προβλήματα 10ετιών, τα οποία άριστα γνωρίζετε. Ευχόμενος επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από πλευράς Νομαρχίας θα βρείτε καλοπροαίρετους συνεργάτες με ισχυρή βούληση να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο και την προκοπή των νησιών μας και την ανάδειξή τους σε τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου με διακριτή τοπική ταυτότητα. Καλή δουλειά. Δύναμη και αντοχή στις δυσκολίες».

Αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης
Στη δική του επιστολή προς την Άντζελα Γκερέκου, ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα τουρισμού, Χρήστος Σκούρτης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι μεγάλη τιμή για το Νομό μας η ανάληψη από εσάς αυτού του τόσο κρίσιμου Υπουργείου. Θεωρούμε ότι η αρωγή σας στη βαριά βιομηχανία του νησιού μας θα είναι καταλυτική.
H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας, η Αντινομαρχία και η Διεύθυνση Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς θα βρίσκονται στο πλευρό σας σε κάθε προσπάθεια και με χαρά θα συνεργαστούμε μαζί σας προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος σε συνδυασμό με την πολιτιστική αναβάθμιση της Κέρκυρας, η οποία αξίζει να έχει ηγετική θέση τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια τουριστική αγορά».

Και ο Θωμάς Αθανασίου
Ξεχωριστή επιστολή από τον επικεφαλής της Νομαρχίας απέστειλε στην Α. Γκερέκου και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκφράζοντας το σώμα, Θωμάς Αθανασίου. Η επιστολή αναφέρει: « Με αφορμή την τοποθέτησή Σας στο αξίωμα της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, παρακαλώ δεχτείτε τα θερμά συγχαρητήρια τόσον εμού όσον και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας. Η ευαισθησία και εμπειρία Σας, σε θέματα τόσον του Πολιτισμού, όσον και του Τουρισμού, σε συνδυασμό με την αγάπη Σας για την Κέρκυρα, ενισχύει την πίστη μας για στενή συνεργασία, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα του υπερευαίσθητου τομέα, τον οποίο καλείστε να υπηρετήσετε. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο σας».

Τοπικό Συμβούλιο Νέων
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Κερκυραίων συγχαίρει την Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου για τα νέα της καθήκοντα. Επίσης τον π. Υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Δένδια και βουλευτή Χαράλαμπο Χαραλάμπους για την εκλογή τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους. Η Νεολαία της Κέρκυρας έχει πολλά και ζωτικά προβλήματα να αντιμετωπίσει .Είμαστε βέβαιοι ότι θα είστε σύμμαχοι μας σε κάθε προσπάθεια μας που αφορά την νεολαία του τόπου μας.