Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Η πορεία του Καραμανλή στη διακυβέρνηση της χώρας μου θυμίζει πολύ εκείνο το ωραίο παραμύθι "Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα". Όπως ο αυτοκράτορας του παραμυθιού έτσι και αυτός εμπιστεύτηκε και ακριβοπλήρωσε συνεργάτες για να τον "ντύσουν" και να τον παρουσιάσουν στο λαό ως μεγαλοπρεπή άρχοντα. Οι συνεργάτες του έτρεφαν τη ματαιοδοξία του, τόν κορόϊδευαν, τού έλεγαν ψέματα. Το θράσος τους ήταν τέτοιο που τελικά τον άφησαν να βγει μπροστά στο λαό ολόγυμνος, ενώ αυτοί τον είχαν υποτίθεται ντύσει και στολίσει με ότι καλύτερο. Μαζί του και οι αυλικοί που δεν τόλμησαν να του πούνε την αλήθεια, αλλά έκαναν πως κρατάνε τον ανύπαρκτο μανδύα του. Την Κυριακή το βράδυ ο βασιλιάς ήταν ολόγυμνος μπροστά στο λαό. Οι απατεώνες που τσέπωσαν τα λεφτά για δουλειά που δεν έκαναν είναι σίγουρα μακριά, όπως στο παραμύθι, και οι αυλικοί ακόμη να πούνε την αλήθεια. Ποτέ ως τώρα δεν θυμάμαι πολιτικό να ήταν τόσο έρμαιο των συνεργατών του και να ξεγυμνώθηκε σε τέτοιο βαθμό σε εκλογική αναμέτρηση.
Παραμύθια σου λένε μετά!
http://elenipapadopoulou.blogspot.com/

Αξιοι της μοίρας τους οι Οικολόγοι...

Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Χρυσόγελο και πρότεινε στους Οικολόγους να εισέλθουν στην κυβέρνηση και να αναλάβουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αυτοί αρνήθηκαν, τότε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η άποψή μας ότι όλα αυτά τα μικρά κόμματα τελικά θέλουν να παραμείνουν κόμματα διαμαρτυρίας και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να αναλάβουν ευθύνες, αποδεικνύοντας τελικά ότι είναι μόνον λόγια!

Αξιοι της μοίρας τους... Και ανάξιοι των αναγκών των καιρών μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολύ θα ήθελα να δώ ως Υπουργό Δικαιοσύνης τον Φ.Κουβέλη, αλλά πού να το αφήσουν οι ... σταλινικοί!

http://aratepylas.blogspot.com/

Σε αναμονή !!!


Τον Αλέξη Τσίπρα προτείνει ο ΣΥΝ για την ηγεσία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος όχι μόνο ξεπέρασε το όριο εισόδου στη Βουλή, αλλά και απέσπασε ποσοστό 4,6%, εκλέγοντας 13 βουλευτές. Κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ έγινε μια πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Η Πολιτική Γραμματεία εκτιμά ως θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ανοίγει δρόμους για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες. Η ολοκλήρωση της εκτίμησης για το εκλογικό αποτέλεσμα θα γίνει σε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η πρόταση της ΠΓ του ΣΥΝ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πρόεδρος της νέας ΚΟ να εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Βουτιά 35% στις πωλήσεις Ι.Χ.

Βουτιά κατά 35% σημείωσε τον φετινό Σεπτέμβριο έναντι του περυσινού η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας για νέα οχήματα, καθώς πολλοί ματαίωσαν την αγορά αυτοκινήτου περιμένοντας να δουν τι θα γίνει με την υπόθεση της απόσυρσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν 13.312 επιβατηγά οχήματα (35,9% λιγότερα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2008) και 1.356 μεταχειρισμένα (λιγότερα κατά 30,7% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι). Σε επίπεδο εννεαμήνου, η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας για νέα οχήματα σημείωσε μείωση 20,5%.

Blog Action Day 2009 - 15 Oct!

http://manosbee.blogspot.com/

Παναθηναικός-Λάρισσα 4-0 (VIDEO-ΤΑ ΓΚΟΛ)

ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσαν» δύο ονόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λούκα Κατσέλη αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το Υπουργείο Οικονομικών.
http://orfni.blogspot.com

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ...


