Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Που ήσουν τότε Αγανακτισμένε;


- Όταν ο μαύρος όχλος δολοφόνησε τους εργαζομένους της Marfin;
- Όταν ο Καραμανλής έκλεινε τη Βουλή νύχτα για να αθωώσει τους πολιτικούς που τώρα βρίζεις;
- Όταν το γραφείο σου στη δημόσια υπηρεσία γέμιζε με υπεράριθμους υπαλλήλους/κομματόσκυλα;
- Όταν ο εφοριακός σου ζητούσε χρήματα για να μην σε ελέγξει;
- Όταν οι κομματικοί στρατοί καταλάμβαναν τα Πανεπιστήμια;
- Όταν ο εξεταστής σου ζητούσε χρήματα για να σου δώσει δίπλωμα οδήγησης;
- Όταν ο διορισμένος καθηγητής του δημοσίου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με extra αμοιβή στο παιδί σου;

Τι έκανες γι' όλα αυτά και τώρα μου...

...παριστάνεις τον "υπεύθυνο";

Απάντησε μου -για αρχή- σε αυτά και μετά θα έρθω κι εγώ δίπλα σου στο Σύνταγμα να χτυπήσω την κατσαρόλα μου.

Αγανακτισμένε, μαζί τα φάγαμε. Μόνο που εγώ έχω μάθει να πληρώνω το λογαριασμό. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Υ.Γ Ποιος σου έμαθε να χτυπάς (ακίνδυνα) την κατσαρόλα σου; Αυτοί που σου έκρυβαν την πραγματική κατάσταση της Οικονομίας; Αυτοί που σε έστειλαν στις παραλίες στις Ευρωεκλογές; Τους πίστεψες πάλι;
parapolitiki 

Η ελλιπής διανόηση

http://www.protagon.gr/resources/2011-06/linamiki-thumb-large.jpg

της Λίνας Παπαδάκη
Ο Μίκης Θεοδωράκης ο εθνικός και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ο πανεπιστημιακός ενώθηκαν με τους Αγανακτισμένους για να «αντιδράσουν στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», στη «συναίνεση που σημαίνει τυφλή υπακοή στην Τρόικα» και στο εξαρτημένο πολιτικό σύστημα που καταρρέει, στη «μεγάλη εθνική τραγωδία».

Η πρόθεση σεβαστή, το περιεχόμενο αναμενόμενο. Οι ομιλίες τους βασίστηκαν στο πνεύμα το αθάνατο του αγνού πατέρα και στην ανελευθερία ως κατάσταση της χώρας. Οι ατάκες τους - όσοι έχουν συντάξει ανοιχτές ομιλίες από την άουλα της φιλοσοφικής έως τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών καταλαβαίνουν τι θέλω να πω – βρίσκονται στα sos των σημειώσεων. Λέξεις όπως «σώμα», «κεφαλή» και φράσεις όπως «η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται» αποτελούν τα πιο εύκαιρα συγκινησιακά τεχνάσματα του λόγου.

Δυο άνδρες με ξεχωριστή πορεία, καταξιωμένοι μέσα από τη δουλειά τους και το σύστημα που τους ανέδειξε, κάλεσαν τον κόσμο να τους ακολουθήσει, να ξεσηκωθεί ενάντια στην επιβαλλόμενη πολιτική.

Δεν προχώρησαν τη συλλογιστική τους όμως, δεν έκαναν την κίνηση του αυτονόητου υποδεικνύοντας τον τρόπο, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Οι διανοούμενοι σε μια αμήχανη και θολή περίοδο, παίζουν κατά κανόνα τον ρόλο του εμπνευστή. Τα γραπτά τους, είτε ως δοκίμια, είτε ως εύπεπτοι στίχοι τραγουδιών αλλά και κείμενα θεατρικά και διηγήματα και άρθρα στον τύπο και ομιλίες βοηθούν στην εγρήγορση της σκέψης και στην τόνωση της συνείδησης, του εγώ και του έθνους.

