Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Πλήγμα στον τουρισμό η αύξηση του Φ.Π.Α

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη επιβάρυνση που θα επιφέρει στο τουριστικό πακέτο ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση, κρούει...
το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με ανακοίνωση του.
Είναι γνωστό, ότι η εστίαση συνιστά σημαντικό μέρος της δαπάνης του τουρίστα και παίζει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό κόστος των διακοπών, διαμορφώνοντας την τελική εικόνα που έχει ο τουρίστας, για το αν είναι φθηνός ή ακριβός ένας προορισμός, τονίζει χαρακτηριστικά το επιμελητήριο.Το ΞΕΕ επισημαίνει ότι η επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα πλήξει καίρια τον τουρισμό, προσθέτοντας ότι ήδη οι τουρίστες διαμαρτύρονται για την ακρίβεια του καφέ και του φαγητού.
Τέλος συνιστά στην αρμόδια πολιτική ηγεσία να μην επιβαρύνει φορολογικά τον τομέα του τουρισμού, όπου η χώρα παρουσιάζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και διαθέτει τη δυναμική να προσφέρει άμεσα έσοδα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.

FT Deutschland: Η Ελλάδα κάνει οικονομίες με ρυθμούς-ρεκόρ

 "Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία που παρουσιάζει το άρθρο των Mathias Ohanian και Martin Kaelble για την εφημερίδα Financial Times Deutschland. Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι το διαρθρωτικό ισοζύγιο σύντομα θα ισοσκελιστεί, όπως προκύπτει από τη έκθεση του ΟΟΣΑ που κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος τα τελευταία 25 χρόνια."
Το εν λόγω δημοσίευμα στηρίζεται στις εαρινές προβλέψεις του ΟΟΣΑ, από τις οποίες προκύπτει ότι η Ελλάδα μείωσε κατά 7,5 μονάδες το προσαρμοσμένο ως προς τις κυκλικές επιδράσεις έλλειμμα του προϋπολογισμού, την προηγούμενη χρονιά.
«Αυτή η μείωση του ελλείμματος είναι τεράστια. Καμία χώρα του ΟΟΣΑ δεν έχει μειώσει τα τελευταία 25 έτη σε τέτοιο βαθμό το διαρθρωτικό της έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο» δήλωσε στην Financial Times Deutschland ο οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Eckhard Wurzel.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές, το διαρθρωτικό ισοζύγιο θα ισοσκελιστεί και το δομικό έλλειμμα θα περιοριστεί στο 1,3%, μέσα στο 2012.
Η άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα χρέους της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τα στοιχεία όμως εμφανίζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρή ύφεση στην Ελλάδα, η επιτυχία της εξυγίανσης της οικονομίας κατά το περασμένο έτος είναι πολύ εντυπωσιακή», δήλωσε ο Rolf Schneider, οικονομολόγος στην ασφαλιστική εταιρεία Allianz.
Όσον αφορά την ανάπτυξη, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για καθαρή ανάπτυξη ύψους 0,6% το 2012. Εξίσου αισιόδοξες είναι και οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις: η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ανάπτυξη ύψους 2,4% το χρόνο, από το 2015 και για δέκα χρόνια.
Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η σφιχτή νομισματική πολιτική από πλευράς ΕΚΤ, να εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την ανάκαμψη της χώρας, καταλήγει το δημοσίευμα.
tvxs.gr

Ομπάμα: Στήριξη στην Ευρώπη για τη διάσωση της Ελλάδας

Ομπάμα: Στήριξη στην Ευρώπη για τη διάσωση της Ελλάδας

Τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA από την Ντοβίλ με τίτλο «Ο Ομπάμα ανήσυχος για την ελληνική κρίση», αναφέρει τα εξής:
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε ανήσυχος στη Σύνοδο των G8 για την κλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Οπως ανέφεραν ευρωπαίοι διπλωμάτες σήμερα, στο περιθώριο της συνάντησης στην Ντοβίλ, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους για την υποστήριξή του στην επίλυση της κρίσης. Παραμένει ωστόσο ανοιχτή η συγκεκριμένη μορφή της εν λόγω στήριξης.
Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ανοιχτά ότι υπάρχουν δημοσιονομικά προβλήματα στη χώρα του. Οι υπερχρεωμένες ΗΠΑ έχουν μόνο περιορισμένα περιθώρια βοήθειας και δεν μπορούν πλέον να βοηθήσουν ως παγκόσμια ατμομηχανή ανάπτυξης, επεσήμανε ο ίδιος.
Πρόσθεσε δε ότι στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ κατέστη σαφές ότι κυρίως η Ασία και η Λατινική Αμερική συνέβαλαν στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι απασχολημένοι κυρίως με τις δημοσιονομικές κρίσης σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.
Στη συζήτηση με τους διεθνείς εταίρους τους, οι Ευρωπαίοι ζήτησαν να δοθεί χρόνος, για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει – όπως ελέχθη – να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας αλλά θα πρέπει να αποφασιστεί και πρόσθετη δανειακή βοήθεια. Υπήρξε συμφωνία να μην ακολουθηθούν νέοι δρόμοι για την επίλυση της κρίσης. Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού αποτελεί διαφιλονικούμενη λύση στην Ευρώπη, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυστηρά αντίθετη με κάτι τέτοιο.
tovima.gr

Αν δεν μείνει στα λόγια, υπάρχει ελπίδα

"Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουμε τις απαιτούμενες διαπραγματεύσεις, θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος."


Αν ο πρωθυπουργός κάνει αυτό που είπε, τότε και μόνο θα μπορέσουμε να αισιοδοξούμε ξανά. Μέχρι τότε, θα μου επιτρέψετε να τα βλέπω όλα κάπως μαύρα. Η κυβέρνηση έχει ξοδέψει γρήγορα και χαζά ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού της κεφαλαίου. Δεν είμαι σίγουρος ότι "αντέχει" πολύ ακόμα.
parapolitiki
Related Posts with thumbnails for bloggerblogger widgets

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η Δημοτική Αρχή τρελάθηκε και μοιράζει χρήμα...

http://www.corfupress.com/news/images/stories/dimarxeio.JPG
Το Δημοτικό Μέγαρο ήταν περιτριγυρισμένο από τους Αγανακτισμένους στην Κέρκυρα. 


Από ανθρώπους που δεν αντέχουν άλλο την "ξεφτίλα" του Ελληνικού πολιτικού συστήματος και βγήκαν ακομμάτιστα και ειρηνικά στις πλατείες για να διαμαρτυρηθούν.


Από Κερκυραίους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πλέον.


Από Συντοπίτες μας άνεργους,απολυμένους,χαμηλόμισθους,μαγαζάτορες που έβαλαν λουκέτο,γυναίκες και κυρίως από την νεολαία μας που βλέπει ότι το μέλλον της να είναι, αν όχι ανύπαρκτο, στην καλύτερη περίπτωση κατάμαυρο σαν τις ψυχές αυτών που της το έφτιαξαν...μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο φαίνεται ότι κάποιοι τρελάθηκαν!!!


Δεν εξηγείται διαφορετικά η παρακάτω απόφαση που ανάρτησε ο Δήμος Κέρκυρας στο διαδίκτυο.


Για αυτό ρωτάμε καλόπιστα !!!


Μπορεί κάποιος  από την Κερκυραική Δημοτική Αρχή (π.χ ο Αντιδήμαρχος που υπογράφει), να μας πει τι δουλειά ακριβώς θα κάνει αυτός ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  για το έργο ολοκληρωμένη παρέμβαση Αστικής Ανάπτυξης Εβραϊκής-Σπηλιάς Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας και γιατί  σε ένα Δήμο καταχρεωμένο και υπό επιτήρηση θα πρέπει να αμειφθεί με αυτό το απίστευτο ποσό των 67.660 Ευρώ;


Το βαθύτερο "νόημα" της συναίνεσης

(γελοιογραφία του ΑΠΑΙΧΤΟΥ Γιάννη Καλαϊτζή από την "Ε" του Σαββάτου, 14/5/2011), μέσω "chrismos"

Και ΝΑΙ..η Τζούλια Αλεξανδράτου επιστρέφει..με το «Big Julia»…


Η απόλυτη επιστρέφει…
με ένα reality όλο επάνω της παρακαλώ! Το reality αυτό που θα δείχνει την καθημερινότητα της Τζούλιας θα προβληθεί μέσω διαδικτύου και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του την ερχόμενη Δευτέρα! Ετοιμαστείτε για τρελό γέλιο πάλι!
alldaynews4you.gr

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ο κύβος ερρίφθη. Και φάνηκε από τον εκνευρισμό του Παπακωνσταντίνου σήμερα στο Mega. Εν μέσω άγριου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των φιλέτων της, το υπουργείο Οικονομικών αλλάζει χέρια. Κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές  της επόμενης εβδομάδας. Από τον...
πιτσιρικά της Τρόικας Παπακωσταντίνου, στο νέο "τσάρο" Παπαδήμο που αποτελεί ένα δυνατότερο γρανάζι των τοκογλύφων (Ευρωπαίων και Αμερικανών). Η καταστροφή θα συντελεστεί ότι και να γίνει. Όπως έχουν αποφασίσει οι άλλοι για εμάς.  Και ο πρωθυπουργός για τον Παπαδήμο...
fimotro