Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ σε περίπολο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια στην οδό Νοταρά και Κουντουριώτη κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 03:05 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί και δυο σφαίρες τραυμάτισαν ειδικό φρουρό στον θώρακα και στα πόδια. Ο 20χρονος αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού, είδε δύο αγνώστους να τους σημαδεύουν με όπλα, ο ένας όρθιος και ο άλλος γονατιστός. Φώναξε στους συναδέλφους του να πέσουν κάτω για να προφυλαχθούν, ο ίδιος όμως δεν πρόλαβε.


Στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανήκει το υποπολυβόλο MP-5 των 9 mm με το οποίο οι άγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί κατά τους αστυνομικούς , στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007.


Αμέσως μετά την επίθεση, ο Διαμαντής Μαντζούνης διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και εισήχθη στο χειρουργείο. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία περίπου στις 9 το πρωί, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία. Ο 20χρονος νοσηλεύεται σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή.