Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έρευνες για το περίεργο τροχαίο στη Βόνιτσα

Απλετο φως στα αίτια του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στη Βόνιτσα, με θύματα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του και τραυματία τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας ζητεί να ριχθεί ο 24χρονος Δημήτρης Καραντίνος. Στις 27 Φεβρουαρίου 2009, η μητέρα, ο πατέρας, ο θείος και η γιαγιά του ξεκίνησαν οδικώς από την Κέρκυρα με προορισμό τον Πόρο προκειμένου να παρευρεθούν την επόμενη μέρα στην ορκωμοσία του 24χρονου ναύτη. Στις 3.16 όμως τα ξημερώματα, στο 43ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αμφιλοχίας - Λευκάδας, ο χάρος έστησε καρτέρι.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο οδηγούσε ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας Γιώργος Γληγόρης και στο οποίο επέβαινε κι ένας ιδιώτης ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε η οικογένειά του. Από τις άμορφες μάζες σιδερικών νεκροί ανασύρθηκαν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Καραντίνου, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Αρτας ο διοικητής Ασφαλείας.Λίγες ώρες, μετά το τραγικό συμβάν, η τοπική κοινωνία της Λευκάδας άρχισε να «βομβαρδίζεται» με φήμες που ήθελαν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, εκτός από τον ιδιώτη και τον διοικητή, να επιβαίνουν και άλλα άτομα, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο ότι ο Γιώργος Γληγόρης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης καθώς βρισκόταν σε μπαρ της περιοχής.
Η «Espresso» δεν κατάφερε να διασταυρώσει τις πληροφορίες, αλλά και διάφορες καταγγελίες που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε, ήδη διεξάγεται Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας. Αστυνομικοί έχουν πάρει αίμα από τον τραυματία διοικητή προκειμένου να γίνει αλκοτέστ, τα αποτελέσματα όμως του οποίου θα έχουν στα χέρια τους το νωρίτερο σε ένα μήνα!
Ο γιος της οικογένειας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν οι ψυχές της μητέρας, του πατέρα, του θείου και της γιαγιάς του, ενώ σημείωσε: «Ούτε σε εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό. Να θάψω σε μία μέρα την οικογένειά μου. Οταν πήγα στη Λευκάδα, όλη η τοπική κοινωνία ήταν καταπέλτης γι’ αυτό το άτομο. Ακούγεται ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και ότι ήταν μεθυσμένος».