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Η Ελλάδα γύρισε σελίδα

Οι εκλογές αυτές απέδειξαν ένα πράγμα, τη λαϊκή οργή. Ο λαός δεν ξεχνά και δεν χαρίζεται σε κανένα. Αυτό δεν το κατάλαβαν στη Ν.Δ. Τους δόθηκε η ευκαιρία να κυβερνήσουν την Ελλάδα το 2004 και το 2007 και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα τους! Ποιός τους εμπόδισε; Κανένας άλλος, παρά μόνο η στρεβλή λογική τους, να επιμένουν στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού με ασύστολα ψεύδη και με την ατιμωρησία των στελεχών της κυβέρνησης που τους βαραίνουν ατελείωτα σκάνδαλα.Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ η διευρυμένη λαϊκή εντολή που του δόθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αυξάνει κατακόρυφα το μερίδιο ευθυνών που αναλογούν σε όλα τα στελέχη της παράταξης, αλλά και σε κάθε Έλληνα που θέλει να δει επιτέλους αυτή χώρα να τραβάει μπροστά. Ο λαός δεν θα είναι μόνο στην εξουσία, αλλά στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Πηγή δύναμης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι κάθε Έλληνας πολίτης και κυρίως η μη προνομιούχοι. Η φωνή αυτών των ανθρώπων βρήκε χώρο έκφρασης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «πάμε μαζί».Όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουμε συνειδητοποιήσει τη δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και γι’ αυτό είμαστε εδώ, να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας και μόνο αυτά. Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να υπηρετήσει τις προσωπικές του βλέψεις, γιατί θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Οι άριστοι και όχι οι αρεστοί είναι αυτοί που θ τραβήξουν μπροστά. Άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου το είπε ξεκάθαρα σε όσους ράβανε τα κοστούμια τους για τις διάφορες κρατικές θέσεις, ότι τσάμπα λεφτά χαλάνε.Σχεδόν σε ολόκληρη Ελλάδα, αλλά και στο νομό Πρέβεζας το μήνυμα νίκης που στάλθηκε με την επιλογή των ψηφοδελτίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δείχνει την ότι μια καινούργια μέρα ξημέρωσε για τη χώρα, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια που μας άφησε κληρονομιά η εξαετής διακυβέρνηση από τη Ν.Δ.
Γιάννης Παπαδόπουλος
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας
http://epirusgate.blogspot.com/

Ορκίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ορκίστηκε στις 11 π.μ., ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο νέος πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησής του, η οποία θα ορκιστεί αύριο.
Είμαστε περήφανοι !
ΠΑΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ! ! !

ΤΟ ...ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...


Π.Ψωμιάδης: Θα είμαι υποψήφιος για Αρχηγός της Ν.Δ.

Την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρωϊνές τηλεοπτικές εκπομπές. Ο κ.Ψωμιάδης επεσήμανε ότι δεν είναι ευχαριστημένος με καμία από τις τρεις υποψηφιότητες που ακούγονται - Δ.Αβραμόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Αντ.Σαμαράς -, ενώ τόνισε πως δεν είναι δυνατόν μετά τη βαριά ήττα να υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος ακόμη στελέχη με ''αγγλικά κασμίρια''.

Αυριο στις 11 το πρωί η ορκωμοσία



Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί θα ορκισεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ...

Στο πλάνο βλέπετε τους μόνους Δήμους της Β' Αθηνών τους οποίους κέρδισε η Ν.Δ. Σάρωσε ο Καραμανλής στη φτωχολογιά!
http://fimotro.blogspot.com/

ΚΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ !!!


ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...


Απόφοιτος του Τάφτησε...


Η ώρα έφθασε...

Το πρώτο και σημαντικότερο στοίχημα του Παπανδρέου.

