Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Στη Ν. Υόρκη o Γ. Παπανδρέου


Στη Ν. Υόρκη αναμένεται να φτάσει αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου προερχόμενος από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Σύνοδο του προεδρείου της οργάνωσης στην Έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Την Κυριακή το απόγευμα (τοπική ώρα- 10 μμ ώρα Ελλάδος ) ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος ) έχει προγραμματιστεί συνάντηση του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.          
news.ert.gr        

 ΠΑΣΟΚ: Τη Δευτέρα κληρώνει για τους «εκλεκτούς» της Νομαρχιακής

altΔεν συναίνεσαν τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του γραμματέα Χρ. Μπούκα για κάλπες, προκειμένου οι υποψήφιοι για Δήμο και Περιφέρεια να «βγουν» από τη βάση του κόμματος. Τελική απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα σε νέα συνεδρίαση του οργάνου.
Η χθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, για τις προτάσεις και ετεροπροτάσεις υποψηφίων για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στο δήμο της Κέρκυρας και την Περιφέρεια, διήρκεσε επί μακρόν.
Η άποψη του γραμματέα του οργάνου Χρυσόστομου Μπούκα να στηθούν κάλπες, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, θα ψήφιζαν εκείνον που θεωρούν κατάλληλο για να διεκδικήσει την εκλογή σε δήμο και περιφέρεια, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των μελών.
Έτσι η πρόταση που υιοθετήθηκε ήταν η έτερη που προβλέπεται από το καταστατικό και τη σχετική εγκύκλιο, δηλαδή η πολιτική αξιολόγηση από το διευρυμένο σώμα της νομαρχιακής επιτροπής.
Τα μέλη του οργάνου θα κληθούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου να αποφασίσουν ανάμεσα σε όσους έθεσαν εαυτούς στην βάσανο της αξιολόγησης, ενώ εκείνοι που προτάθηκαν από τρίτους θα κληθούν να απαντήσουν αν επιθυμούν ή όχι να τεθούν και αυτοί στη διαδικασία της αξιολόγησης για το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος.

Εν αναμονή της απόφασης της Ιπποκράτους
Πάντως, παρά τις όποιες διαδικασίες ακολουθηθούν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, η εγκύκλιος προβλέπει επίσης απόφαση της κεντρικής επιτροπής εκλογικών διαδικασιών, η οποία θα ληφθεί σε ημερομηνία που θα οριστεί εντός του μήνα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν να ψάξουν και για υποψηφιότητες άλλες, από αυτές που έχουν κατατεθεί για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, καθώς η συμμετοχή φαίνεται ότι δεν ήταν ικανοποιητική για τα κεντρικά του κόμματος. 
http://www.corfupress.com/

Μια απάντηση

Βέβαια το blog είναι δικό σου και γράφεις ότι θές.
Αλλά ρε παιδί μου , εδώ διαλύονται όλα και εσύ οκτώ στις δέκα αναρτήσεις για την Νέα Δημοκρατία.
( οι άλλες δύο για το μουντιάλ και για το πάρτυ της Χρουσαλά ).Και μιλάς και για κατευθυνόμενα μέσα μαζικης επικοινωνίας. ( όχι φυσικά κατευθυνόμενα blogs ).
Βέβαια όπως είπα στην αρχή το μαγαζί είναι δικό σου.

Το σχόλιο είναι πραγματικά κι έγινε πριν από λίγο σε μια από τις αναρτήσεις της Παραπολιτικής. Θα απαντήσω γιατί ξέρω ότι ανάλογες απορίες έχουν κι άλλοι αναγνώστες.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε όλο αυτό το πανηγυράκι που έχει στηθεί και δυστυχώς ικανοποιεί τους πάντες. Οι πολίτες βρίζουν Λοβέρδο και κυβέρνηση και εκτονώνονται, ο Λοβέρδος είναι όλη μέρα στα κανάλια και δεν στεναχωριέται, η Αντιπολίτευση δοξάζει το Θεό που η επικαιρότητα κρύβει τα προβλήματα της και οι δημοσιογράφοι δίνουν ρεσιτάλ λαϊκίστικης παρέμβασης στα κοινά.

Ναι, όλα αλλάζουν. Το Ασφαλιστικό γίνεται πιο σκληρό από ποτέ, τα μέτρα είναι άδικα, πλήττουν τους αδύναμους και πάει λέγοντας. Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν φταίνε για όλα οι πολιτικοί και τα "συμφέροντα". Πιστεύω ότι....


