Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Τι κάνει ένας Καραμανλής για να κυβερνήσει; Τίποτα...

Ένα "Ποτ πουρί" από άλλα blogs:Πολλά μπορούμε να καταλογίσουμε σε αυτήν την κυβέρνηση.Η εφευρετικότητα της όμως στην επικοινωνία ξεπερνάει ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία. Από την εξαθλίωση των θεσμών στην εξαθλίωση του κοινού νου. Και στα δύο θύμα η δημοκρατία, η κοινωνία, ο πολίτης. Συναίνεση ζήτησε ο Καταλληλότερος ξεχνώντας ότι η συναίνεση απαιτεί ένα στόχο, ένα όραμα άλλα πάνω απ' όλα διάθεση για συναίνεση.Ο κ. Καραμανλής και οι συν αυτώ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλαζόνες. Εξ ου και επικίνδυνοι.(ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ)
Αδεια η Βουλή 45 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό από την έλλειψη νομοσχεδίων. Μόλις 5 από τους 17 υπουργούς έχουν να επιδείξουν νομοθετικό έργο. Τεντώνουν τις συζητήσεις για να καλυφθούν οι κενές μέρεςΣημάδια νομοθετικής ραστώνης εμφανίζει η (νέα) κυβέρνηση Καραμανλή. Σχεδόν 45 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό, οι υπουργοί βρίσκονται σε κατάσταση tabula rasa, ενώ, για να μετρηθούν τα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, αρκούν τα δάχτυλα του ενός χεριού!(SΟTIRAS)
Στην αρχή ήταν το «σεμνά και ταπεινά» και η «επανίδρυση του κράτους». Μετά ακούστηκε η σάλπιγγα που σήμανε επίθεση κατά των νταβατζήδων και των συντεχνιών. Ύστερα ήρθε η «μηδενική ανοχή στη διαφθορά». Τα όμορφα λόγια όμως… όμορφα καίγονται. Αλλά ο καταλληλότερος ανακάλυψε νέα τσίχλα: τη συναίνεση! Πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα τελευταίας εσοδείας. Υποτίθεται μάλιστα ότι θα έριχνε το ΠΑΣΟΚ στο καναβάτσο εκθέτοντάς το ως «ανεύθυνη αντιπολίτευση» που απορρίπτει την εθνική συμφωνία. Στην πραγματικότητα το καραμανλικό εύρημα εξέθεσε τον εισηγητή του. (diaporon-bl)
http://krogias.blogspot.com/