Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Έρχεται! Μετά το Πάσχα στα περίπτερα το δεύτερο DVD της Τζούλιας

Λίγο μετά το Πάσχα θα δούμε στα περίπτερα και το δεύτερο ερωτικό DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Ο παραγωγός και η άτακτη ξανθιά έδωσαν τα χέρια να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την συνέχεια του ερωτικού DVD. Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε στην εκπομπή "Κους Κους", χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.

http://trelokouneli.blogspot.com

Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ και ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ

http://corfupress.com/bulletin/images/stories/BOUKAS.jpgΣυνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Ραγκούση και των Γραμματέων Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών, έγινε την 30 του Μάρτη στην Αθήνα με θέμα Περιφέρειες και χωροταξία Δήμων στους Νομούς.
Ενόψει της εφαρμογής του σχεδίου ”Καλλικράτης” ο Υπουργός υποστήριξε:
1. Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
2. Ο Νόμος θα εισαχθεί προς ψήφιση στο Εθνικό Κοινοβούλιο τον ερχόμενο Μάϊο.
3. Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νοεμβρίου θα γίνουν σύμφωνα με την νέα μεταρρύθμιση.
4. Οι πόροι και η πρόνοια εξασφάλισης άντλησης πόρων για την εφαρμογή του νέου εγχειρήματος της αποκέντρωσης του κράτους είναι εξασφαλισμένοι και προβλέπονται με σαφήνεια στο νομοσχέδιο.
5. Τα όρια και ο σχεδιασμός των Περιφερειών της χώρας δεν αλλάζει.

Από μέρους της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, που εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, αναπτύχθηκε ο προβληματισμός που προέκυψε μετά τον διάλογο που είχε η οργάνωση με την τοπική κοινωνία, τις τοπικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ του Νομού, με Δημάρχους, αλλά και στις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής για το θέμα αυτό.

Κατατέθηκε υπόμνημα της απόφασης της Νομαρχιακής μας Επιτροπής στο οποίο υποστηρίζεται η θέση της για:

1. Διατήρηση και ενίσχυση με νησιωτικές πολιτικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
2. Για το νησί της Κέρκυρας οι προτάσεις: α) δημιουργία τριών (-3-) Δήμων: Βορρά, Μέσης, Νότου με συνένωση του Δήμου Κερκυραίων με όμορο Δήμο και β) η δημιουργία τεσσάρων (-4-) Δήμων: Βορρά, Μέσης, Δήμου Κερκυραίων ως έχει και Νότου.
3. Ο Δήμος Παξέων παραμένει ως έχει.
4. Τα διαπόντια νησιά Μαθράκι-Οθωνοί-Ερρείκουσα παραμένουν κοινότητες, εκτός αν οι κάτοικοί τους αποφασίσουν για τα δικά τους συμφέροντα, συνένωσή τους με τον Δήμο του Βορρά ή συνένωσή τους σε ενιαίο Δήμο Διαποντίων.
5. Κατατέθηκαν υπόμνημα και χάρτες του Νομού σύμφωνα με τις προτάσεις της Νομαρχιακής.

Επίσης κατατέθηκε η ομόφωνη απόφαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κέρκυρας.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει όλες τις προτάσεις.
Σύμφωνα με σχεδιασμούς του Υπουργείου και μετά από άλλες συναντήσεις που θα έχει για το θέμα αυτό, θα καταθέσει για διάλογο την τελική πρόταση της διοικητικής μεταρρύθμισης αμέσως μετά το Πάσχα.