... οι περισσότεροι Έλληνες, στο μερίδιο που τους αναλογεί, στήριξαν την καλοπέραση τους σε βάρος του ελληνικού κράτους.

Με ρωτάνε συνέχεια γιατί το κράτος δεν πιάνει τους φοροφυγάδες, γιατί δεν γίνονται χιλιάδες έλεγχοι κάθε δευτερόλεπτο κτλ. Όλοι έχουν από μια καταπληκτική ιδέα που στα σίγουρα θα λειτουργούσε αλλά η άδικη ζωή δεν τους ανέθεσε κάποιο δημόσιο αξίωμα. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κανείς δεν κατηγορεί τους φοροφυγάδες! Όλοι κατηγορούν το κράτος που δεν τους τιμωρεί! Ακόμα και τώρα που το μοντέλο του κρατικού μπαμπούλα διαλύεται με πάταγο, όλοι απαιτούν από το κράτος τα πάντα.

Μου λέτε για το Λοβέρδο. Όταν έγραφα ότι πρόκειται για ένα λαϊκιστή της κακιάς ώρας, μου απαντούσατε ότι τα γράφω αυτά επειδή ήταν με το μέρος του Βενιζέλου! Ο Λοβέρδος βγήκε πρώτος στη Β' Αθηνών με 120.000 σταυρούς. Δεν μας τον επέβαλε η τρόικα ή οι εχθροί του Έθνους. Έχουμε το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει. Μην τρέφετε αυταπάτες...

Να σχολιάσω τι για το Ασφαλιστικό; Ποιοι ήταν αυτοί που αντιδρούσαν σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης του τα τελευταία χρόνια; Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει μέχρι και δημοψήφισμα! Αυτοί που χρεοκόπησαν τα ταμεία είναι σήμερα στη Βουλή. Ποιος τους ψήφισε; Τα ταμεία όμως τα χρεοκόπησαν κι άλλοι...Το συνταγαλόγιο του μέσου ασφαλισμένου Έλληνα προκαλεί θλίψη. Όλοι έχουν συνταγογραφήσει τα πάντα, λες κι έχουν περάσει όλες τις αρρώστιες που γνώρισε ποτέ η Γη!

Μην μου ζητάτε λοιπόν να ασχοληθώ με όλα αυτά. Σε αυτό το party της υποκρισίας, δεν θα λείψω από κανέναν. Κανείς δεν έχει τη διάθεση να συζητήσει επί της ουσίας. Όλοι φέρνουν παραδείγματα άλλων που έχουν κάνει χειρότερα και πάει λέγοντας. Τέλος, ουδέποτε ασχολήθηκα με το Ασφαλιστικό και για έναν ακόμα λόγο...

Θεωρώ ότι είναι τραγικό να είσαι νέος άνθρωπος και να βγαίνεις στους δρόμους για τη σύνταξη που θα πάρεις 30-40 χρόνια αργότερα. Όταν στα 30 σου φοβάσαι ότι στα 70 θα είσαι φτωχός, έχεις εξασφαλίσει ήδη για τον εαυτό σου μια μιζέρια που θα σου εξασφαλίσει και μια ιδιότυπη ασυλία. Μια ασυλία που θα σου επιτρέψει να γκρινιάζεις για πάντα...

Τέλος και επισήμως από τον ΟΣΦΠ ο Γιαννάκης

Το αναμενόμενο διαζύγιο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη οριστικοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Έλληνα τεχνικό.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.  Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Euroleague και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης. Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Η είδηση, ασφαλώς, δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν πάρει καιρό την απόφαση να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος εργάστηκε για 2,5 χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Τις τελευταίες εβδομάδες οι επικεφαλής της διοίκησης του Ολυμπιακού αναζητούν τον διάδοχο του «Δράκου», με τους Ιβκοβιτς, Μεσίνα, Σκαριόλο και Πιανιτζιάνι να αποτελούν τους βασικούς στόχους. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, δεν βιάζονται να καταλήξουν σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί δέκα υπουργών

http://public.blu.livefilestore.com/y1py8Ftm_DBJRliKqNQRSigzbmzsUkeXGGzcqVAlBG0WJYHMjaydOtZJZ3sREd3xCTpIIGrwv6qpEXQ3PT3_OEVrA?PARTNER=WRITER 
 
Δέκα πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ θα κληθούν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens να ανοίξουν οικειοθελώς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς και εκείνους των μελών των οικογενειών τους. Επειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων που έχουν επιφορτιστεί να συντάξουν τη λίστα των υπουργών (κ. Α. Μακρυπίδης από το ΠαΣοΚ και κ. Κ. Τζαβάρας από τη ΝΔ), συμφωνήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί κατ΄ αρχάς των εξής 10 πρώην υπουργών: των κκ. Αν. Μαντέλη, Α. Τσοχατζόπουλου, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη και Χρ. Βερελή από το ΠαΣοΚ και των κκ. Γ. Βουλγαράκη , Μ. Λιάπη, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη (ως αναπληρωτή υπουργού) από τη ΝΔ.

Τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα θα λάβουν σχετικές προσωπικές επιστολές από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία θα τους ζητεί να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ώστε να γίνει έλεγχος σε σύγκριση με τις κινήσεις ύποπτων εμβασμάτων συγκεκριμένων ποσών που διακινήθηκαν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Θα πληροφορούνται δε ότι, αν δεν δεχθούν να ανοίξουν οι ίδιοι τους λογαριασμούς τους, θα κινείται η προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία. Πάντως η λίστα δεν έχει κλείσει, όπως διαβεβαιώνουν και τα δύο κόμματα, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εμπλουτιστεί καθώς η συμφωνία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής προβλέπει και υφυπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπογραφή και στην υλοποίηση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δημοσίου και Siemens, καθώς και των τροποποιητικών συμβάσεών τους (περίοδος 1997-2006).

Ο κ. Τζαβάρας σχολίασε πως «το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα δεν προδικάζει πορισματική διαπίστωση που να τους εμπλέκει στο σκάνδαλο, ούτε καμία ύποπτη σχέση», ενώ ο όλος χειρισμός προκάλεσε τις αντιδράσεις της Αριστεράς. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης δήλωσε ότι «ναι μεν αποφασίστηκαν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ζητηθεί ο έλεγχος των λογαριασμών, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τα συγκεκριμένα πρόσωπα» . Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «ο κατάλογος των ονομάτων που κυκλοφόρησε αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια των δύο μεγαλύτερων κομμάτων».

Χθες εξάλλου η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Βασιλική Τσόνογλου προσκόμισε στην Επιτροπή εσωτερικό ενημερωτικό έγγραφο της Siemens με υπογραφή του Μ. Χριστοφοράκου, στο οποίο εμφανίζονται οι τότε (Αύγουστος του 2004) υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και Μεταφορών Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης να χαρακτηρίζουν αξιόπιστη την εταιρεία και καταλύτη για την επίλυση προβλημάτων όσον αφορά το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 30 Αυγούστου 2004, περιλαμβάνεται στην έκθεση της Debevoise και φέρεται να επισημαίνεται σε αυτό η θετική τοποθέτηση των δύο υπουργών υπέρ της συνεργασίας με τη Siemens, ενώ- σύμφωνα πάντα με την κυρία Τσόνογλου- φέρονται να άφηναν εμμέσως να διαφανεί ότι είχαν διασφαλισμένη ελευθερία κινήσεων ως μέλη της τότε κυβέρνησης για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Τέλος, επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη απέστειλε χθες ο δημοσιογράφος κ. Π. Τσίμας, ο οποίος αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του είτε σε ταξίδια με τον Μ. Χριστοφοράκο είτε σε δώρα που ελάμβανε από τη Siemens στον ονομαστική του εορτή δηλώνει ότι διατηρούσε «φιλική, οικογενειακή σχέση» και ότι το «πλαίσιο της γνωριμίας και της σχέσης μαζί του ανάγεται σε χρόνο ανύποπτο και σε περιβάλλον άσχετο τόσο με την επαγγελματική μου ιδιότητα όσο και με τη δική του». «Ούτε με την εταιρεία Siemens είχα ποτέ καμία απολύτως σχέση, θεμιτή ή, πολύ περισσότερο, αθέμιτη» επισημαίνει ο κ. Τσίμας.

Συντηρητικός και... κάθεται

http://www.eklogika.gr/uploads/karamanlis4.jpg«Ηλθε η ώρα του Καραμανλή». Το σύνθημα δονούσε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της Ν.Δ. το 2004, με πολλά θαυμαστικά θριάμβου δίπλα του. Τώρα επαναλαμβάνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ., αλλά στη θέση των θαυμαστικών υπάρχουν ερωτηματικά. Ηλθε; Όχι φυσικά για να κυβερνήσει, αλλά για να μιλήσει; Και μόνο θα μιλήσει; Ή θα μιλήσει και μετά θα αποχωρήσει; Και αν μιλήσει και μετά αποχωρήσει, θα έχει σκοπό να ξαναγυρίσει; Και πότε θα συμβούν όλα αυτά; Ή μήπως δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ; Με τόσα πολλά αναπάντητα ερωτήματα, δεν συμφέρει να είσαι Νεοδημοκράτης σήμερα. Και ιδίως δεν συμφέρει να είναι καραμανλικός Νεοδημοκράτης.