Από τον Χρήστο Λουτράδη
Σε αυτά τα ποσοστά έχει αξία να δείξεις την πραγματική πίστη που έχεις σε δημοκρατικά ιδεώδη , στις αξίες της κοινωνικής ανεκτικότητας και αλληλεγγύης. Για ένα πράγμα δεν θα μπορεί να μιλήσει ο Παπανδρέου. Ότι ο λαόςς έστω και με δυσπιστία στην αρχή δεν τον πίστεψε, δεν τον άκουσε. Τον πίστεψε, τον άκουσε και τον εμπιστεύτηκε.Το προβάδισμα των 10 ποσοσισταίων μονάδων απο την δεξιά δεν είναι νίκη του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ήττα μόνο της νέας δημοκρατίας άλλα ενός ολοκληρου σαθρού και σαχλού ηθικολαγνικού ιδεολογήματος που βύθισε την πατρίδα μας στην διεθνή ανυποληψία.Το πρώτο στοίχημα του Παπανδρέου είναι στις επιλογές των στενών του συνεργατών.Τώρα πρέπει να στείλει ο Παπανδρέου το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζεται ότι δεν θα υποταχθεί και αυτός στους νταβατζήδες.Το νέο υπουργικό συμβούλιο απαιτείται να είναι ο καθρέφτης της υγιούς κοινωνίας που αγωνιά και αγωνίζεται στο κοινωνικο και πολιτικόπεριθώριο.Γιατί αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κομματικό υποτακτικό τηςσειράς ο "εθνικός κατασκευαστής" και οι υπόλοιποι μεγαλό-καρχαρίες του ιδιότυπου ''κρατικο-δίατου'' καπιταλισμού μας θα σε κατασπαράξουν απο την μέρα 01. Και αυτή μέρα ήδη ξεκίνησε.

Ε, οχι και δεν εκανε τιποτα….


Πάει κι αυτός...




http://mediasoup.gr/

Τώρα μπορείς να 'πα να κοιμηθείς!

Πριν λίγους μήνες, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, όταν ρωτήθηκε για το ασφαλιστικό, απάντησε επί λέξη: «Έχω χάσει τον ύπνο μου! Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια!».Μάλλον αυτή είναι και η αιτία που τελικά δεν θα κάθεται στα έδρανα της νέας βουλής, γιατί ακόμα και οι δεξιοί ψηφοφόροι, συναισθανόμενοι το δράμα που τόσο καιρό περνούσε, αποφάσισαν να την βοηθήσουν να ξαναβρεί τον χαμένο της ύπνο.Ενώνω κι εγώ την φωνή μου μαζί τους και βροντοφωνάζω:Τώρα μπορείς να πα' να κοιμηθείς!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ !

Συνέντευξη στην Corriere della Sera: Οι 3 προτεραιότητες του Γιώργου

Στην πρώτη του συνέντευξη σε ιταλικό μέσο ενημέρωσης, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ότι επιθυμεί να «συνδυάσει την οικογενειακή παράδοση με τον αγώνα για την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και τον σεβασμό των κανόνων». Στην ερώτηση του απεσταλμένου της «Κορριέρε Ντελλα Σέρα», Αντόνιο Φερράρι, περί των τριών προτεραιοτήτων, ο κ. Παπανδρέου απαντά: «Καταπολέμηση της διαφθοράς, που παρεμπόδισε την ανάπτυξη της χώρας μου, θολώνοντας τη διαφάνεια και αλλοιώνοντας τους κανόνες. Να προσφέρουμε δουλειά στους νέους, να βοηθήσουμε τους άνεργους, να καταπολεμήσουμε την παραοικονομία, να ακολουθήσουμε πιο δίκαια φορολογική πολιτική και να ποντάρουμε στην πράσινη οικονομία. Να σπάσουμε, δηλαδή, το κλίμα εκείνο, που κινδυνευει να στερήσει το οξυγόνο από τη δημοκρατία μας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει, επίσης, ότι «θα πρέπει να σπάσουν οι πελατειακές σχέσεις, που πολλοί θεωρούν ως αυτονόητο προνόμιο, αρχίζοντας από τον δημόσιο τομέα». «Η συμμαχία του κράτους με τα μεγάλα κεφάλαια ευνόησε πολύ σημαντικά τους ήδη έχοντες, αφαιρώντας πόρους από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό, πρέπει να αλλάξει», υπογραμμίζει. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι είναι «υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να σεβασθεί η Άγκυρα όλους τους όρους, που τις έχουν τεθεί. Μεταξύ αυτών, φυσικά, είναι και το Κυπριακό. Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη, αλλά εξαρτάται και από τις θέσεις, που θα λάβει η έτερη πλευρά». Στην ερώτηση «τι είναι αυτό που σας πείθει στον Μπαράκ Ομπάμα;», ο νικητής των χθεσινών εκλογών απαντά ότι είναι «πάρα πολλά τα θετικά σημεία. Το θάρρος που επιτρέπει να συνοδεύονται από πράξεις τα λόγια. Η αποφασιστικότητα στην υποστήριξη των αλλαγών σε όλους τους τομείς, στην πολιτική, την οικονομία, την προστασία του πλανήτη. Aν αφαιρέσεις την ελπίδα από τον κόσμο και τον αφήσεις να γλιστρήσει προς τον φόβο, τότε θα αρχίσει να ελκύεται από τη συντήρηση. Ο πρόεδρος Ομπάμα δίνει μια σαφή ελπίδα και αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη». Σε ό,τι αφορά το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι «ασφαλώς και υπάρχει μέλλον, αλλά ο σοσιαλισμός πρέπει να σημάνει, πάνω απ' όλα, διαφάνεια. Είναι ενδιαφέρον αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στην Ευρώπη». Για την Ιταλία, τέλος, δεν κρύβει ότι παρακολουθεί «με ενδιαφέρον και πάθος την ανοικτή διαδικασία εκλογής του γραμματέα του ιταλικού «αδελφού» κόμματος, του Partito Democratico» (σσ. Δημοκρατικού Κόμματος), αν και, όπως τονίζει, «τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην Ελλάδα μου».
http://www.tanea.gr

«Δεν ζητώ ανοχή, ζητώ συμμετοχή»

Ως λαϊκή εντολή για να αλλάξει πορεία η χώρα ερμήνευσε ο Γιώργος Παπανδρέου τη σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ με δέκα μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις χθεσινές εκλογές. Η νίκη, που αποτελεί προσωπικό του θρίαμβο και επιβεβαίωση της στρατηγικής που ακολούθησε επί έναν σχεδόν χρόνο (από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης) χαιρετίστηκε με πανηγυρικές εκδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, και πολλών άλλων περιοχών της χώρας, αλλά και σε χώρες όπου ζουν Έλληνες ομογενείς. Από όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται ότι τη νίκη την πιστώνεται σχεδόν ολοκληρωτικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δύο χρόνια πριν είχε ηττηθεί από τον Κ. Καραμανλή, έθεσε ο ίδιος θέμα ηγεσίας, και έπειτα από μια επώδυνη εσωκομματική διαδικασία, νίκησε τον Ευάγγ. Βενιζέλο και τον Κ. Σκανδαλιδη και αναδείχθηκε και πάλι στο προεδρικό αξίωμα. Η νίκη του προσλαμβάνει διαστάσεις θριάμβου, καθώς στη διάρκεια των 5 χρόνων που ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης αμφισβητήθηκε έντονα από την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και μεθοδικά από το φθινόπωρο του 2008 ξεκίνησε την πορεία προς την εξουσία, καταφέρνοντας το πρώτο χτύπημα κατά της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του 2009 και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του με τη χθεσινή του νίκη. Ο κ. Παπανδρέου, που κράτησε χθες δυσανάλογα χαμηλούς τόνους σε σχέση με το εύρος της νίκης του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε επίσης με τη νίκη αυτή να καταρρίψει έναν μύθο που σκόπιμα είχε καλλιεργηθεί όλο αυτό το διάστημα περί του ανίκητου Κ. Καραμανλή, ο οποίος εμφανιζόταν ως «κυρίαρχος του παιχνιδιού». Ο νέος πρωθυπουργός, που απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες να συνδράμουν την προσπάθεια να βγει η χώρα από την πολύπλευρη, οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση που αντιμετωπίζει, διατύπωσε προσκλητήριο και προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή.