Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΩΝ !

Τα αποκαλυπτήρια και το ρεζίλεμα δύο, εκ των επιφανέστερων, ρατσιστόμουτρων, είχαμε προχθες βράδυ, στην τηλεόραση.
Στις 8 και κάτι, ο Καρατζαφέρης κατάπιε τη γλώσσα του ακούγοντας να επαναλαμβάνεται η δήλωσή του, περί της ανάγκης άμεσης χορήγησης της ιθαγένειας, στα παιδιά των μεταναστών, που γεννιούνται στην Ελλάδα , η οποία είχε γίνει πριν δύο, μόλις χρόνια, όταν ήταν ευρωβουλευτής. Για να ξεφύγει και να δικαιολογήσει τη σημερινή φανατική στάση του, επικαλέστηκε το …υπονοούμενο, δηλαδή, πως με τη δήλωσή του, υπονοούσε, τους νόμιμους μετανάστες και πως το ίδιο υποστηρίζει και τώρα…
Λίγη ώρα, αργότερα, σε μια άλλη εκπομπή, το πρωτοπαλίκαρο του Καρατζαφέρη, ο αισχρός Γεωργιάδης, αφού στην αρχή επικαλέστηκε τον αρχηγό του, περί νόμιμων μεταναστών, το «βούλωσε», όταν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν πως και τώρα, όπως είναι και με νέα παρέμβαση, ο νόμος θ΄ αναφέρεται μόνο στους νόμιμους μετανάστες. Αφού παρέμεινε για πολύ ώρα, σε βαθιά περισυλλογή, επανήλθε, κάποια στιγμή, υποστηρίζοντας το αμίμητο «άλλο οι νόμιμοι μετανάστες κι άλλο οι …νομιμοποιηθέντες» (!), για ν΄ αντιμετωπίσει τη χλεύη των συμμετεχόντων στη συζήτηση, πολιτικών, επιστημόνων και δημοσιογράφων.

Κοντά σ΄ αυτούς τους δυο εργολάβους της εθνικοφροσύνης κι ο πολλαπλώς στραπατσαρισμένος Παυλόπουλος, αγόμενος και φερόμενος, μεταξύ της δικής του ανερμάτιστης πολιτικής, που ασκήθηκε επί υπουργίας του και της δήλωσης – γκάφας, του νέου αρχηγού του, Σαμαρά, περί «γερμανικού μοντέλου», δήλωση την οποία τράβηξαν πίσω, χθες στη βουλή οι παρακατιανοί του…
Και βέβαια, η χαριστική βολή και στους τρεις αυτούς μεταναστολόγους, αλλά και σ΄ όλους τους έμπορους της εθνικοφροσύνης και της ελληναρίας, ήταν η αποκάλυψη, πως η ρύθμιση περί χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας, εφ΄ όσον θα εφαρμοστεί, θ΄ αφορά, κατά τα 2/3, ομογενείς, που έχουν έλθει στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια !
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ένα πράγμα αποδεικνύεται : η ανάγκη περισσότερης και εγκυρότερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, για τα δεδομένα του όλου ζητήματος, με επίσημα στοιχεία και επιστημονικά τεκμήρια, προκειμένου, έτσι, να ξεσκεπαστεί και να περιθωριοποιηθεί, η δράση και η όποια απήχηση των λογής – λογής ρατσιστόμουτρων…

Οταν ήμουν κι εγώ μετανάστης



Της Δήμητρας Παπαδοπούλου
Όποτε περνάω από το βαρύ κέντρο, εκεί που είναι τίγκα στους μετανάστες και νομίζεις ότι είσαι στο Κάιρο, και κοιτάω τους μετανάστες στα μάτια, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα γιατί πίσω στο βλέμμα τους – ακόμα και πίσω από το πιο αγριεμένο και τσαμπουκαλεμένο βλέμμα - μπορώ να νιώσω τον φόβο τους, την ταλαιπωρία τους, τον πόνο και την ανασφάλειά τους. Είναι δύσκολο να είσαι μετανάστης, πολύ λίγοι το ξέρουν και γι’ αυτό είναι πολλές φορές σκληροί μαζί τους. Υπήρξα κι εγώ μετανάστης , ήρθαμε με τους γονείς μου από την Αλεξάνδρεια και παρόλο που είμαστε Έλληνες, ξέρω πώς είναι να νιώθεις ξένος.
Σκέψου να μη μιλάς ελληνικά, να έχεις άλλη θρησκεία και άλλο χρώμα, με πόση ξενιτιά γεμίζει η ψυχή σου. Τους πονάω και τους αγαπάω τους μετανάστες παρόλο που είμαι φουλ ελληνίδα γιατί ως παιδί στο σχολείο μου, στην Αίγυπτο, έκλαιγα όταν άκουγα τον εθνικό ύμνο. Με συγκινούσε και με συγκινεί η ιδέα της πατρίδας μου που είναι ξεχωριστή - γιατί είναι - και λυπάμαι για όλη αυτή την αμερικανιά στη ζωή μας, αυτό το τόσο ουάου που μας αλλάζει τον ψυχισμό και μας κάνει φλώρους, και παρότι λοιπόν είμαι τόσο Ελληνίδα και γουστάρω Ελλάδα με χίλια - γιατί είναι από τους πιο ενεργειακούς τόπους στον πλανήτη, γιατί κάποτε σε κάποια ευλογημένη συγκυρία τα αστέρια φώτισαν τους ανθρώπους και τους έκαναν να μιλάνε σαν θεοί, βλ. Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. – παρότι λοιπόν είμαι πωρωμένη Ελληνίδα δεν μπορώ να δω χωρίς συγκίνηση αυτά τα σκαμμένα πρόσωπα των μεταναστών και επιστρατεύω όση ευγένεια έχω μέσα μου, ακόμα και να τους ανοίξω την πόρτα να περάσουν πρώτοι γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι.
Κι εδώ τελειώνουν και αρχίζουν όλα.
Εδώ αρχίζει μια ποιότητα που βρίσκεται πέρα από πατρίδες, πάνω από Έλληνα, Σουηδό, Βούλγαρο, Πακιστανό. Εδώ αρχίζει αυτό το νήμα που μας ενώνει όλους με όλα, που χωρίς καμία θρησκοληψία ή τάση για θεολογικές φιλοσοφίες - πέρα από τα ανθρώπινα, όταν περάσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου - αξίζει να δούμε τους μετανάστες σαν ψυχές που αγγίζουν το θείο. Και όταν λέμε θείο, δεν εννοούμε το θείο όπως το κατανοούν οι λαοί και χωρίζονται σε χριστιανούς, ορθόδοξους, ισλαμιστές κα πολεμάνε μεταξύ τους ούτε το θείο του Ελληνάρα που νομίζει ότι έχει μπάρμπα στην Κορώνη αλλά το θείο που έχουμε όλοι μέσα μας και μας κάνει τον καθένα κάτι ξεχωριστό και όλους μαζί ένα.

http://www.protagon.gr

Τα δάση καίνε τη Ν.Δ. - Σύγκρουση Μητσοτάκη και Μαρκόπουλου !

Ισχυρούς κραδασμούς προκαλεί στη Ν.Δ. η σύγκρουση στη Βουλή του τομεάρχη Περιβάλλοντος Κυρ. Μητσοτάκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Κων. Μαρκόπουλο, οι οποίοι ακολουθούν διαμετρικά αντίθετες γραμμές απέναντι στο νομοσχέδιο για τα δάση. Την ιδια στιγμή φωτιές ανάβει στο γαλάζιο στρατόπεδο και η επανεμφάνιση του κ. Γ. Αλογοσκούφη, που βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τον Γ. Σουφλιά και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή. Στη διαμάχη των Κ. Μητσοτάκη και Κ. Μαρκόπουλου οδήγησε η στροφή 180 μοιρών που αποφάσισε να κάνει η Ν.Δ., με φόντο το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα δάση. Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα Περιβάλλοντος κ. Κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει υπέρ του νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, σημειώνοντας μάλιστα ότι το κόμμα του θα το ψηφίσει επί της αρχής. Χθες όμως στην Ολομέλεια, τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος όσο και ο εισηγητής Γιώργος Βλάχος εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις, αλλάζοντας άρδην την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπήρξαν κι άλλες πιο έντονες αιχμές εναντίον του κ. Κ. Μητσοτάκη, καθώς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κιλτίδης και Γιάννης Ιωαννίδης κατέστησαν σαφές ότι θα το καταψηφίσουν! Πάντως από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια, ενώ όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας ο τομεάρχης για το Περιβάλλον της Ν.Δ. παρέπεμψε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Κώστα Μαρκόπουλο. Και παρατήρησε δηκτικά πως «καλά θα κάνει να έρχεται να ρωτά κι εμάς τι θα κάνει και όχι να βγαίνει και να μιλά με ύφος χιλίων καρδιναλίων...».
ΤΑ ΝΕΑ

Ήττα-σοκ για τον Ομπάμα στην Μασαχουσέτη !

Ο «πιο σέξι άνδρας της Αμερικής» το 1982 ήταν ο Ρεπουμπλικανός που κατάφερε καίριο πλήγμα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν από την έγκριση του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας, κερδίζοντας την έδρα που κατείχε στη Γερουσία η οικογένεια Κέννεντυ επί μισό αιώνα. Oι ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης, ίσως της πιο «Δημοκρατικής» πολιτείας των ΗΠΑ, στάθηκαν παρά το κρύο στις ουρές που σχηματίσθηκαν έξω από τα εκλογικά κέντρα και έδωσαν 52% στον Μπράουν και 47% στη Δημοκρατική υποψήφια Μάρθα Κόκλεϊ, η οποία μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες προηγούνταν σταθερά στις δημοσκοπήσεις. Και τώρα το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να καταλάβει τι πήγε στραβά, στη Γερουσία ψάχνουν ήδη να βρουν ποια άρθρα του νομοσχεδίου για την υγεία μπορούν να εγκριθούν πλέον και ποια όχι και οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου αναλογίζονται εάν θα πρέπει να πάρουν τις αποστάσεις τους από την πολιτική του Ομπάμα προκειμένου να επανεκλεγούν. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε χθες ότι «όλοι έχουν κάποια ευθύνη γι΄ αυτή την ήττα και φυσικά και ο Λευκός Οίκος».

Κάτω από το όριο της φτώχειας 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι

Την έναρξη του ευρωπαϊκού έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού θα κηρύξουν σημερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ισπανική προεδρία της ΕΕ. Με το σύνθημα «Σταματήστε τη φτώχεια τώρα», η εκστρατεία στοχεύει να θέσει την καταπολέμηση της φτώχειας, που επηρεάζει άμεσα έναν στους έξι ευρωπαίους, στο προσκήνιο της ΕΕ κατά τη διάρκεια του 2010. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Durão Barroso και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κ. José Luis Rodríguez Zapatero θα κηρύξουν την έναρξη του έτους σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Μαδρίτη. Σχεδόν 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, δηλαδή το 1 7% του πληθυσμού της ΕΕ, ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός έχει ιδιαίτερη απήχηση στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σχετικά με τη στάση απέναντι στη φτώχεια ( IP/09/1585 ). Η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων (73%) θεωρεί ότι η φτώχεια είναι ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του, ενώ το 89% ζητά από την κυβέρνησή του να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Μολονότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν την πρωταρχική ευθύνη, το 74% αναμένει επίσης από την ΕΕ να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Το ευρωπαϊκό έτος 2010 στοχεύει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση τόσο των βασικών παραγόντων, όπως οι κυβερνήσεις και οι εταίροι, όσο και του ευρύτερου κοινού, όσον αφορά τις αιτίες και τις συνέπειες της φτώχειας στην Ευρώπη. Αποσκοπεί επίσης στο να παρακινήσει τους διάφορους εταίρους να συμβάλουν στην καταπολέμηση της φτώχειας • στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης• καθώς και στο να ενθαρρύνει σαφείς δεσμεύεις που αφορούν τον σχεδιασμό ενωσιακών και εθνικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
ostria

Κυκλοφόρησε το καλύτερο antivirus στο κόσμο!

Μόλις κυκλοφόρησε ένα πρωτοποριακό antivirus το οποίο αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα στον χώρο της προστασίας από ηλεκτρονικές απειλές.Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή στην εγκατάσταση και το συγκεκριμένο "αντιβιωτικό" σας υπόσχεται πλήρη προστασία από κάθε ηλεκτρονική και όχι μόνο απειλή.Το εν λόγω αντιβιωτικό τοποθετείται ανάμεσα στο router και την γραμμή του τηλεφώνου σας και μπορεί να λειτουργήσει και ως firewall. Τώρα πια μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο χωρίς να φοβάστε μήπως κάποιο κακόβουλο λογισμικό προκαλέσει ζημιά στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Τρέξτε στα καταστήματα με είδη πληροφορικής για να το προμηθευτείτε πριν εξαντληθεί! Δείτε το παρακάτω για να ξέρετε τι θα πρέπει να ζητήσετε από το κατάστημα στο οποίο θα καταφύγετε...

Αυξάνει η πίεση!!!

Υπάρχει μήπως κέντρο απεξάρτησης... για Facebook;

Κολλημένοι με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι οι ενήλικοι χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με μελέτη της ανεξάρτητης εταιρίας ερευνών Forrester. Το ένα τρίτο από αυτούς χρησιμοποιούν ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Twitter για να κάνουν σύντομες συζητήσεις με άλλους χρήστες. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι υπάρχη σαφής τάση προς τα πάνω τα τελευταία δύο χρόνια. Μεγάλο είναι το ποσοστό γυναικών, που χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για πολύ νέους ανθρώπους, αφού το 70% είναι 30 ετών και πάνω. Περίπου 60% των χρηστών διατηρεί λογαριασμό σε κάποια από αυτές τις ιστοσελίδες και το ένα τέταρτο από αυτούς γράφει κείμενα, ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις 17% όσων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν έχουν καμία συμμετοχή σε μπλογκς και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, διαπιστώνει ότι το 70% όσων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμα και αν δεν συμμετέχουν οι ίδιοι, είναι παρατηρητές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων, διαβάζουν μπλογκς και παρακολουθούν συζητήσεις σε διάφορα Forums. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν περιλαμβάνει άτομα κάτω των 18 ετών και φυσικά αν το έκανε τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά, χωρίς βέβαια να ανατραπεί το βασικό συμπέρασμα.
cobra-argos

Καταργούνται οι εφορίες, έρχονται τα «φορολογικά ΚΕΠ»

Σχέδιο για τη ριζική αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού στο πρότυπο της διοικητικής αναδιάρθρωσης τη χώρας μελετά το υπουργείο Οικονομικών, με την κατάργηση των εφοριών και τελωνείων. Η κεντρική υπηρεσία στο υπουργείο, στην Kαραγεώργη Σερβίας, πρέπει να ελέγχει τη δραστηριότητα 300 εφοριών, 130 τελωνείων και 500 άλλων υπηρεσιών στο σύνολο της χώρας. Όπως, έχει αποδειχθεί το σύστημα αυτό με τις 930 υπηρεσίες είναι αναποτελεσματικό, ενώ αφήνει πολλά «παράθυρα» παράνομων συναλλαγών. Mε τον φορολογικό αντίστοιχο του «Kαλλικράτη» οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα εξυπηρετούνται από οποιαδήποτε εφορία όλης της χώρας. Tα πιο σημαντικό σημείο του νέου συστήματος οργάνωσης είναι η δημιουργία Περιφερειακών Kέντρων σε κάθε περιφέρεια της χώρας - ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της Aθήνας και του νέου κρίκου, των Tοπικών Oικονομικών Kέντρων τα οποία θα λειτουργούν ως φορολογικά και τελωνειακά KEΠ. Aποστολή του Tοπικού Oικονομικού Kέντρου θα είναι η ολοκλήρωση μίας ή πολλών συναλλαγών του πολίτη από μία θέση εργασίας, χωρίς αυτός να χρειάζεται να μετακινηθεί, καθώς και η ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων του. Tις υποθέσεις πολιτών που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από το T.O.K θα τις αναλαμβάνει το περιφερειακό κέντρο και ανάλογα με την υπόθεση είτε θα δέχεται στην έδρα του τον πολίτη με ραντεβού είτε θα αποστέλλεται ειδικός εμπειρογνώμονας για επιτόπου χειρισμό.
tvxs.gr

Cool αναδιπλούμενα “concept bikes”.

fcacea06149659b4aabaae4df9588c18-orig

Το ποδήλατο ξαναέρχεται, σιγά σιγά είναι γεγονός, στη μόδα. Οχι μόνο σαν μέσο μεταφοράς, αλλά και σαν αντικείμενο design. Design που δεν έρχεται να εξυπηρετήσει απλά και μόνο λόγους αισθητικής, αλλά και λειτουργικότητας. Αναδιπλούμενα “concept bikes” που προσφέρουν ευκολία, ταχύτητα, χαμηλό βάρος και ”μούρη” λοιπόν, στο video που ακολουθεί.

Παπαγεωργόπουλος σε Κακλαμάνη: "είσαι πουλημένος"!

Σε ρήξη οδηγήθηκαν τις πρώτες πρωίνες ώρες οι σχέσεις των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης Νικήτα Κακλαμάνη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Αιτία το κείμενο του ψηφίσματος που θα τεθεί προς ψηφοφορία το μεσημέρι στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. Κι αυτό γιατί στο αρχικό κείμενο που είχε στην ουσία την υπογραφή του δημάρχου Αθηναίων δεν ετίθετο προς την κυβέρνηση ο όρος της της καταβολής των 331 εκ. ευρώ που χρωστά η κυβερνηση από το 2009 στους δήμους (ΣΑΤΑ και πρόγραμμα ΟΑΕΔ για τους 20.000 ανέργους το οποίο ακυρώθηκε). Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος αποκάλεσε τον συνάδελφό του της Αθήνας "πουλημένο" και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ. Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος στην ομιλία του την Τρίτη τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για χρωστούμενα όταν το κράτος έχει άδεια ταμεία. Για το τελικό ψήφισμα και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5611
seleo.gr

Στη Βουλή κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στη Βουλή κατατίθεται το νομοσχέδιο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα το ιδιωτικό πτωχευτικό δίκαιο. Κάθε δανειολήπτης θα μπορεί να προσφύγει μόνον μία φορά στο Ειρηνοδικείο, πληρώνοντας τουλάχιστον το 10% των οφειλών σε μηνιαίες δόσεις για τέσσερα χρόνια, ενώ η πλήρης απαλλαγή από τις οφειλές προβλέπεται μόνον για ορισμένες κατηγορίες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Το μέτρο δεν αφορά τους εμπόρους, ούτε μπορεί να συμπεριλάβει διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους προς το Δημόσιο και εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρώτο βήμα για τη ρύθμιση είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με μεσολάβηση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, από Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού που θα λειτουργεί σε κάθε νομαρχία, από εγκεκριμένες ενώσεις καταναλωτών ή και από δικηγόρους. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε η υπόθεση παραπέμπεται στο Ειρηνοδικείο, το οποίο επιδιώκει εκ νέου εξωδικαστικό συμβιβασμό με συναίνεση των πιστωτών που καλύπτουν το 51% των απαιτήσεων. Αν και τότε δεν βρεθεί λύση, ξεκινά η δικαστική ρύθμιση. Τα στεγαστικά δάνεια συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο, αλλά με δυσμενέστερους όρους σε σχέση με τα άλλα δάνεια, καθώς προβλέπεται ότι ως τη συζήτηση της αίτησης ρύθμισης θα εκτοκίζονται με το συμβατικό επιτόκιο και θα εξυπηρετούνται με δόση ενήμερης οφειλής. Αντίθετα, στα άλλα δάνεια η οφειλή παγώνει και τα διωκτικά μέτρα αναστέλλονται από την κοινοποίηση της αιτήσεως. Υπό προϋποθέσεις, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξαιρέσει από τη ρευστοποιήσιμη περιουσία του την κύρια κατοικία του, αναλαμβάνοντας με ευνοϊκό επιτόκιο για χρονικό διάστημα ως 20 χρόνια την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οφειλέτες με αιφνιδιαστική αδυναμία πληρωμής μπορούν να πετύχουν με δικαστική απόφαση την αναστολή ως δύο χρόνια της εξυπηρέτησης των δανείων τους. Οι εγγυητές δανείων μπορούν επίσης να μπουν στη ρύθμιση, μόνον όμως με αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής του δανείου. Από την πλευρά των τραπεζών, εκφράζεται η ανησυχία ότι θα παρατηρηθεί κύμα απροθυμίας πληρωμής δόσεων από οφειλέτες δανείων, που σήμερα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με δυσκολία.
http://www.tovima.gr

Να πληρώνουν αυτοί που φταίνε...


Στις 12 1ου 2010 διάβασα την Είδηση: « Τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Ελλάδας για αναξιόπιστα στοιχεία μελετά η Κομισιόν!» Τα όποια μέτρα της Κομισιόν κατά της Ελλάδος που θα ληφθούν και θα έχουν οικονομικό κόστος να το πληρώσουν οι υπαίτιοι και να μην το επωμιστεί ο λαός . Αυτό το προλαβαίνετε !!
Νομός .... Τάδε …
Άρθρον μόνο : Τα όργανα της διοίκησης πέραν των άλλων , ευθύνονται και δια της ατομικής και οικογενειακής τους περιουσίας στην αποζημίωση της όποιας βλάβης ήθελε προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό των πολιτών συμφέρον . Τα αναξιόπιστα στοιχεία στην Κομισιόν δεν τα έδωσε ο λαός . Γιατί να πληρώσει αυτός το κόστος ; Αυτοί που έκαναν τη λαθροχειρία στα στοιχεία δεν θα έχουν καμιά συνέπεια ; Δεν εννοώ αφελώς τους υπουργούς οι οποίοι με ένα απλό κλείσιμο της Βουλής αμνηστεύτηκαν . Εννοώ όμως τους δεκάδες Διευθυντές και Τμηματάρχες των υπηρεσιών που έχουν προσυπογράψει τα πλαστά ή έστω τα λανθασμένα στοιχεία . Τι θα γίνει με αυτούς και με όποιους άλλους σε άλλες περιπτώσεις συνετέλεσαν να ληστευθεί το δημόσιο χρήμα , ενώ είχαν υπηρεσιακό καθήκον αντί να συνεργήσουν , να αντιταχθούν σε κάθε έκνομη ενέργεια των προϊσταμένων τους . Αυτοί θα συνεχίσουν , ενώ ο λαός θα πληρώνει τα σπασμένα τους να παίρνουν τους μισθούς ή τις συντάξεις τους χωρίς να έχουν καμιά συνέπεια .
Τώρα που η χώρα μας βρίσκεται στο παρά πέντε να χρεοκοπήσει . Τώρα που ο λαός κινδυνεύει όχι απλώς να φτωχύνει αύριο μεθαύριο όπως νομίζουν οι πολλοί αλλά να πεινάσει και πιθανόν να πεθάνει και κόσμος από την πείνα όπως φοβάμαι εγώ , έφτασε νομίζω η ώρα να σοβαρευτεί η πολιτική ηγεσία του τόπου . Πρότεινα πριν από αρκετό καιρό με δημοσίευμα μου από εδώ , το οποίο μάλιστα κοινοποίησα και σε στελέχη και βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος με e-mail , να ψηφίσουν άμεσα ένα νόμο . Ένα νόμο με ένα και μόνο άρθρο για να καλύψει ένα πελώριο κενό που είμαι βέβαιος ότι σκόπιμα υπάρχει στο νομικό μας σύστημα και το οποίο κενό συντελεί καθοριστικά στη διαφθορά και την αναπηρία της δημόσιας διοίκησης μας .
Άρθρο μόνο : Τα όργανα της διοίκησης πέραν των άλλων , ευθύνονται και δια της ατομικής και οικογενειακής τους περιουσίας στην αποζημίωση της όποιας βλάβης ήθελε προκληθεί από πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους , τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό των πολιτών συμφέρον . Κάπως έτσι . Αν χρειάζεται , που μάλλον θα χρειάζεται κάποια επεξεργασία από νομικούς ας φροντίσουν για την μη παραγραφή αλλά κυρίως να μην ανοίξουν κανένα παραθυράκι στο νόμο . Το λέω αυτό , γιατί προ καιρού είχα αντίστοιχα υποδείξει την ψήφιση ενός νόμου , με ένα μόνο και τότε άρθρο , που θα προέβλεπε «Την δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου που δεν θα συμπεριλάμβαναν στη δήλωση τους περί του πόθεν έσχες οι πολιτικοί» . To άκουσα να κουβεντιάζεται στα ΜΜΕ και είχε κιόλας ένα παράθυρο ΝΑΑΑΑ ! Έλεγαν " Όποιος ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ δεν δηλώσει κλπ ….. (εν γνώσει του) και νάτο το παράθυρο στο νόμο ! Τι πάει να πει εν γνώσει του ; Θα αρχίσουν μήπως να κατατίθενται και υπεύθυνες δηλώσεις πολιτικών όπου θα δηλώνουν ότι έχω αυτό και εκείνο το περιουσιαακό στοιχείο αλλά δεν ξέρω ποια και πόσα άλλα ακίνητα έχω ; Άσε που για αρκετούς αυτό είναι αλήθεια . Έχουν φάει τόσα που δεν ξέρουν τι έχουν που λέει και ο λαός . Άστε τα κόλπα , μας έχετε πλέον πονηρέψει και εμάς.
press-gr