Υστέρα από οκτώ μήνες αγωνίας και πιέσεων για «να μιλήσει ο Καραμανλής» ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μία εβδομάδα αρχίζει το συνέδριο. Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι εκεί, αλλά δεν θα πάρει τον λόγο. Οπως δεν τον πήρε όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε στη Βουλή το κοσμογονικό μνημόνιο που έβαλε τη χώρα σε διεθνή οικονομικό έλεγχο και του το χρέωσε εξ ολοκλήρου. Οπως δεν τον πήρε όταν οι υπουργοί του, με πρώτο τον Γιώργο Αλογοσκούφη, του καταλόγιζαν ότι συντάχθηκε με τους λαϊκιστές και έτσι επήλθε η δημοσιονομική κατάρρευση. Οπως δεν τον πήρε τους πρώτους μήνες μετά την ταπεινωτική ήττα του 2009, όταν η ισοπεδωτική επικαιρότητα της εποχής τού χρέωσε την ευθύνη μέχρι και για τις πλημμύρες επί της θητείας του.

Το πραγματικό πρόβλημα ο Καραμανλής τώρα το έχει με την κοινωνία. Και ιδίως με το τμήμα της που τον εμπιστεύτηκε. Από αυτή την άποψη, ορθώς δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα. Στην πολιτική δεν μιλάς όταν δεν έχει ακροατήριο. Προφανώς του έχει στοιχίσει σε προσωπικό επίπεδο ο καταιγισμός που κατακρεουργεί το προφίλ του. Αλλά θα του στοίχιζε περισσότερο αν μιλούσε και δεν τον άκουγε κανείς. Από αυτή την άποψη, αποδεικνύεται καλύτερος πολιτικός παίκτης από όσο υπολογίζουν οι αντίπαλοί του- μέσα και έξω από τη Ν.Δ. Αποδεικνύεται όμως και περισσότερο συντηρητικός από όσο θα περίμενε ένας τρίτος για κάποιον που έγινε πρωθυπουργός μόλις στα 47 του. Με την έννοια που έδινε στον όρο ο αμερικανός πολιτικός Γούντροου Ουίλσον: «Συντηρητικός είναι αυτός που κάθεται και το σκέφτεται- κυρίως όμως κάθεται».

