Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: Ο ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ...

Το ΠΑΣΟΚ κλείνει σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο, λέγοντας αλήθειες. Η Οργάνωσή του έχτισε μέρα με την ημέρα, αμοιβαία εμπιστοσύνη με την απόλυτη και μοναδική εξουσία, το Λαό και αυτή δεν είναι διατεθειμένη να την ξεπουλήσει ή να την προδώσει.
Το Νοσοκομείο είναι μία μεγάλη, αλλά αυτονόητη κατάκτηση του Κερκυραϊκού Λαού. Προ πολλού έπρεπε να λειτουργεί άρτια και από πολλά χρόνια τώρα να αναπτύσσεται με καινούργια Τμήματα και Μονάδες για να αντιμετωπίζονται περιστατικά και ασθενείς, ώστε οι πολίτες και επισκέπτες του τόπου μας να εξυπηρετούνται στην δύσκολη φάση της ασθένειάς τους εδώ, στην Κέρκυρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν έχει ευθύνη. Δίκαια ο Κερκυραϊκός Λαός την απέδωσε. Η Ν.Δ. ”εγκαινιάζει” ένα Νοσοκομείο που δεν είναι ακόμα έτοιμο για χρήση, με το βλέμμα στραμμένο στην υφαρπαγή της ψήφου.
Διοργανώνει “αποστειρωμένη περιήγηση” του κόσμου που αγωνιά και προσμένει την χρήση του.
Θα μπορούσαμε να θέσουμε πολλά ερωτήματα για την αρτιότητα του κτιρίου και τις δοκιμαστικές λειτουργίες του μηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του κτιριακού συγκροτήματος. Γιατί, θα ήταν αποτρόπαιο να “ζήσει” κάθε χρήστης εκπλήξεις όταν κάνει χρήση εγκαταστάσεων που δεν έχουν δοκιμαστεί. Δεν θα το κάνουμε όμως γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Μπορεί ο περιπατητής Λαός να αντιληφθεί ή να ελέγξει ελλείψεις και πιθανές παραλήψεις ή τον οδηγούν στην ”έκθεση επίπλων” με προσδοκία την υφαρπαγή της ψήφου στις ερχόμενες εκλογές;
“Αντικατέστησαν” το χρήστη του Νοσοκομείου με περιπατητή!
Νέα ιδιότητα παγκόσμιας εφεύρεσης!
Ας αναρωτηθεί λοιπόν ο Κερκυραίος πολίτης που περιηγείται το Νοσοκομείο αν αυτά που βλέπει είναι ικανά και αναγκαία για την απόλυτη ασφάλεια όταν και αν χρειαστεί τις υπηρεσίες του. Και αν του υπόσχονται ότι έτσι είναι, τότε ας αναλογιστεί απλά ο καθένας γιατί το Νοσοκομείο δεν παραδίδεται στη χρήση; Τι περιμένουν; Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Το Νοσοκομείο για να είναι έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες υγείας χρειάζεται κατασκευές, λειτουργικές δοκιμασίες κάποιων ακόμα μηνών και προσωπικό.
Είναι σε θέση ο “περιπατητής Λαός” να αντιληφθεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν αυτές οι ουσιώδεις ελλείψεις ή τον παραπλανούν συνειδητά και σκόπιμα; Αναγκάζονται να παραλάβουν το κτίριο ως έχει γιατί εξέπνευσε και η τελευταία προθεσμία της χρηματοδότησής του από την Ε.Ε. Για να μην βρεθεί δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο στην πιθανή εμπλοκή επιστροφής των χρηματοδοτήσεων. Η παραπάνω λογική θα μπορούσε να είναι μια απλή διοικητική πράξη για να καλυφθεί και η ανικανότητά τους να ολοκληρώσουν το έργο.
Από τον λόγο αυτό, μέχρι το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες από την Ν.Δ. εμπαίζοντας την αγωνία, την αξιοπρέπεια και την επιθυμία του Κερκυραϊκού Λαού, είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτη για τους συμπολίτες μας.
Συνειδητά λοιπόν χλευάζουν την ανάγκη και την αξιοπρέπειά του Κερκυραϊκού Λαού.
Αυτό είναι το μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα που τίθεται.