Ένα πλήθος ακέφαλο χωρίς μορφές ηγετικές, χωρίς σύνθημα – αίτημα της στιγμής, εύκολα αποκτά τη συνείδηση του όχλου που στην αρχή πανηγυρικά βαδίζει στους ρυθμούς του συναισθήματος, της νέας εικόνας, της χαλαρότητας του δρόμου, της χαράς της συνύπαρξης και στην πορεία - όταν το νέο γίνει ρουτίνα και παύσει η περιέργεια – σκύβει το κεφάλι θολωμένο, σαν το αδέσποτο πεινασμένο σκυλί, κουνάει νευρικά την ουρά του, μυρίζει τους ομοίους του και γουργουρίζοντας ετοιμάζεται για καβγά.
protagon.gr

Πήδημα !!!!

http://parafoniades.files.wordpress.com/2006/07/tantric-sex.jpg?w=425

του Δημήτρη Δανίκα
Κι εγώ αγανακτισμένος. Τι λέω τώρα; Εξοργισμένος. Με πολιτικούς, διαπλοκή, διαφθορά, αραχτούς και ελληνάρες αφασικούς. Και ο Γιώργος αγανακτισμένος. Με όσους τον χλευάζουν. Με εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένους δικούς του οπαδούς που τώρα λένε «καλύτερα να μου κοβόταν το χέρι» . Και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αγανακτισμένοι.

Με την κυβερνητική παραλυσία και με την κρατικοδίαιτη πελατεία. Γιατί ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει τα σπασμένα της κομματικής πελατείας. Και οι μεγαλοεργολάβοι αγανακτισμένοι. Γιατί ο κορβανάς δεν έχει και δεν τους πληρώνει. Και οι μικρομεσαίοι αγανακτισμένοι. Γιατί αν δεν μειωθούν οι φόροι θα βάλουν λουκέτο όλοι. Και οι κομμουνιστές αγανακτισμένοι. Γιατί η κρίση είναι καπιταλιστική και για όλα φταίνε τα μονοπώλια. Και οι τραπεζίτες αγανακτισμένοι.

Γιατί οι πελάτες δεν πληρώνουν και το ταμείο έχει στεγνώσει. Και οι άνεργοι αγανακτισμένοι. Αυτοί κι αν είναι δικαιολογημένοι. Ετοιμοι να μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε στάχτες και αποκαΐδια. Ολοι αγανακτισμένοι, εξοργισμένοι, τρελαμένοι. Ομως από κανέναν δεν άκουσα ένα κιχ σοβαρής αυτοκριτικής. Ανάμεσα σ αυτούς συμπεριλαμβάνω και την αφεντιά μου. Ολοι φταίνε εκτός από εμένα. Ωραία. Να κατέβω στην πλατεία Συντάγματος, να κατασκηνώσω, να ψήσω αρνιά και να ρίξω μπινελίκια σε όλους αυτούς τους άθλιους που έχουν κατρακυλήσει την αξιοπιστία της χώρας κάτω και από την Αγκόλα. Ωραία. Αλλά τι προτείνεις; Να μπουζουριάσουμε τους κλέφτες στην φυλακή. Πες ότι το κάναμε. Και μετά; Ακρα του τάφου σιωπή. Γιατί η αυτογνωσία και η προσωπική ευθύνη είναι του νεοέλληνα οι μόνιμοι εχθροί. Γιατί η εκτόνωση είναι του γηπέδου η αρετή. Και γιατί αρνείται να απαντήσει στο εξής απλό αλλά ταυτόχρονα τραγικό δίλημμα

Είτε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις και τριακόσιες χιλιάδες απολυμένοι από τον δημόσιο τομέα. Είτε χρεοκοπία, στάση πληρωμών, εθνικό νόμισμα, μαζικές εθνικοποιήσεις και υπαρκτός σοσιαλισμός. Φίλτατε αγανακτισμένε της πλατείας Συντάγματος Ιδού το δίλημμα, ιδού το πήδημα!
tovima.gr

Η κοσμοπλημμύρα στο Σύνταγμα...

press-gr

Φαλήρισε γνωστό εν λειτουργία ξενοδοχείο στον Κάβο!

Μία ζοφερή κατάσταση στο χώρο της κερκυραϊκής ξενοδοχίας παρουσίασε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, ο οποίος ανακοίνωσε την πτώχευση του ξενοδοχείου Corfu Sea Gardens.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι πληροφορίες στο Σύνδεσμο κάνουν λόγο για κίνδυνο να «βαρέσουν κανόνι» και άλλες μονάδες της Κέρκυρας, ενώ το φαινόμενων των κλειστών ξενοδοχείων συνεχώς διογκώνεται...
«Την Παρασκευή πτώχευσε το Corfu Sea garden το οποίο έχει πελάτες μέσα αυτή την περίοδο ήδη. Πάμε για εκτέλεση ενώ έχει πελάτες. Είναι κλειστά πολλά ξενοδοχεία, το San Stefano, το Belvedere, ο Αχιλλέας και θα κλείσουν και θα κάνουν μπαμ μεγάλοι όμιλοι, προσέξτε το καλά. Το έχει πει εδώ και καιρό το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων», υπογράμμισε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στ. Πελάης.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχεία γνωστού ομίλου που δραστηριοποιείται και στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι αν δούμε να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του ομίλου Ζερβού προ δύο ετών, το πλήγμα που θα επέλθει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε μικροπρομηθευτές και επαγγελματίες θα είναι μοιραίο...

Πίσω στο Γ. Φωκά το Corfu Palace!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και το Εργατικό Κέντρο, το ξενοδοχείο Corfu Palace επανήλθε στον έλεγχο της προηγούμενης ιδιοκτησίας του τού Γ. Φωκά, από τον όμιλο Aquis που με τυμπανοκρουσίες είχε πέρσι ανακοινώσει την απόκτηση του ελέγχου του και την πρόθεση να προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση το χειμώνα που μας πέρασε.
Τελικά η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ αν και σταμάτησε για το χειμώνα η λειτουργία της μονάδας, ενώ για λόγους που δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, όπως υπογραμμίζουν συνδικαλιστικά στελέχη των εργαζομένων στο CorfuPress.com, από την αρχή της τρέχουσας σαιζόν τον έλεγχο της μονάδας ανέλαβε και πάλι η παλιά ιδιοκτησία.
corfupress.com

Βρετανική στήριξη στην Ελλάδα

Tη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που περνάει, εξέφρασε ο πρόεδρος του βρετανικού Κοινοβουλίου, John Bercow, ενώ έκανε λόγο για υπαρκτή οικονομική κρίση που επηρεάζει την ΕΕ, καθώς και για την αναγκαιότητα αλλαγών σε χώρες μέλη της, ώστε, όπως είπε, «να προστατευτούν οι εταίροι από τις αναταραχές της αγοράς».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών, με αφορμή την ομιλία του, στη κοινή συνεδρίαση όλων των διαρκών επιτροπών της ελληνικής Βουλής, με θέμα «Ελλάδα και Βρετανία: Παλαιές Δημοκρατίες, Νέες Προκλήσεις», ο πρόεδρος του βρετανικού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η χώρα του, παρότι δεν είναι στην ευρωζώνη, είναι μέλος της ΕΕ και δεν μπορεί να αδιαφορεί για την οικονομική κρίση που υπάρχει.
«Η οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο είναι υπαρκτή και γι΄ αυτό πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Συναισθανόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σας την οποία αντιμετωπίζουμε και εμείς, μπορεί όχι στον ίδιο βαθμό. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει όλοι οι ηγέτες να προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Bercow.
zougla.gr

Μαξ Κάιζερ: Η Wall Street σας βίασε βάναυσα-αντεπιτεθείτε [βίντεο]

Μαξ Κάιζερ: Η Wall Street σας βίασε βάναυσα-αντεπιτεθείτε [βίντεο]Στην τηλεοπτική εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα μίλησε ο οικονομικός αναλυτής του BBC και Αλ Τζατζίρα Max Keiser. Στο βίντεο που παραθέτουμε αφού τον ακούμε να λέει «Η Wall Street σας βίασε βάναυσα, γι’ αυτό η οικονομία σας καταρρέει», μιλάει με εντελώς υποτιμητικά λόγια για τον εργαζόμενο ελληνικό λαό που δεν αντέδρασε με τον δυναμισμό που απαιτούν οι περιστάσεις.
«Είστε σαν τις γυναικούλες που δέχονται την μοίρα τους και δεν αντεπιτίθενται. Είστε πολύ κότες» είπε ανάμεσα στα άλλα.
tsantiri.gr

Φθηνότερα από αύριο τα εισιτήρια των πλοίων

Φθηνότερα από αύριο τα εισιτήρια των πλοίωνΤο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, έχει ήδη στείλει σχετική εγκύκλιο για το θέμα προς τις ακτοπλοϊκές ενώσεις και το ναυτικό επιμελητήριο.

Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από αύριο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων, που επιβάρυναν έως σήμερα την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα.
Ήδη οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines και HELLENIC SEAWAYS, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια, ώστε να μην επιβαρύνουν την είδη οικονομική κατάσταση των επιβατών.
Σημειώνεται ότι τις νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές, προχωρήσουν μετέπειτα σε αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο.
Πρόσφατα οι δύο ακτοπλοϊκές ενώσεις, Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, είχαν προχωρήσει για το θέμα της μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, σε «Συμφωνία Κυρίων» με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία των μελών στην ακτοπλοϊκή αγορά, Απόστολος Βεντούρης, αναφερόμενος τότε στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, το είχε χαρακτηρίσει πολύ θετικό και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σσ ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχοταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.
Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά – Κρήτη – Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.
newsit.gr

KATSAROLEX !

katsarolex
epikairo.gr