ΤΑ ΝΕΑ

Η μάχη στις αιρετές Περιφέρειες


Στην περιφέρεια Αττικής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ την μεγάλη μάχη δίνουν για το χρίσμα δίνουν οι δυο εν ενεργεία Νομάρχες Αθήνας Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας. Έχει ακουστεί και το όνομα του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Σε κάθε περίπτωση όμως την απόφαση για το ποιος θα είναι υποψήφιος θα την λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Από τη Νέα Δημοκρατία επικρατέστερη θεωρείται η υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου ή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ τρόμο προκαλεί στη Ρηγίλλης, η εισήγηση που φέρεται να έχει γίνει στη Ντόρα Μπακογιάννη να διεκδικήσει ως ανεξάρτητη την Περιφέρεια Αττικής, γι’ αυτό και στη Ρηγίλλης προτρέπουν να τη διεκδικήσουν στελέχη που έχουν καλές σχέσεις με το περιβάλλον της. Στα υπόλοιπα κόμματα από το Συνασπισμό και το ΚΚΕ δεν υπάρχει καμία αντίδραση μέχρι στιγμής. Στο ΛΑΟΣ είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Μάκη Βορίδη.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ψωμιάδης με Μαγκριώτη ή Παπαδόπουλο
Η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια μετά την Αττική αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο για το ΠΑΣΟΚ. Ο Υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης φέρεται μέχρι στιγμής ο επικρατέστερος αφού ήδη κάποιες κινήσεις του θυμίζουν «προεκλογικές», όμως δεν αποκλείεται η πιθανότητα να επιλεγεί ο πρώην - επί δύο θητείες- Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος θεωρείται ότι μπορεί αξιοπρεπώς να αντιμετωπίσει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αφού γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση παρά την οκταετή παραμονή του εκτός των πολιτικών δρώμενων. Ο νυν Νομάρχης και διεκδικητής της Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Νοέμβριο, που έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητα του έχει υψηλή δημοτικότητα και πάει καλά στις δημοσκοπήσεις ακόμη και εκτός Θεσσαλονίκης. Το κόμμα έχει δώσει ήδη τη στήριξη στο πρόσωπο του, έστω και ανεπίσημα. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του ΛΑΟΣ.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Από το ΠΑΣΟΚ την επιθυμία του να διεκδικήσει την περιφέρεια ανακοίνωσαν ο Παναγιώτης Σγουρίδης και ο Νομάρχης Ροδόπης Αρης Γιαννακίδης. Στον Εβρο ο Νίκος Ζαμπουνιδης ο οποίος ειναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την περιφερεια, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Από τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται βέβαιό ότι έχει επιλέξει τον Δημήτρη Σταμάτη, πρώην βουλευτή, πρώην περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και στενός συνεργάτης του. Για Αντιπεριφερειάρχες ακούγονται τα ονόματα των Γιώργου Παυλίδη για αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Σταύρου Κελέτση για αντιπεριφερειάρχη Έβρου, του Θόδωρου Καλλιοντζή για αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και του Κώστα Ευμοιρίδη για αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Η μειονότητα η οποία σκέφτεται σοβαρά το σενάριο να κατεβάσει δικό της υποψήφιο και ακούγεται το όνομα του Γκαλήπ Γκαλήπ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αθανασιάδης με Κασαπίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι ο Αλέκος Αθανασιάδης, νυν Βουλευτής ΠΑΣΟΚ με μεγάλη αποδοχή από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Το χρίσμα ήθελε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, υποψηφιότητα έχει δηλώσει ο νυν Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής όμως λόγω του βεβαρημένου κλίματος στη Νομαρχία Κοζάνης, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας προσανατολίζεται στην τοποθέτηση είτε του τομεάρχη και Βουλευτή, Γιώργου Κασαπίδη, είτε του νυν Δημάρχου Γρεβενών και στενού φίλου του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Νούτσου.
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παπατόλιας με Νάκο ή Κατσαρό.
Μεγάλη μάχη για το χρίσμα γίνεται ανάμεσα στον Φώτη Αλεξάκο Νομάρχη Καρδίτσας και τον Απόστολο Παπατόλια, Νομάρχης Μαγνησίας. Το χρίσμα διεκδικεί και η Λίτσα Λιακούλη από τη Λάρισα. Από τη ΝΔ υπάρχει το δίλημμα μεταξύ του Θανάση Νάκου, πρώην Υφυπουργού και του Λουκά Κατσαρού, σημερινού Νομάρχη Λάρισας για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αργύρης από το ΠΑΣΟΚ, θολό τοπίο στη ΝΔ
Από το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα να είναι υποψήφιος ο νυν Βουλευτής Ιωαννίνων, Βαγγέλης Αργύρης με πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσει την περιφέρεια σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Στη Νέα Δημοκρατία το τοπίο είναι θολο. Αυτοί που ενδιαφέρονται είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλογιάννης, ο Αλέκος Καχριμάνης νυν νομάρχης Ιωαννίνων ο οποίος δήλωσε και επισήμως το ενδιαφέρον του, ο Γιώργος Παπαβασιλείου νυν νομάρχης Άρτας και Βασίλης Γιόγιακας, νυν νομάρχης Θεσπρωτίας, θεωρούνται οι επικρατέστεροι από τη Νέα Δημοκρατία.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Κατσικόπουλος με Νικολόπουλο
Στο ΠΑΣΟΚ η μάχη για το χρίσμα δίνεται ανάμεσα στον νυν Νομάρχη Αχαϊας, Δημήτρη Κατσικόπουλο και τον Νομαρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο. Από τη ΝΔ το τοπίο είναι θολό με πιθανότερο υποψήφιο τον Νίκο Νικολόπουλο, πρώην βουλευτής Αχαϊας και πιθανούς αντιπεριφερειάρχες τον Παναγιώτη Καββαδά, τον Παναγιώτη Αδρακτά, πρώην βουλευτή και τον Σπήλιο Λιβανό για αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Από το ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος είναι ο Κλέαρχος Περγαντάς νυν Νομάρχης Βοιωτίας . Από τη ΝΔ επικρατέστερος είναι Θανάσης Γιαννόπουλος, πρώην υφυπουργός Υγείας. Επίσης οι Θύμιος Αλεξανδρής, μέλος της K.E. της N.Δ., Θανάσης Χειμάρας, νομάρχης Φθιώτιδας, ΝΔ και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, πρώην βουλευτής ΝΔ.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μανώλης από ΝΔ, Σπυρόπουλος ή Μπεγλίτης από το ΠΑΣΟΚ
Για την περιφέρεια Πελοποννήσου για τη ΝΔ ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε από το Ναύπλιο, δηλώνει ενδιαφερόμενος εάν το κόμμα τον επιλέξει, ενώ όλα δείχνουν ότι τον έχουν ήδη επιλέξει από τη Νέα Δημοκρατία. Από το ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος φαίνεται ή ο Πάνος Μπεγλίτης, υφυπουργός, ή ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας. Υποψηφιος αναμενεται να ειναι και ο πρωην υφυπουργος κ. Τατούλης.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Θολό τοπίο

