Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Στατιστικό λάθος!

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα πραγματικά είναι αξιοπερίεργο. Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ οι Έλληνες πολίτες περιμένουμε αξιόπιστες προτάσεις για την έξοδο της χώρας μας από αυτήν, ο Πρωθυπουργός μας δηλώνει “κουρασμένος” και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάχεται με πρωτοβουλίες-προτάσεις-διεθνή παρουσία να βάλει την χώρα μας στο γκρουπ των ισχυρών κρατών της υφηλίου. Είναι πραγματικά περίεργο πως σκεφτόμαστε εμείς οι Έλληνες.
Έχουμε έναν πολιτικό ο οποίος είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, γνώστης της σύγχρονης διπλωματίας, ο οποίος προλογίζει τον Νομπελίστα καθηγητή Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε σε συνέδριο στην Αθήνα για τη διεθνή οικονομική κρίση, καταρτίζει επιτροπή υπό την Προεδρεία ενός άλλου Νομπελίστα Οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτς με σκοπό την διατύπωση ολοκληρωμένης πρότασης των Σοσιαλιστών για την έξοδο από την οικονομική κρίση, η οποία θα υποβληθεί στη σύνοδο G-20 την Παρασκευή 2 Απριλίου στο Λονδίνο.
Ταυτόχρονα την στιγμή που εξωτερική μας πολιτική γνωρίζει τα τελευταία 5 χρόνια μία ύφεση και αναρωτιόμαστε γιατί ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επισκέπτεται πρώτα την Τουρκία, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν και γίνεται ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που συναντά τον Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. Είναι μετά δυνατόν να αποκαλούμε ακόμα τον Κύριο Κ.Καραμανλή καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, όταν το μόνο που κάνει είναι να είναι εγκλωβισμένος στην διαδοχολογία που ο ίδιος άνοιξε ασχολούμενος με την Ντόρα και τον Σουφλιά, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Σίγουρα η δημοσκόπηση για την καταλληλότητα του Πρωθυπουργού πρόκειται για στατιστικό λάθος.