Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…
13 Ιουνίου 2008: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δεν δέχεται την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης του πρώην Προέδρου της FYROM στην Ελλάδα, εξαιτίας της πρόθεσης του να χρησιμοποιήσει κρατικό αεροσκάφος της χώρας του, που έφερε το όνομα “Μακεδονία”. Πατριωτική και εθνικά αξιοπρεπής στάση.27 Ιουνίου 2009: Η υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη, προκειμένου να διεξαχθεί μία άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΟΑΣΕ, τηρεί για τον Υπουργό Εξωτερικών της FYROM εκ διαμέτρου αντίθετη στάση. Δέχεται αυτό που δεν είχαμε δεχθεί το 2008.
Αιτία αυτής της στάσης της κ. Μπακογιάννη είναι, όχι μόνο οι απόψεις της στο θέμα, αλλά και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να ανακάμψει πολιτικά μετά από σειρά άστοχων πολιτικών χειρισμών που χρεώνεται στην υπόθεση Siemens και η αγχώδης συμπεριφορά της ιδιαίτερα στην εσωκομματική διαμάχη της Ν.Δ.
Η απόφαση όμως αυτή της κ. Μπακογιάννη, συνιστά άμεση υπονόμευση του βέτο που είχε βάλει μόλις πέρυσι ο πρωθυπουργός, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, κατά της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ, αν προηγουμένως δεν δοθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος.Η κατηγορηματική απαγόρευση της προσγείωσης αεροσκάφους με το όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” στην Ελληνική Επικράτεια, θα έστελνε σαφές μήνυμα σε όλους τους παριστάμενους υπουργούς του ΟΑΣΕ ότι η Ελλάδα έχει ορίσει κόκκινη γραμμή και είναι ανυποχώρητη σε αρχές για τα εθνικά της συμφέροντα.
Ασφαλώς τη συγκεκριμένη απόφαση υποδοχής αεροπλάνου στην Κέρκυρα με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” έλαβε η κ. Μπακογιάννη με συναίνεση του πρωθυπουργού. Είναι λογικό το ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτές τις ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης: πώς είναι δυνατόν να εμφανιστεί εκ νέου ο πρωθυπουργός ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και να υποστηρίξει με επιχειρήματα νέο βέτο εάν αυτό απαιτεί το συμφέρον της πατρίδας μας;
Η αλήθεια είναι ότι σπαταλώνται μεγάλα διπλωματικά αποθέματα της χώρας και δημιουργούνται αρνητικά προηγούμενα στην διαπραγμάτευση για το όνομα της γειτονικής χώρας, προκειμένου να υπηρετηθούν δημόσιες σχέσεις της υπουργού Εξωτερικών.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Και αυτή η πραγματικότητα είναι απολύτως επιζήμια για τη χώρα μας.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