Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Το debate είχε νικητή!

Λίγες ώρες μετά το debate Παπανδρέου - Καραμανλή, τα παπαγαλάκια στην TV έχουν ήδη πιάσει δουλειά για να παρουσιάσουν την δική τους πραγματικότητα σε όσους τυχόν δεν το παρακολούθησαν... Το κεντρικό τους story είναι είτε ότι ούτε αυτό το debate είχε νικητή, είτε ότι υπερείχε "ο επικοινωνιακός" Καραμανλής στα σημεία κτλ. Κι όμως αυτό το debate είχε νικητή. Κι αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου στην καλύτερη του τηλεοπτική εμφάνιση, έδειξε το γιατί θα είναι πρωθυπουργός την 5η Οκτωβρίου.
Χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρική ορολογία, που είναι και της μόδας στον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο, ο Παπανδρέου κατέβαινε στην αναμέτρηση, έχοντας πάρει στο πρώτο ματς καθαρή νίκη. Οπότε με απλώς ένα συντηρητικό παιχνίδι εκτός έδρας, μπορούσε να πάρει την πρόκριση. Αλλά αυτός έκανε εμφάνιση που κάνουν μεγάλες ομάδες. Μπήκε στο γήπεδο του αντιπάλου επιθετικά και τον κέρδισε κατά κράτος.
Προφανώς και δεν περίμενε η ΝΔ αυτήν την εξέλιξη, καθώς οδηγήθηκε σε ένα ακόμα Βατερλώ, από τα πολλά που είχε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Ο Καραμανλής κατηγορούσε τον Παπανδρέου για αοριστία. Αυτός δεν κατέθεσε ούτε μια πρόταση. Ούτε καν αόριστη.
Στο μόνο που περιορίστηκε ο Καραμανλής είναι να ρίχνει όλο το φταίξιμο στο ΠΑΣΟΚ για τα πάντα. Κατά τον κ.Καραμανλή δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο (!) 5,5 χρόνια παρά μόνο σκανδαλολογία. Αμέσως μετά είπε ότι το μόνο σκάνδαλο ήταν αυτό του Χρηματιστηρίου. Για το οποίο παρέλειψε να πει ότι δεν έκανε τίποτα. Αν μάλιστα το συνδυάσουμε με τις αναφορές του στα Ίμια και τον Οτσαλάν, καταλαβαίνουμε ότι ο Καραμανλής ξεκίνησε από τώρα αντιπολίτευση με επιχειρήματα της προηγούμενης δεκαετίας. Κατέφυγε μάλιστα αρκετές φορές σε ψέματα με κορυφαίο αυτό με το ΦΕΚ, που καταρρίφθηκε λίγα λεπτά μετά.
Δεν θα αναφερθούμε στις επιμέρους απαντήσεις των δύο αρχηγών. Νομίζω δεν έχει νόημα να το κάνουμε όταν ο Καραμανλής δήλωσε ότι δεν υπήρξαν σκάνδαλα και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει αυτοκριτική για το "χρέος που άφησε" και "τα σκάνδαλα του".
Αύριο δεν θα υπάρχουν δημοσκοπήσεις. Θα μπορούν να κάνουν άνετα τα παπαγαλάκια την δουλειά τους. Είναι ευνόητη η σκοπιμότητα της απαγόρευσης.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει σύγκριση.
http://ideodoxeio.blogspot.com