Kαμία αλλαγή στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν δέχεται ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinukIGVCr0awTFZqKvr_eWd3wp8SWYyRUKWHldUVoKmQv78xW97znbT1sbzW8SnfNFjXE6L9c4CObFh8o-15R59_r67c-rFMggFfFwpbne_4r0DEjrdo5McbrtDaDtIxwhPM3q2mTbRUCs/s320/%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%8512.jpgΜε τη φράση «ανοίγουμε ταυτοχρόνως όλα τα μέτωπα», ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε χθες στη Βουλή νέο, συμπληρωματικό φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ως τον προσεχή Ιούνιο με στόχο αλλαγές προς την κατεύθυνση της απλοποίησης και της κωδικοποίησης του φορολογικού συστήματος, καθώς και της αναμόρφω- σης των φορολογικών υπηρεσιών. Μιλώντας στην «πρεμιέρα» της επεξεργασίας του φορολογι- κού νομοσχεδί- ου από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ανοικτός σε βελτιωτικές τροποποιήσεις που θα κατατείνουν σε περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, ενώ εμφανίστηκε αμετακίνητος στις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που προκαλεί την αντίδραση της Ιεραρχίας, εκπρόσωποι της οποίας θα παραστούν σήμερα στη Βουλή για να εκθέσουν τις αντιρρήσεις τους. «Δεν υπάρχει καμιά υπαναχώρηση και καμιά διαφοροποίηση στη φορολόγηση της Εκκλησίας από τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζοντας ότι φορολογούνται με συντελεστές 3% για τα ακίνητα και 20% για τα μισθώματα «για τα οποία θα υπάρχουν εκπτώσεις για ένα μέρος των δαπανών τους».
Χαρακτηρίζοντας «επιτυχή» τον χθεσινό δανεισμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις «κρίσιμες», όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεις που ελήφθησαν πρόσφατα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, αλλά και στην απόφαση της ΕΚΤ να εξακολουθήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, για να προσθέσει: «Ας μη γελιόμαστε, όμως. Η ανάσα που μας δίνουν αυτές οι αποφάσεις δεν είναι η λύση στα προβλήματά μας. Η λύση δεν είναι άλλη από την απαρέγκλιτη και χωρίς ταλαντεύσεις τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης» .
Ο υπουργός χαρακτήρισε το συζητούμενο φορολογικό νομοσχέδιο «επανάσταση στο φορολογικό σύστημα», ενώ ανακοίνωσε ότι στις αμέσως επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του οικονομικού επιτελείου είναι «η περαιτέρω απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και της συναλλαγής των φορολογούμενων με αυτό μέσα από την επέκταση των ηλεκτρονικών συστημάτων, η αναμόρφωση των φορολογικών υπηρεσιών με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η ενσωμάτωση των βασικών διατάξεων στη φορολογική νομοθεσία» .

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η βια δεν μας χτύπησε την πόρτα μας την γκρέμισε..Κι ακόμα συζητάμε.Απο μια πλευρά καλό κι αυτο.Το ανησυχητικό θα ταν να πάψουμε να μιλαμε...Όπως για τόσα ...Παράδειγμα για τους άνεργους μιλα ουσιαστικά κανείς; Για την καταπολέμηση των ναρκωτικών; ουτε καν για τους νεκρους απ τα τροχαία....Ελα μωρε εμείς είμαστε..απέξω..
Τα μεγαλα προβλήματα ειναι πολύ μεγάλα για να λυθουν..Τα μικρά πολυ μικρά για να μας απασχολήσουν.
Πολιτικά ζούμε το πιο παραδοξο.Πεντε χρόνια απραξίας,έξη μήνες σούπερ δραστηριότητας που άνοιξαν σχεδόν τα πάντα,η Ελλάδα θέλει ν αλλάξει και διαπιστώνει πως...πριν περνούσε καλύτερα.Η κερατένια η φυση μας δεν θέλει πειθαρχια.Μας λένε μα τώρα έχετε ελπίδες..Και απαντάμε αυτόματα,θα είχαμε, αν η Δικαιοσύνη ειχε κλείσει 10 φυλακή..
Τα ΜΜΕ και η Δικαιοσύνη μας ,αταλάντευτα κάνουν τα ίδια λάθη,ούτε πόντο δεν ήρθαν πιο κοντά στον πολίτη.
Ασε την οπτική του ανεργου.Ουτε η οικονομία,ούτε η φορολογία,ούτε η ασφάλεια του λύνει κανένα προβλημα ..Αυτος ένταξη και δουλεία θελει.Νοιωθει οτι η κοινωνία τον απέβαλε και του λεει οχι .Τον έθεσε εκτος.Νοιωθει εκτός και σε λίγο θα ...φέρεται και αναλόγως.Αυτος είναι ο μεγάλος κίνδυνος,αυτο το πρόβλημα ζητά τώρα λυση.Θα πρέπει γι αυτό να...δανειστούμε τωρα και να πληρώσουμε αργοτερα...Σε λίγο και να πληρώσουμε και να δανειστούμε και να προσπαθούμε, θαναι τόσο μεγάλο που δεν θα λύνεται με τίποτα..Αυτή η συμπεριφορά,αυτη η αντιμετώπιση,ακριβώς αυτή,ειναι η βάση του συντηρητισμού..Μ αυτες τις λογικές φτάσαμε ως εδώ,σε λίγο, παλι θα πούμε ...δεν παει αλλο..  
mavromelani

Τελικα θα φορολογηθει η εκκλησια;;;;

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ !...

Οι φάπες που φάγαμε το τελευταίο διάστημα ήταν πολλές. Και δεν εννοώ τις φάπες του τελευταίου 6μήνου, όπως βολεύει να σκέπτονται οι (ελάχιστοι ελπίζω) εναπομείναντες ηλίθιοι. Τις φάπες τις τρώμε ακατάπαυστα την τελευταία 6ετία, όπου μετά την περίφημη απογραφή του Αλογογκούφη βάλαμε την Ε.Ε. μόνιμα στο συρτάρι της ελληνικής οικονομίας να παρακολουθεί και να συναποφασίζει.
Και ενώ όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι καραγκιόζηδες της Ε.Ε. έβλεπαν την αλήθεια και παρακολουθούσαν κατά που πάει το πράγμα, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν την κατρακύλα. Ήξεραν την πραγματική κατάσταση - όχι αυτή που παρουσίαζε το οικονομικό επιτελείο σ’ εμάς – κι όμως, συνυπέγραφαν στα στατιστικά, έπλεκαν το εγκώμιο στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό, συναποφάσιζαν το πότε θα μπούμε στην επιτήρηση και πότε θα βγούμε απ’ αυτήν.
Τους χάλασε τα σχέδια ο Παπανδρέου. Δεν περίμεναν αυτός ο άχρηστος, ο πλέον ακατάλληλος, ο βραδύνους, το άτομο με ειδικές ανάγκες, αυτός που δεν μιλάει καν ελληνικά να κερδίσει στις εκλογές τον «καταλληλότερο». Βλέπεις η δεξιά συμμορία, δεν είχε πείσει μόνο τους εγχώριους ηλίθιους για την ικανότητα του Καραμανλή, είχε καταφέρει να το περάσει και στους έξω.
Τώρα, λοιπόν, έφθασε η ώρα να ξεσπαθώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Έφθασε η ώρα να ζητήσει η Ε.Ε. τη δημοσιοποίηση των πραγματικών στοιχείων. Και τώρα πια έφθασε η ώρα να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Μας μεταχειρίζονται σαν το άτακτο παιδί, που αντί να κάνει τα μαθήματά του, γυρνούσε στις αλάνες και έπαιζε. Σαν τον κακό μαθητή, που ήρθε αδιάβαστος, ελπίζοντας πως θα γλιτώσει την τιμωρία.
Δεν επέβαλαν τα μέτρα στον Καραμανλή γιατί δεν ήθελαν να σωθεί η Ελλάδα. Άλλωστε το Λαϊκό κόμμα στο οποίο ανήκει και η ΝουΔου κυριαρχεί στις χώρες της ευρωζώνης. Γιατί να στενοχωρήσουν τον «αδελφό» Κωστάκη;
Η Ελλάδα έπρεπε να βουλιάξει και, αν ήταν δυνατόν, αβοήθητη. Επέβαλαν τα μέτρα σε σοσιαλιστική κυβέρνηση, επιτυγχάνοντας δύο στόχους:
Πρώτος στόχος ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στους τυχόν επόμενους «άτακτους μαθητές» ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν καμία ευρωστήριξη, όχι μόνο οικονομική, ούτε καν στα λόγια.
Δεύτερος στόχος ήταν να κοπούν τα φτερά των σοσιαλιστών ανά την Ευρώπη που εποφθαλμιούν την εξουσία. Στις χώρες αυτές οι δεξιές κυβερνήσεις μονίμως θα επικαλούνται το παράδειγμα της σοσιαλιστικής Ελλάδας, με την απειλή «για πειράματα είμαστε τώρα;».
Ο πρωθυπουργός ταξιδεύει μονίμως στο εξωτερικό. Ελάχιστος χρόνος του μένει να βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτός μοιράζεται στο κοινοβούλιο, σε κυβερνητικές συσκέψεις, σε υπουργικά συμβούλια, σε κανά ΚΕΠ, ΙΚΑ…
Θυμάμαι τον προκάτοχό του, που την άραζε στου Μπαϊρακτάρη και μας έβγαζε λογίδρια για τους νταβατζήδες. Πριν την σπαλομπριζόλα και μετά το ρέψιμο.
Περασμένα «μεγαλεία» και διηγώντας τα να κλαις. Πολύ…
 

Μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα, ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=516353&v=0&q=80&w=300&h=225
Η άμεση προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου υπουργικού συμβουλίου τη Μ. Τρίτη. Νωρίτερα το διαθεσμικό όργανο αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την ουσιαστική στήριξη εκ μέρους της Ε.Ε. αλλά και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα. "Τώρα είναι η ώρα για δράση στο εσωτερικό της χώρας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς, τονίζοντας ότι απαιτείται συνέπεια και αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του ΠΣΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις πρώτες θέσεις της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκονται:
- το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με το σχετικό νομοσχέδιο να προωθείται μετά το Πάσχα
- η δημόσια διαβούλευση για το ασφαλιστικό
- η επίσπευση του ΕΣΠΑ
- νέος τρόπος κατάρτισης των Προϋπολογισμών
- η εφαρμογή του Καλλικράτη
- Ιδιωτικοποιήσεις και
- Συγχωνεύσεις υπηρεσιών, δημοσίων οργανισμών και φορέων. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.
"Το 2010 θα προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές" δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "περάσαμε έναν κάβο αλλά έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα". Υπάρχει τώρα ένας μηχανισμός και αυτό που προέχει είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα, η δουλειά των υπουργείων, η οποία δεν είναι μόνο τεχνοκρατική, αλλά είναι και πολιτική, υποστήριξε.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά και περισσότερη επαφή με τον κόσμο, σημειώνοντας ότι πρέπει ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος των μεγάλων αλλαγών.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη", "ραχοκοκαλιά για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές" οι οποίες πρέπει να δώσουν στο λαό αίσθημα ελπίδας. "Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων" τόνισε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σήμερα κάτω από το μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ και κάθε αρνητικό της αναδεικνύεται και πολλαπλασιάζεται, αλλά, πρόσθεσε ότι και κάθε θετικό μπορεί επίσης να αναδειχθεί και να πολλαπλασιαστεί και είναι μια ευκαιρία τώρα να αναδειχθούν τα θετικά και αξιοποιηθεί αυτή η προβολή.
Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του Διαθεσμικού Οργάνου, αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή των κ.κ. Τσούρα, Βάρτζελη, Ξυνίδη και Σπυρόπουλου, η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.
Το πρώτο τεστ για το δανεισμό μετά τη Σύνοδο
Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπρακτική έκδοση νέου επταετούς ομολόγου προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, που απέφερε 5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο περίπου στο 5,9%.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη ΝΕΤ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους όρους δανεισμού "αναλογικά με το πού βρισκόμαστε", χαρακτηρίζοντας πιο λογικό από την προηγούμενη φορά το επιτόκιο, ενώ τόνισε ότι τα spreads θα έχουν σταδιακή αποκλιμάκωση, μόλις η Ελλάδα περάσει τη δυσκολία του Απριλίου και του Μαΐου.
http://www.nooz.gr

Συμφώνησαν Κόκκαλης-Λαυρεντιάδης!

Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για να αυξηθεί κατά 10% το ποσοστό των μετοχών του Κύπριου επιχειρηματία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι άξονες της συμφωνίας. Η επόμενη μέρα και ο ρόλος του Καρεμπέ.

Πλεόν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης θα κατέχει το 20% των μετοχών στον Ολυμπιακό βάζοντας άμεσα στα ταμεία των “ερυθρόλευκων” 10 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 45%. Εάν γίνει αυτό θα είναι συμπαίκτης επί ίσης όροις με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Είναι προφανές πλέον πως ο Λαυρεντιάδης θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν από δω και πέρα στον “Πειραϊκό” σύλλογο. Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει για όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ.

Καταρχήν δεν τίθεται θέμα προς το παρών συνδιοίκησης. Ο Κόκκαλης αποφασίζει αλλά ο Λαυρεντιάδης βάζει τους “δικούς” του Ρονγκόπουλο και Κυριακίδη στην ΠΑΕ με τον πρώτο να έχει λόγο στην λειτουργία της εταιρίας. Όταν ολοκληρωθεί η συνιδιοκτησία ο Ρονγκόπουλος θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και μαζί με τον Χρυσικόπουλο θα κινούν τα νήματα στην Πλατεία Αλεξάνδρας, με τους δύο άνδρες να έχουν ξεκινήσει την συνεργασία από το καλοκαίρι για το “Γ. Καραϊσκάκης”. Η συμφωνία Κόκκαλη- Λαυρεντιάδη προβλέπει το management να παραμένει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ακόμα και αν το ποσοστό του επιχειρηματία από την Κύπρο ανέβει στο 45%.

Το όχι του “Τζόλε” και το ναι του Καρεμπέ

Συζήτηση έχει γίνει και για τα θέματα που αφορούν άμεσα την ομάδα. Πρώτα απ΄όλα το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Και οι δύο θέλουν στην ομάδα ανθρώπους που ξέρουν την ψυχολογία που ξέρουν την κατάσταση στα αποδυτήρια, όπως οι Τζόρτζεβιτς και Κοβάσεβιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt τόσο στον “Τζόλε” όσο και στον “Ντάρκο” έχουν γίνει προτάσεις αλλά δεν δείχνουν ζεστοί να αναλάβουν τέτοια ευθύνη την προκειμένη στιγμή. Γι΄αυτό και καθόλου τυχαίες δεν θα πρέπει να θεωρούνται οι δηλώσεις του Καρεμπέ ότι ευχαρίστως θα ερχόταν στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος ξέρει και από τα αποδυτήρια και τεράστιες γνωριμίες έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή την στιγμή είναι ο επικρατέστερος να αναλάβει.

Ο Βαλβέρδε

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι θερμός υποστηρικτής του Βάσκου τεχνικού και η αιτία που ο Σωκράτης Κόκκαλης ρίχνει τον εγωισμό του για να τον ξαναφέρει στον Πειραιά. Αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, ξεκαθαρίζουν τα διοικητικά η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η αμέσως επόμενη προτεραιότητα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Οι μεταγραφές

Εάν όλα πάνε καλά και ο Βελβέρδε πιάσει... λιμάνι για δεύτερη φορά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης συμφωνούν πως χρειάζεται σημαντική ενίσχυση το καλοκαίρι για να επανακτήσουν τα σκήπτρα από τον Παναθηναϊκό. Είναι αποφασισμένοι να βάλουν ακόμα και 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές με σκοπό να αποκτηθούν τέσσερις πρωτοκλασάτοι παίκτες. Και σε αυτό η συμφωνία είναι δεδομένη.
http://www.newsit.gr

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Παπανδρέου στον ΟΑΕΔ

Στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Περιστέρι βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μια ημέρα μετά το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο όπου ζήτησε την επιτάχυνση των ρυθμών στο κυβερνητικό έργο και ενώ ο Οργανισμός ανακοινώνει τέσσερα νέα προγράμματα προϋπολογισμού 816 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν συνολικά 119.000 ανέργους. Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση με αντικείμενο το νομοσχέδιο για τον “Καλλικράτη”.
http://www.newsit.gr

''Mε αποστάσεις από τη Ρηγίλλης''

   Σε άλλη γραμμή η Ντόρα



Σαφείς αποστάσεις -αυτή τη φορά σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο- λαμβάνει η κυρία Ντ. Μπακογιάννη από τη Ρηγίλλης.
Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει -επί της αρχής- το νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φοροεισπρακτικό», η πρώην υπουργός Εξωτερικών κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση, καθώς αναγνώριζε ότι «γίνονται τομές».
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι το Φορολογικό «κάνει πράγματι κάποιες τομές και χρήσιμες και απαραίτητες και σωστές». 

Περί Δημοκρατίας...

5ος π.χ. αιώνας
Χρυσούς αιώνας του Περικλέους
Τι ίσχυε στην Αθήνα για τους βουλευτές
Για να γίνει ένα αθηναίος μέλος στην Βουλή των Πεντακοσίων, έπρεπε:
*Και οι δύο γονείς του να είναι αθηναίοι πολίτες και ελεύθεροι (όχι δούλοι)
*Να είναι εγνωσμένης ευσέβειας (ως προς τους θεούς)
*Να έχει καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του, προσωπική και οικογενειακή, έως και τα σανδάλια που φορούσε
Μετά τη λήξη της θητείας της Βουλής, σε ειδική διαδικασία που...

αποκαλούνταν «Εύθυνα», ο απερχόμενος βουλευτής λογοδοτούσε για τα πεπραγμένα του ενώπιον των Αθηναίων.
Σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινης πράξεως, κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι ποινές ήταν: Α. Κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι του ποσού που είχε ζημιώσει το δήμο της Αθήνας
Β. Αν η περιουσία του δεν ήταν επαρκής, μέχρι εξοφλήσεως, δούλευε σε δημόσια έργα
Γ. Αν βουλευτής είχε προτείνει και περάσει στη βουλή νόμο με τον οποίο είχε βλάψει ηθικά τη Δημοκρατία, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή του θανάτου και αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή εκτελείτο αυθημερόν
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ… ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
press-gr

Έτσι θα κάνουμε διακοπές από εδώ και πέρα...

Aυτό κατάλαβε η Αλέκα

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον θάνατο του νεαρού Αφγανού από βόμβα στα Πατήσια, η κ. Παπαρήγα τόνισε «ιδού η "δικαίωση" του πολέμου στο Αφγανιστάν, απ΄όπου μάζες δυστυχισμένων ανθρώπων φεύγουν για να ζήσουν ως ρακοσυλλέκτες στη δύση». (Πηγή: ΣΚΑΙ.gr)

Όταν έχεις στο μυαλό σου ότι για όλα φταίει η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, αυτόματα δικαιολογείς τα πάντα με βάση αυτό το θεώρημα.

Με τον τρόπο αυτό, η τύχη καθορίζει απόλυτα την πολιτική ερμηνεία μιας τρομοκρατικής ενέργειας. Αν το παιδί ήταν από το Ιράκ, η Παπαρήγα θα έλεγε κάτι αντίστοιχο. Αν ήταν όμως ένα τυχαίο περίεργο Ελληνάκι που άνοιξε μια βαλίτσα, η πολιτική ερμηνεία θα ήταν εντελώς διαφορετική. Μήπως στο ΚΚΕ αξίζει μια καλύτερη ηγεσία; 
parapolitiki

Τα προφυλακτικά σώζουν τα δάση!


Η Βραζιλία δεν έχει άδικα τη φήμη της πιο «sexy» χώρας. Παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι υψηλά, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται και συνεχίζεται η ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, η Βραζιλία κατάφερε να διατηρήσει τη φήμη της πιο ερωτικής χώρας χάρη στο πασίγνωστο καρναβάλι του Ρίο, τις καλλίγραμμες γυναίκες, τη μαγευτική ατμόσφαιρα που αποπνέουν οι παραλίες της και δυστυχώς τις άπειρες ευκαιρίες αγοραίου έρωτα.
Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων AIDS, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ξεκίνησε πρόσφατα μια επιτυχημένη εκστρατεία κατά του ιού HIV, ο οποίος μαστίζει τα περισσότερα αναπτυσσόμενα κράτη.
Η εκστρατεία έφερε θετικά αποτελέσματα παρά τις οργισμένες αντιδράσεις της καθολικής εκκλησίας και της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία θέτει όρους στη χρηματοδότηση κρατών όταν κρίνει ότι υπάρχουν «ηθικά ζητήματα».
Μετά την απήχηση που γνώρισε η εκστρατεία, η κυβέρνηση της Βραζιλίας αρνήθηκε να αλλάξει την προσέγγισή της τονίζοντας ότι η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται στο γεγονός ότι οι ομάδες κινδύνου αγκαλιάζονται και δεν περιθωριοποιούνται. Παράλληλα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «συντηρητικές θεολογικές απόψεις».
Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής προφυλακτικών παγκοσμίως, καθώς οι εισαγωγές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο «κομμάτια» τον χρόνο. Πρόσφατα μάλιστα τα προφυλακτικά συμπεριλήφθησαν στα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανέμονται δωρεάν σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί διπλό σκοπό καθώς υπάρχει ξεκάθαρος σύνδεσμος μεταξύ του οικογενειακού σχεδιασμού και της μείωσης της φτώχειας.
Σε αυτό το πλαίσιο το 2008 η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος για την παραγωγή προφυλακτικών από καουτσούκ, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των εισαγωγών και στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στην προστασία του Αμαζονίου, ο οποίος μαστίζεται από την παράνομη υλοτομία.
Η συγκομιδή καουτσούκ αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια παραδοσιακό τρόπο ζωής για τους αυτόχθονες του Αμαζονίου. Η συγκομιδή καουτσούκ χαρακτηρίζεται βιώσιμη δεδομένου ότι δεν καταστρέφει τα δέντρα, ωστόσο το λάτεξ είναι ακριβότερο από τα συνθετικά και σταδιακά τα καουτσουκόδεντρα εγκαταλείφθηκαν.
Το πρόγραμμα της Βραζιλίας είναι αρκετά ελπιδοφόρο καθώς συνδυάζει την περιβαλλοντική προστασία με την οικονομική ανάπτυξη. Εκτιμάται ότι θα φέρει εισοδήματα σε 550 οικογένειες, μειώνοντας παράλληλα τα κίνητρα για αποψίλωση δασικών εκτάσεων.
Για την παραγωγή των «πράσινων προφυλακτικών» η κυβέρνηση προχώρησε στην ανέγερση ενός νέου εργοστασίου με την επωνυμία «Chico Mendes Reserve». Το εργοστάσιο υπολογίζεται ότι θα παράγει 100 εκατομμύρια προφυλακτικά ετησίως. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν παραχθεί προφυλακτικά από καουτσούκ που συλλέγεται από τροπικά δάση.
econews.gr