Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Λαοθάλασσα εναντίον N.Sarkozy

«Μαύρη Πέμπτη» είχαν προαναγγείλει οι διοργανωτές της χθεσινής γενικής απεργίας στη Γαλλία. Και πραγματικά, δυόμισι εκατομμύρια οργισμένοι Γάλλοι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική του Σαρκοζί. Πάνω που πήγαν να χαρούν όμως οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές, προέκυψε η Σεγκολέν με νέο βιτριολικό βιβλίο... «Αυτή την εποχή, όταν γίνεται απεργία στη Γαλλία κανείς δεν παίρνει είδηση», καυχήθηκε ο Γάλλος πρόεδρος το καλοκαίρι και τα ισχυρά συνδικάτα της χώρας, που έχουν μακρά παράδοση στις κινητοποιήσεις και έχουν ανατρέψει επανειλημμένως πολιτικούς ηγέτες, βάλθηκαν να τον κάνουν να το μετανιώσει. Άλλωστε ο χρόνος είναι πρόσφορος: η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει γίνει αισθητή και στη Γαλλία, η ανεργία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών, αγοραστική δύναμη και κατανάλωση έχουν κάνει βουτιά και το πακέτο τόνωσης της οικονομίας με 26 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Σαρκοζί θα ωφελήσει, κατά τους εργαζομένους, περισσότερο τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους παρά τους ίδιους. Πέραν όλων αυτών, πολλοί ψέγουν τον πρόεδρό τους και για μία σειρά μεταρρυθμίσεων που προωθεί, από την περικοπή 13.500 θέσεων εργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα έως την αλλαγή του καθεστώτος των (κρατικών) ταχυδρομείων.

ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω εργασιών.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΑΠΟ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τα μέλη των ανθρωπιστικών αποστολών του ΠΑΣΟΚ που μετέβησαν στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας, για να βοηθήσουν με το ανθρωπιστικό τους έργο τους Παλαιστινίους, υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.
«Το ανθρωπιστικό μήνυμα που μεταφέρατε ήταν ηχηρό και ευπρόσδεκτο από τους Παλαιστινίους», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου συγχαίροντας τους συμμετέχοντες στην αποστολή στην πολύπαθη Γάζα.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, να μπει κανείς σε μια περιοχή που βομβαρδίζεται καθώς και ότι κατάφεραν να φτάσουν και δώσουν βοήθεια στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας ότι παρόμοιες ενέργειες συμβολίζουν την Ελλάδα που όλοι θέλουμε, μία Ελλάδα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και υπέρμαχο της ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε χθες το μεσημέρι ο 44χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Σ. Μακρυστάθης μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιώς. Ο αρχιμανδρίτης, ο οποίος ιερουργούσε στη Μητρόπολη Σπάρτης, και άλλα 11 άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας επειδή κατείχαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ κ.ΜΙΚΑΛΕΦ ;;;

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο το προεδρείο του Οργανισμού Κερκυραϊκών Eκδηλώσεων ζητά να μάθει εάν ο δήμος Κερκυραίων προτίθεται να διοργανώσει εφέτος το Κερκυραϊκό καρναβάλι.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Υπεγράφη από το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τρία νέα αθλητικά έργα ως συνέχεια της μακράς προσπάθειας που έχει ως στόχο την βελτίωση των αθλητικών υποδομών στο νομό μας, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

• Το πρώτο έργο αφορά στην βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των χώρων υγιεινής της αθλητικής εγκατάστασης του ιστορικού Συλλόγου του ΝΑΟΚ.

• Το δεύτερο έργο αφορά στην παρέμβαση που κάνει η Νομαρχία για την κατασκευή κτιρίου διαφόρων χρήσεων στο αθλητικό σωματείο του «ΟΛΥΜΠΟΥ».

• Το τρίτο έργο αφορά την κατασκευή σύγχρονων αποδυτηρίων και κερκίδων στο γήπεδο Περιβολίου του Δήμου Κορισσίων.
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ...ΕΥΓΕ!

Συμμετοχή της ΠΙΝ σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα U ΑΤ MARE NOSTRUM συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για την συμμετοχή στην δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα περιλάβει όλες τις πληροφορίες (σε μορφή διαδραστικών εγγράφων) σε έναν γεωγραφικό χάρτη. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την προπαρασκευαστική δράση ηλεκτρονικής συμμετοχής (eParticipation Preparatory Action), της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ηλεκτρονικής συμμετοχής 2008, (eParticipation call for proposals 2008), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διάρκειά του είναι από1 Ιανουαρίου 2009 – 1 Ιανουαρίου 2011 .
Οι Περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

• Επτάνησα (Ελλάδα),

• Γαλλική Ριβιέρα (Γαλλία)

• Βαλένθια (Ισπανία).

Τον ήπιαμε!

Οι αγρότες παράτησαν τα μπλόκα και γύρισαν στα σπίτια τους με τις τσέπες γεμάτες ευρώ. Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά λεφτά. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στην Ελλάδα υπάρχουν πεντακόσιες χιλιάδες αγρότες. Δηλαδή, σε κάθε αγρότη αντιστοιχούν 1.000 ευρώ. Αυτό είναι άδικο! Πρόπερσι με τις φωτιές στην Ηλεία η ψήφος κόστιζε 10.000€, ενώ σήμερα μόνο 1.000€. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Στο τέλος θα πληρώνουμε για να τους ψηφίζουμε.

Ερντογάν: "σκοτώνετε τον κόσμο"

Φανερά εκνευρισμένος και κατακόκκινος αποχώρησε από συζήτηση στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφού άκουσε τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Περές να υπεραμύνεται της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ερντογάν ζήτησε να παρέμβει. Ο λόγος όμως δεν του δόθηκε, γεγονός που φαίνεται να τον εξόργισε περισσότερο. Παρά τις προσπάθειες να κατευνάσουν τα πνεύματα περισσότερο μετριοπαθείς συνομιλητές, ο Ερντογάν απευθύνθηκε στον Περές και του είπε: "σκοτώνετε τον κόσμο". "Θα έκανες το ίδιο αν έπεφταν ρουκέτες στην Κωνσταντινούπολη", φέρεται να απάντησε ο Σιμόν Περές στον Τούρκο πρωθυπουργό. "Σκέπτομαι να μην επιστρέψω στο Νταβός", αναφώνησε ο Ερντογάν αποχωρώντας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Εκείνη την ώρα, στις εργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

ΝΕΑΡΗ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Την τελευταία της πνοή, στην αυλή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άφησε χθες βράδυ μια 26χρονη τοξικομανής, μετά από χρήση μικτών ναρκωτικών ουσιών.

«Η Σφήνα», «Η Ζούγκλα» και η σημαία στα Ίμια...

Όλοι σίγουρα θα ακούτε απο χθές για την σημαία που σήκωσε δημοσιογράφος της νέας εφημερίδας "Σφήνα" μετά από εντολή του εκδότη, Σπύρου Καρατζαφέρη. Ακόμα περισσότεροι θα είδατε την σημερινή εκπομπή του κ.Μ.Τριανταφυλόπουλου και την παρουσίαση αυτού του γεγονότος. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω την συγκεκριμένη ενέργεια διότι είναι φανερό ότι η φωτογράφηση αυτή έγινε καθαρά και μόνο για διαφημιστικό λόγο μιάς και η νέα εφημερίδα του κ. Καρατζαφέρη ξεκινάει αύριο. Εξού και η παρουσία του στην σημερινή "Ζούγκλα".
Κρίμα πάντως κύριοι να χρησιμοποιήτε ένα γεγονός που τόσο πολύ μας πονάει σαν έθνος, για ιδίον όφελος...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Η ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ROSALIA LOMBARDO



H μικρή Ροζαλία «κοιμάται» στο μικρό, ξύλινο φέρετρό της, που βρίσκεται στις κατακόμβες μοναστηριού Capuchin στο Παλέρμο της Σικελίας, πάνω από 90 χρόνια. Η Ροζαλίνα πέθανε το Δεκέμβριο του 1920, στην ηλικία των δύο ετών, από πνευμονική λοίμωξη. Η μικρή είχε ταριχευθεί από τον Γιατρό Alfredo Salafia του οποίου οι τεχνικές παραμένουν ακόμα άγνωστες. Στις κατακόμβες όπου φυλάσσεται, υπάρχουν σχεδόν άλλες 2.000 μούμιες. Της Ροζαλίας πρέπει να ήταν από τα τελευταία που ταριχεύθηκαν, πριν οι Αρχές απαγορεύσουν τη διαδικασία.

5000 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ LIVE ΒΙΑΣΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ

Δε γίνεται ο ανθρώπινος νους να χωρέσει, ότι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας «διέθεταν» τόσο άρρωστο μυαλό. Τα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, είναι ανατριχιαστικά.Κι όσο σκέφτεται κανείς ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες -και τελικά προφυλακισμένους μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν- είναι και ένας αρχιμανδρίτης, μόνο ένα συναίσθημα τον κυριεύει. Η αηδία.Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συμμετείχαν στην υπόθεση και έφθασαν στα ίχνη των δραστών, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν διαπίστωσαν πως άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, χαλάνε μια περιουσία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους.Άνθρωποι παντρεμένοι με παιδιά, που δε διστάζουν να ξοδέψουν έως και 5.000 ευρώ για να δουν Live στο Internet, βιασμό ανηλίκου.Κι όμως, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί είναι συγκλονιστικά.Και μιλάμε για την Ελλάδα. Όσοι δε, δεν μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα, αρκούνται σε φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου, οι οποίες κοστολογούνται από 100 έως 150 ευρώ.Παγκόσμια, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη διακίνηση τέτοιου υλικού, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για το πιο «επικερδές έγκλημα», μετά το εμπόριο όπλων.Όσο για τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος βέβαια αρνήθηκε τα πάντα στον εισαγγελέα;Όχι μόνο συμμετείχε σε αυτό το κύκλωμα, αλλά βρισκόταν και σε chat rooms, συνομιλώντας με νεαρούς κυρίως. Έκανε κήρυγμα δηλαδή.Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, είναι πολλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα κατασχεθέντα προϊόντα εγκλήματος, βρήκαν πορνογραφικό υλικό «ηλεκτρονικού βάρους» 28.000 giga byte. Τι σημαίνει αυτό; Για να καταλάβει κανείς, μια ταινία 2 ωρών, είναι περίπου 4 G.B. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λένε οι αστυνομικοί, το υλικό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 15.000 ώρες βίντεο σκληρού πορνό.

Γιατρός Βιαστής! Απίστευτο!



Αυτόν τον γιατρό που θα δείτε στις φωτογραφίες τον πιάσανε στα πράσα μέσω κρυφής κάμερας να ασελγεί σε ασθενή του, αφότου την έθεσε σε νάρκωση, και να βιντεοσκοπούσε την πράξη αυτή. Το συμβάν συνέβη στην Ρωσία. Ελπίζουμε ο "γιατρός" αυτός να πάει πολλά χρόνια φυλακή! ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ.

ΠΟΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;;

Είναι η μοναδική βραχονησίδα που δεν μπορούν να μας πάρουν οι Τούρκοι! Ανάποδα να χτυπιούνται δεν θα τα καταφέρουν ποτέ. Λέγεται Ρήνεια και είναι κοντά στην Σκύρο. Την Σαντορίνη ή την Μύκονο μπορούν να μας την πάρουν αλλά την συγκεκριμένη βραχονησίδα ΠΟΤΕ.
Γιατί;
Μα γιατί ανήκει με τίτλους ιδιοκτησίας στην υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Όποιος θέλει ας πάει να την πάρει. Η κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, έχει στην κατοχή της τη βραχονησίδα Ρήνεια, έκτασης 550.000 τ.μ., στην περιοχή της Σκύρου, που βρίσκεται στην κατοχή της από το 1978 και προέρχεται από κληρονομιά.

Ο επίτιμος των Αρειανών... ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΤΖΙΟ !!!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών για το 2009 είναι η Τετάρτη 1 Απριλίου.

Την προτελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, επιλέγουν ως φαίνεται, οι κομματικές παρατάξεις για την διεξαγωγή των φετινών φοιτητικών εκλογών.

ΑΕΚ: ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΣΚΟΚΟ.

Τζιμπούρ και Σκόκο πλακώθηκαν στους Θρακομακεδόνες, με τον Αργεντινό να αποχωρεί με ελαφρά κάκωση στη μύτη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νάτσο Σκόκο έβρισε τη μητέρα του Ρέφικ Τζιμπούρ, με αποτέλεσμα ο Γαλλολγερινός να ζητήσει τον λόγο από τον Αργεντινό.
Και δεν έφταναν όλα αυτά το σήριαλ είχε και συνέχεια...Μετά το επεισόδιο Τζιμπούρ-Σκόκο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πήραν το μέρος άλλοι του ενός, και άλλοι του άλλου. Αυτός που πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Γαλλολγερινού επιθετικού ήταν ο Εντίνιο, ο οποίος πάνω στην ένταση λογόφερε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος προσπαθούσε να κατευνάσει τα πνεύματα.
Να αναφέρουμε επίσης ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί μικροένταση μεταξύ Πλιάτσικα και Πελετιέρι.