Από την πλευρά της ΝΔ επιβεβαίωσε υποψηφιότητα ο Διονύσης Γάσπαρος νυν νομάρχης Ζακύνθου, ενώ ακούγονται οι Θόδωρος Σολδάτος από τη Λευκάδα, ο Ξενοφώντας Βεργίνης επίσης από τη Λευκάδα, ο Σπύρος Σπύρου, πρώην βουλευτής Κερκύρας και ο Πέτρος Αλιβιζάτος, τέως βουλευτής. Από το ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα έχει ο Παναγιώτης Σκληρός, ενώ παίζονται τα ονόματα του Μάκη Φόρτε από την Κεφαλονιά, του Γιώργου Καλούδη από την Κέρκυρα, του Χρύσανθου Σαρλή, επίσης από την Κέρκυρα.

Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου

Για το Βόρειο Αιγαίο, από το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις πιθανότητες η Ελπίδα Τσουρή βουλευτής Χίου και από τη Νέα Δημοκρατία ακούγεται ο Γιάννης Κοσμίδης, πρώην βουλευτής, που θεωρείται ο επικρατέστερος. Για το Νότιο Αιγαίο, από το ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος θεωρείται ο Γιάννης Μαχαιρίδης ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι και υποψήφιος. Από τη ΝΔ ο Χαράλαμπος Κόκκινος, πρώην Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, ξεκίνησε ήδη εκστρατεία.

Περιφέρεια Κρήτης

Ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής, Βασίλης Κεγκέρογλου, η νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη- Ηλιάκη, οι πρώην βουλευτές, Γιάννης Σκουλάς και Δημήτρης Σαρρής, και ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης κατέθεσαν υποψηφιότητες, ζητώντας το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ως υποψήφιοι αιρετοί Περιφερειάρχες Κρήτης. Από τη ΝΔ πρωτίστως ακούγεται ο Σεραφείμ Τσόκας, πρώην περιφερειάρχης, ο Στέλιος Νικηφοράκης, τέως βουλευτής Χανίων, και ο Μανούσος Βολουδάκης, τέως βουλευτής Χανίων ΝΔ. 
e-aftodioikisi

Σσσσσ!!! Δεν σας παιρνει!

Ιστορική νίκη…

…ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ «16»! ΠΡΩΤΑ ΓΚΟΛ, ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ. «ΣΑΛΠΙ»-«ΤΟΡΟ» ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΚΟΛ
Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Π.Κ. πέτυχε η Ελλάδα, επικρατώντας με 2-1 της Νιγηρίας χάρη στα γκολ των Σαλπιγγίδη (44’) και Τοροσίδη (71’). Προηγήθηκαν στο 15’ οι Αφρικανοί με ένα… φτηνό τέρμα από τον Ούτσε και έμειναν με δέκα παίκτες στο 33’ εξαιτίας του χτυπήματος εκτός φάσης από τον Καϊτά στον «Τόρο». Με αλλαγή στο σύστημα, αλλά και στα πρόσωπα παρέταξε την Ελλάδα ο Ότο Ρεχάγκελ. Το 4-3-3 κόντρα στη Ν. Κορέα μετατράπηκε σε 5-3-2, με τους Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο και Σαλπιγγίδη να έχουν πάρεις τις θέσεις των Σεϊταρίδη, Χαριστέα και Σαμαρά στο αρχικό σχήμα, σε μία προσπάθεια να… πάρει ύψος η άμυνα και να υπάρξει και μεγαλύτερη κινητικότητα στα άκρα από τους Τοροσίδη και Βύντρα.
gate-89

Θα μπορούσε να λέει...


-Μήπως είναι καλύτερα να παραιτηθώ παρά να υπογράψω αυτό
το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά;

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος