Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ…ΑΠΟΓΝΩΣΗ !!!

Σε πλήρη απελπισία φαίνετε να έχουν έρθει οι Επιχειρηματίες του Τουρισμού με τα λειτουργικά έξοδα , τα νοίκια και τις επιταγές των εμπόρων να τρέχουν …..σε μια επένδυση που όλα δείχνουν πως επαγγελματικά «έπιασε πάτο».
Ο Ιούνιος μπήκε για τα καλά και για η ποσότητα των τουριστών στα τουριστικά θέρετρα του νησιού μας αντί να αυξάνετε …..ΜΕΙΩΝΕΤΕ !!!!
Πολλές τουριστικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε πρόωρη απόλυση προσωπικού τις πρώτες κιόλας ημέρες του Ιουνίου ενώ όπως μας καταγγέλλετε μεγάλες τουριστικές μονάδες και ξενοδοχεία έχουν «ταράξει» τους εργαζομένους τους στα ρεπό για να μην τους απολύσουν.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως απελπισμένος επιχειρηματίας στην περιοχή ‘Αγιος Γόρδιος του Δήμου Αχιλλείων που προφανώς είχε μέρες να δεί πελάτη έφθασε σε σημείο να παρακαλάει για πελάτες έχοντας αναρτήσει ταμπέλα έξω από το κατάστημά του γράφοντας στους διερχόμενους τουρίστες ΝΙΩΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ , ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ !!!!
Και η Κατάντια δεν σταματά εκεί ….οι ελάχιστοι και οικονομικά τρομαγμένοι τουρίστες επιφέρουν έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων αφού για τους επιχειρηματίες του τουρισμού κάθε μέρα που περνά διαγράφετε οριστικά από τις εναπομείναντες της τουριστικής σεζόν .
Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός τα λειτουργικά έξοδα και η αναδουλειά να μεγαλώνει τις εκπτώσεις στους τιμοκαταλόγους τσακίζοντας στην κυριολεξία την ποιότητα των παρεχομένων αγαθών και την παροχή υπηρεσιών.
Οδεύουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού και οι εκπτώσεις και οι προσφορές καθημερινά αυξάνονται , στην ίδια περιοχή συναντάμε πινακίδες καταστημάτων να γράφουν ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ποια ακριβώς επαγγελματική δραστηριότητα παροχή υπηρεσιών προβλέπετε με φορολογικό συντελεστεί το μηδέν ????
Λίγο παρακάτω ταμπέλα εστιατορίου γράφει ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ αποτελούμενο από Μεζέ Κρεατικών Κοτόπουλο και Λουκάνικα + Μια Ελληνική Σαλάτα + Πατάτες Τηγανητές + Μισό Λίτρο Κρασί ……Συνολικό ποσόν 15 Ευρώ.
Μήπως τελικά το Τουριστικό Προιόν της Κέρκυρα κατάντησε BUY 1 GET 2 FREE (ΑΓΟΡΑΣΤΕ 1 ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ 2 ΔΩΡΟ) ?????
Φταίνε άραγε και πάλι οι απελπισμένοι επιχειρηματίες που λειτουργούν ασύδοτα ή μήπως « ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε …????.»
Που θα καταλήξει αυτή η ζούγκλα της ασυδοσίας…Ως πότε η κουταμάρα του κάθ’ενός «επιχειρηματία» θα γίνετε ταμπέλα !!!!!
Ως πότε αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός , που οδηγεί στο μαρασμό ακόμη και τον ολίγον εναπομείναντων υγιή επιχειρήσεων
Τι εξυπηρετεί ο θεσμός του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κερκύρας και η νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού…..
http://www.vraxonisida.com/