Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

AIR FRANCE: Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα πτώματα της πτήσης 447

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχουν αναγνωριστεί τα πρώτα πτώματα από την πτήση της Air France. Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεχθεί 50 άτομα από τα 228 που βρίσκονταν στο πλήρωμα. Ειδικά εκπαιδευμένος δύτης βρίσκετε στην περιοχή του δυστυχήματος και ψάχνει για το Μάυρο Κουτί.

Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ: 123η Ημέρα Απεργίας Πείνας...


ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

15-6-2009

Θετικά τά αποτελέσμα τής συνάντησης υφυπουργού Ανάπτυξης,προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί απεργών πείνας. Η απεργία συνεχίζεται μέχρι την υλοποίηση των συμφωνημένων. Σέ θετικό κλίμα κινήθηκε η συνάντηση τήν οποία ειχαν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέ τούς απεργούς πείνας Θεόδωρο Τενέζο 123 ημερών καί Γιώργο Κοσμόπουλο 5 ημερών, παρουσία Δικηγόρων εκατέρωθεν. Χρειάστηκαν 123 ημέρες πολιτικής απεργίας πείνας τού αγωνιστή Θεόδωρου Τενέζου ,απόφαση γιά διακοπή νερού από τρείς ανθρώπους, ολιγόωρη κατάληψη τής Επιτροπής Ανταγωνισμού καί ξυλοδαρμοί από τά ΜΑΤ, γιά νά πειστεί η κυβέρνηση ότι υπάρχει η ακραία αυτή διαμαρτυρία καί αντίσταση καί νά δεχθεί νά συζητήσει τά αιτήματα του. Παρουσιάστηκαν τά αιτήματα μέ συντριπτικά αποδεικτικά καί νομικά στοιχεία καί εξηγήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης ικανοποίησής τους. Συμφωνήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία επείγουσας επίλυσης τών βασικών αιτημάτων μέ τόν υφυπουργό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δηλώθηκε ότι η απεργία πείνας συνεχίζεται μέχρι τήν υλοποίηση αυτών τά οποία συμφωνήθηκαν.

Φωτιά να πέσει να με κάψει...

Έκτακτο παπιοδελτίο...‏Αααααα, όλα κι όλα… Δεν έχω παράπονο…
Κάθε καλοκαίρι ζω τον μύθο μου στην Ελλάδα,
ζω τον μύθο μου στην Αθήνα!
Ανεβαίνω στην ταράτσα μου,
παίρνω την φωτογραφική μου μηχανή
και απαθανατίζω…
…την μία φορά την Πάρνηθα…
…την άλλη την Πεντέλη…
…σήμερα τον Υμηττό…
Αααααα, όλα κι όλα… Δεν έχω παράπονο…
…φωτιά να πέσει να με κάψει!
http://redduckling.blogspot.com/

Eίναι ευκαιρία να δώσουμε ένα μάθημα ζωής, μέσα από την Ζωή


Σήμερα γνώρισα ένα κορίτσι ξεχωριστό, ξεχωριστό γιατί μέσα από τη ζωή της διδάχτηκε και κάνει αγώνα μόνη της για τους άλλους, για να μην κάνουν τα ίδια λάθη, και όχι ξεχωριστό επειδή είναι φορέας του ιού AIDS εδω και 12 χρονια.

Την είπα πως μπορούμε να την βοηθήσουμε ΟΛΑ τα blogs προβάλλοντας τον αγώνα που κάνει, και πως δείχνουμε την δύναμη μας απλόχερα σε τέτοιους σκοπούς. To όνομα της είναι Ζωή.

Το μήνυμα που μου είπε να σας το μεταφέρω είναι αυτό...." Σας ευχαριστώ που μέσα από εσάς θα ακουστεί η φωνή μου που ουρλιάζει για αγάπη ! "

Διαβάστε τι γράφει και τι θέλει να πει αυτό το κορίτσι μέσα από τη σελίδα της, αξίζει παιδιά, εμένα ήδη με έχει κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο.

Η σελίδα είναι http://zwhaggelou.blogspot.com/

και το email της zwhaggelou@windowslive.com.

Ελπίζω να γίνουμε κομμάτι του αγώνα της.
http://hakis-hakis.blogspot.com/

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ! ! !


Κλάψτε με... μαύρο δάκρυ, κάνει καλό

Tο έχουμε συνδέσει κυρίως με αρνητικά συναισθήματα. Kι όμως το κλάμα -όπως και το γέλιο- είναι ένα φυσικό φάρμακο, ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του άγχους και «επαναφόρτισης» του οργανισμού. Παρότι πρόκειται για μια συνηθισμένη ανθρώπινη αντίδραση, οι επιπτώσεις του στην υγεία δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς. Ωστόσο η άποψη πολλών επιστημόνων είναι ότι όχι μόνο δεν μας βλάπτει, αλλά μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε καλύτερα. Σύμφωνα μάλιστα με τον δρ Γουίλιαμ Φρέι, καθηγητή φαρμακευτικής στο πανεπιστήμιο της Mινεσότα των HΠA, το κλάμα συμβάλλει στην επιβίωσή μας, «διώχνοντας» το βλαβερό στρες. Oταν δεν ξεσπάμε, το άγχος που συσσωρεύεται αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, ενώ μπορεί ακόμη και να καταστρέψει εγκεφαλικά κύτταρα. Eπιπλέον, όπως επισημαίνει ο δρ Φρέι, το κλάμα αποτοξινώνει τον οργανισμό, καθώς οι χημικές ουσίες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της συναισθηματικής φόρτισης μπορούν να μετακινηθούν στα δάκρυά μας όταν κλαίμε. Σ’ αυτό το σημείο εστιάζουν διάφορες έρευνες που προσπαθούν να ρίξουν φως στα λεγόμενα «συναισθηματικά» δάκρυα, αυτά δηλαδή που προκαλούνται από έντονη συγκίνηση, λύπη, θυμό ή χαρά.

ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Άνοδο 228% κατέγραψαν οι ακάλυπτες επιταγές το πρώτο πεντάμηνο του έτους, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Το ποσό αντιστοιχεί σε 1 δισεκατομμύριο 319 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα οι μέχρι σήμερα ακάλυπτες επιταγές υπερκαλύπτουν, από το Μάιο, το σύνολο του περυσινού δωδεκαμήνου. Μέσα σε μόλις 5 μήνες, είχαμε 132.000 ακάλυπτες επιταγές, όταν ολόκληρο το 2008 ο αριθμός ανήλθε στις 118.000. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας «Τειρεσίας», στο ίδιο διάστημα οι απλήρωτες συναλλαγματικές έφτασαν τα 93,6 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 30% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

* Για μια ακομη φορα, η δηλωση του κ. Μαρκογιαννακη για την υπαρψη ΜΟΝΟ δυο πυροσβεστικων ελικοπτερων αντι των δεκα που υπηρχαν περισυ, εχει μεταφερθει αυτουσια.

Χαμός στην ΝΔ με τις δηλώσεις Μανώλη

Έντονες αντιδράσεις και σφοδρή αποδοκιμασία από τη Ρηγίλλης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του Γ.Μανώλη, ο οποίος έκανε λόγο για κατάργηση της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς σε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ. Σε συντέντευξή του, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γ.Μανώλης πρότεινε την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος, στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική. Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανώλης «αυτό πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές. Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα». Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μανώλη μέσω κύκλων της Ρηγίλλης. Όπως διαμηνύθηκε στον βουλευτή Αργολίδας: «Η ΝΔ είναι το κόμμα μας. Πολλοί ήρθαν, πολλοί έφυγαν, όμως η ΝΔ αντέχει διότι γνωρίζει να λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

JOAQUIN ALMUNIA: ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ! ! !

«Τα ψέματα τελείωσαν», είναι το μήνυμα που στέλνουν Παπαθανασίου και Αλμούνια, προαναγγέλλοντας την άμεση λήψη σκληρών μέτρων –που θα περιλαμβάνουν και νέους φόρους- με στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων. Ο αρμόδιος για την Οικονομία Επίτροπος αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο υπουργός τον έχει ήδη ενημερώσει για τα μέτρα που πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση και «δεν διαφέρουν απ’ όσα έχουν ήδη διαρρεύσει στον Τύπο». Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Αλμούνια αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν γνωρίζει ήδη τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και ζητεί να είναι «φιλόδοξα, αξιόπιστα και να έχουν μόνιμο χαρακτήρα». Ο Επίτροπος ασκεί επίσης κριτική και στην πολιτική που άσκησε μέχρι σήμερα η ΝΔ, κρίνοντάς την αποτυχημένη και καλώντας την να «μάθει από τα λάθη της»: «Εχετε κάνει λάθη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πρέπει να διδαχθείτε από αυτά. Τώρα πρέπει να τα διορθώσετε σταδιακά και μόνιμα. Πρέπει να προχωρήσετε σε τολμηρές αλλαγές και να ενισχύσετε τις επενδύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα», καταλήγει ο κ. Αλμούνια.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
1. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η Ν.Δ-ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
2. ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ.
3. ΣΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ.
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Η D.TELECOM, ΟΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΧΟΝΔΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;
ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ, Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ;;;
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ...

Η πρώτη μεγάλη φωτιά έδειξε τις ελλείψεις

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στη Ριτσώνα και πήρε γρήγορα διαστάσεις ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι ελλείψεις σε μέσα κατάσβεσης και στη φετινή αντιπυρική περίοδο. Η πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της τα δύο μόνο από τα 12 ελικόπτερα που προβλέπει ο σχεδιασμός.Η φωτιά στη Ριτσώνα έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ σποραδικές εστίες της καίνε ακόμη, καθώς στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.Την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός δοκιμαζόταν από την πρώτη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού, γινόταν γνωστό ότι η πυροσβεστική δεν έχει ακόμη εντάξει στη δύναμη της τα δέκα από τα δώδεκα ελικόπτερα που χρειάζεται για την αντιπυρική περίοδο. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, η σύμβαση μίσθωσης των ελικοπτέρων έχει «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου έχει υποβληθεί για έγκριση. Η καθυστέρηση οφείλεται και στο γεγονός ότι το Δημόσιο χρωστούσε πάνω μεγάλα ποσά στις εταιρείες που νοικιάζουν τα ελικόπτερα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, ο στόλος θα έχει συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.