Παγκόσμιος πολίτης ο Νίκολας Κέιτζ

Μπορεί το 2009 να μην ήταν και η καλύτερη χρονιά του Νίκολας Κέιτζ καθώς είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο ο 45χρονος ηθοποιός συνέχισε να έχει έντονη φιλανθρωπική δράση, για την οποία και βραβεύτηκε. Ο Νίκολας Κέιτζ αναδείχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και το Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι Μουν, ως ο Παγκόσμιος Πολίτης της Χρονιάς. Ο γνωστός ηθοποιός που είναι και Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη ύπαρξης παγκόσμιας δικαιοσύνης. Επίσης, ο Κέιτζ, με τη στήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ταμείου για τα παιδιά - στρατιώτες, που εμπλέκονται σε ένοπλες ομάδες παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας τους.
i-diadromi

Τούρκοι hackers "χτύπησαν" το εκκλησιαστικό "facebook" της Μητρόπολης Κορίνθου!

Ειδατε τι παθαίνουν οι απομιμήσεις και οι προσπάθειες κοσμικοποίησης της Εκκλησίας ....με δήθεν facebook ( ο θεός να το κάνει τύπου facebook ) που άνοιξε η Μητρόπολη της Κορίνθου...Προφανώς για διαφημιστικό τρικ το κάνανε ...γιατί δεν λειτουργούν ετσι τα site κοινωνικής δικτύωσης.... Και επειδή ήταν προφανώς γεμάτο "τρύπες" οι Hackers το "χτύπησαν" αμέσως ... Δείτε τι αναφέρει το http://politis-news.blogspot.com/, μολις αποπειραθήκαμε να μπουμε στην νέα ιστοσελίδα, μας παρέπεμψε στο www.churchbook.eu την οποία τούρκοι χάκερ την έχουν μετατρέψει όπως βλέπετε στην αρχική φωτογραφία".
papatzides

Εκτελέστε αριθμητικές πράξεις με τη ...μηχανή αναζήτησης της Google



Το ξέρετε ότι μπορείτε να κάνετε αριθμητικές πράξεις χρησιμοποιώντας για αριθμομηχανή τη μηχανή αναζήτησης της Google; Απλώς πληκτρολογείτε στο πεδίο αναζήσης της μηχανής την αριθμητική πράξη που θέλετε να εκτελέσετε (π.χ. 5*2) και πατάτε το κουμπί "Αναζήτηση". Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί αμέσως στην οθόνη σας.


ClopYandPastE

Επιστρέφει αρχές Φεβρουαρίου το gamato.info

Αυλωνίτης: Η Ν.Δ. «ξέχασε» να εντάξει τα φράγματα στο ΕΣΠΑ...

alt

Δεν έχει ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του μεγάλου έργου των φραγμάτων. Αυτό προέκυψε απο την συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και δικτύων και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Δ6 του Υπουργείου που επιμελείται τη μελέτη για την κατασκευή των φραγμάτων ο πρόεδρος του φορέα υδάτινων πόρων Αλέκος Αυλωνίτης. Ο κ. Αυλωνίτης επεσήμανε ότι το Υπουργείο αναμένεται να εντάξει άμεσα το έργο στο ΕΣΠΑ και προβλέπεται ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η δημοπράτηση θα γίνει έως τον Ιούνιο του 2010. Ο κ. Αυλωνίτης σχολιάζοντας το γεγονός αυτό έκανε λόγω για κομματική εκμετάλλευση ενός πολύ σημαντικού έργου για το νησί. Επίσης ο πρόεδρος του φορέα υδάτινων πόρων επεσήμανε ότι υπήρξε μια συμπλήρωση και τροποποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης στο κομμάτι που αφορά την προμήθεια των αδρανών υλικών για την κατασκευή των φραγμάτων. Να θυμίσουμε ότι η αρχική προέβλεπε την προμήθεια αδρανών επιτόπου και από το νταμάρι στους Χωροεπισκόπους. Μετά όμως την άρνηση της νομαρχίας να αδειοδότησει τα λατομεία χρειάστηκε να γίνει η τροποποίηση αυτή η οποία προβλέπει και επί τόπου προμήθεια αδρανών αλλά και απο τις απέναντι ακτές. Σύμφωνα με την διεύθυνση Δ6 του Υπουργείο Υποδομών το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση σε 2 περίπου μήνες και εφόσον μπουν οι απαιτούμενες υπογραφές απο 5 συναρμόδια υπουργεία. Επιπλέον είναι προς υπογραφή το προεδρικό διάταγμα για τη σύσταση του φορέα εκτέλεσης του έργου που θα απαρτίζεται απο τεχνοκράτες. Ο φορέας θα εδρεύει τελικά στην Κέρκυρα και όχι στην Πρέβεζα όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

http://www.corfupress.com

Γκαλέτι: Σοβαρό ενδεχόμενο να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω ασθένειας

O ελληνικός δικτυακός τόπος mpala.gr επικοινώνησε με επιφανή γιατρό, και ρώτησε λεπτομέρειες για την νεφροπάθεια από την οποία πάσχει ο Γκαλέτι, δηλαδή, έναν ορισμό που να είναι κατανοητός στο ευρύ κοινό. Ιδού τι είπε:

«Η εν λόγω ασθένεια είναι η συχνότερη ανά τον κόσμο αιτία σπειραματονεφρίτιδας. Είναι πάθηση των νεφρών που προκύπτει από προσβολή των σπειραμάτων, δηλαδή των μικροσκοπικών... μονάδων που απαρτίζουν το νεφρό. Στην τυπική της μορφή προσβάλλει νέους άνδρες και συχνά προκαλεί επεισόδια αιματουρίας σε συνδυασμό με φαρυγγίτιδες». To site ρώτησε επιπλέον τι μπορεί να πάθει αυτός που έχει την νόσο αυτή και ο γιατρός απάντησε: «Η πρόγνωση προβλέπει ανάπτυξη τελικού σταδίου νεφρικής ανεπάρκειας σε ποσοστό από 25% έως 50%, ενώ στο υπόλοιπο ποσοστό προβλέπεται σταθερή πορεία με επεισόδια αιματουρίας και ήπιες διαταραχές από τους δείκτες νεφρικής λειτουργίας. Στην περίπτωση που η νόσος εξελιχθεί σε τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια, σαφώς πρόκειται για κατάσταση στην οποία επιβάλλεται αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού». Σε ερώτηση αν αυτός που έχει την εν λόγω νόσο μπορεί να αθληθεί ο γιατρός απάντησε: «Βεβαίως, ακόμα και με μεταμόσχευση νεφρού». Η επόμενη ερώτησή ήταν αν μπορεί να το κάνει σε υψηλό, επαγγελματικό επίπεδο και απάντησε: «Όταν ένας άνθρωπος κάνει αιμοκάθαρση ο οργανισμός του εξαντλείται από την διαδικασία αυτή. Αρα η απόδοσή του δεν θα είναι ίδια».

foreignpress-gr