Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

MiRoamer: Διαδικτυακό ραδιόφωνο για αυτοκίνητα

Μια νέα πρωτότυπη συσκευή που φέρει ελληνική υπογραφή έκλεψε την παράσταση στην έκθεση καταναλωτικών προϊόντων CES στο Λας Βέγκας.
Ο Γιώργος Πάρθημος, CEO της Torian Wireless από τη Μελβούρνη, παρουσίασε ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ακούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της αρεσκείας τους που εκπέμπουν και μέσω του Ιντερνετ, οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Το miRoamer, όπως ονομάζεται, είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από ολόκληρο τον κόσμο που εκπέμπουν διαδικτυακά, ενώ θα επιτρέπει στους χρήστες του να προσθέσουν μέσα που δεν προσφέρονται από αυτό, προσθέτοντας απλώς το URL τους.
Μάλιστα, το miRoamer θα δίνει τη δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης σε διαδικτυακούς σταθμούς που μπορεί να ακούσει κανείς μέσω φορητών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, όχι μόνο στο αυτοκίνητο αλλά και οπουδήποτε αλλού υπάρχει πρόσβαση στο Ιντερνετ.
«Θα κάνουν πολλά αυτά τα ραδιόφωνα, όμως το κυριότερο είναι πως όταν κάποιος θα θέλει να ακούσει για παράδειγμα ένα ραδιοφωνικό σταθμό από την Ελλάδα που εκπέμπει στο Διαδίκτυο, κάτι που ισχύει για το 90% των σταθμών, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει» είπε ο Γιώργος Πάρθημος. Οπως είπε ο ίδιος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου θα μπορεί επίσης να πιάσει όλους τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στην περιοχή στα μεσαία και τα FM, ενώ όπως κάθε άλλο σημερινό ραδιόφωνο θα προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα αν θέλει να ακούσει και το αγαπημένο του CD.
Το διαδικτυακό ραδιόφωνο του ομογενή επιχειρηματία θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2009 σε Ευρώπη και Αμερική και στις αρχές του 2010 στην Αυστραλία, σε συνεργασία με τη Blaupunkt, η οποία είχε εκφράσει από καιρό το ενδιαφέρον της για το miRoamer. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάρθημο, σύντομα τα ραδιόφωνα που θα δίνει η Blaupunkt στις αυτοκινητοβιομηχανίες με τις οποίες συνεργάζεται θα είναι τα διαδικτυακά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΥΔΗΡΙΩΤΗ