Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Νεκρός ο Έλληνας φοιτητής...

Ξεπερνούν τα 180 τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία!

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς που ήταν εγκλωβισμένος στα ερείπια πολυκατοικίας στην Λ' Ακουϊλα, είναι νεκρός και το πτώμα του αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο.
Στο μεταξύ ξεπερνούν τους 180 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης, ενώ τουλάχιστον 34 είναι οι αγνοούμενοι.

ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ...


Μετά την διάττουσα πορεία ως το 18% και την επανάκαμψη στην τέταρτη θέση, μήπως χρειάζονται ορισμένες ερμηνείες – απαντήσεις, στα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, τις μέρες της μεγάλης, πλην πρόσκαιρης, εκτίναξης ;Μέχρι και υποψηφιότητα για τη δεύτερη θέση, διέγνωσαν μερικοί !...Το άδοξο και κοστοβόρο – για τους λαούς – τέλος της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού, έδωσε την αφορμή να γίνουν έντονες επικρίσεις, από ιδεολογικοπολιτικής σκοπιάς, και στο ΠΑΣΟΚ, μιας και δικές του κυβερνήσεις, εντρύφησαν στις διδαχές της θεωρίας των ξέφρενων αγορών και εφάρμοσαν αρκετά από τα κεφάλαιά της.
Η εκτίμηση πως οι πράσινοι θα ξαναγύριζαν με τις ίδιες πολιτικές στο οπλοστάσιό τους, οδήγησε τους ανανεωμένους, (ηλικιακά), συνασπισμένους, στην σκληρή στάση απέναντί τους, περίπου στην τακτική του «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», στην έκδοση, βέβαια, της δεκαετίας του 2010… Ευκαιρία ν΄ απαλλαγούμε από τους συνήθεις λεηλάτητές μας, σκέφτηκαν…΄Οσο η ΠΑΣΟΚική πλευρά, αναλώνονταν στις εσωτερικές της διαμάχες και συγκρούσεις και δεν εύρισκε χρόνο για πολιτική δουλειά και παραγωγή νέων προγραμματικών προτάσεων και θέσεων, οι συγκρίσεις γίνονταν με σημείο αναφοράς τις πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων Σημίτη και το τι «Χριστοδουλάκης τι Αλογοσκούφης», φάνταζε βάσιμο και πειστικό…
Οι αριστερόστροφοι, πάντα πιο ευαίσθητοι, άρχισαν πρώτοι το χορό της διαρροής… Σε συνδυασμό με την πάντα ενθουσιώδη νεανική συμπεριφορά, οδηγηθήκαμε στη «φούσκα» του 18%...Οι νέες προτάσεις και θέσεις του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να δημιουργούν αποστάσεις και από το πρόσφατο παρελθόν του, και, από την εγκληματικά αποτυχημένη «νέα διακυβέρνηση». Ταυτόχρονα, όμως, ελαχιστοποίησαν, μέχρι εξαφάνισης, την απόσταση από τις απόψεις του Συνασπισμού, στο εύρος της οποίας απόστασης είχε στηριχθεί η μεγάλη, δημοσκοπική, εκτίναξη…Ως άλλη «φούσκα του χρηματιστηρίου» έσκασε κι αυτή του κ. Τσίπρα…
Η θέση στην απέναντι όχθη μπορεί, αρκετές φορές, να είναι δικαιολογημένη και επιβαλλόμενη, στην περιπτώσεις όμως ενός , αστικοδημοκρατικού, (*) πολιτικού κόμματος, το αγνάντεμα της κυβερνητικής εξουσίας, μονίμως εκ του μακρόθεν, δεν είναι κάτι το φυσιολογικό !...



(*) Αν δεν είναι έτσι, να βγουν να το πούν καθαρά, αναλαμβάνοντας και τις συνέπειες, εμφανιζόμενοι, είτε : α. ως διεκδικητές κατειλημμένου, ήδη, χώρου (ΚΚΕ), είτε : β. ως ενταγμένοι στα κόμματα διαμαρτυρίας, δηλαδή, στο περιθώριο…

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - HAND OF GOD ???


Όχι δεν πρόκειται για το χέρι του Θεού, ούτε για φωτομοντάζ της NASA. Η διπλανή εικόνα μας έρχεται από το διαστημικό "τηλεσκόπιο" Chandra X-ray Observatory της NASA.Στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται ένα σχετικά νέο και ισχυρό pulsar γνωστό με το όνομα PSR B1509-58. (Ένα pulsar είναι ένας αστέρας νετρονίων που περιστρέφεται πολύ γρήγορα.) Γύρω από τον pulsar έχουν σχηματιστεί διάφοροι ενδιαφέροντες σχηματισμοί όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Να σημειώσουμε ότι στην εικόνα οι χαμηλής ενέργειας ακτίνες X φαίνονται με κόκκινο, η μεσαίου επιπέδου συχνότητες με πράσινο και οι πιο υψηλές συχνότητες με μπλε. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο B1509 έχει ηλικία 1700 ετών και βρίσκεται σε απόσταση 17000 ετών φωτός από τη Γη.

Κακές παρέες...

Το σχέδιο για την Παιδεία...

Το γράφημα από τα "ΝΕΑ"
Το σχέδιο για την Παιδεία, που ανέπτυξε χθεςο Γιώργος Παπανδρέου, εδώ...

Σε ισχύ από τη Δευτέρα η Οδηγία για καταγραφή των διαδικτυακών δεδομένων

Λίστες με τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτονται οι χρήστες, τα e-mail που ανταλλάσσουν, καθώς και τις τυχόν τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούν μέσω του Διαδικτύου (π.χ. μέσω Skype), αποθηκεύονται υποχρεωτικά για 12 μήνες από τους παρόχους πρόσβασης (ISP) σύμφωνα με Οδηγία της ΕΕ που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.
Το σχέδιο παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ είχε αποφασιστεί με βρετανική πρόταση έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005. Έγινε τελικά δεκτό παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και ορισμένων κυβερνήσεων, οι οποίες έκαναν λόγο για επέλαση του Μεγάλου Αδελφού: στη Γερμανία, προσφυγή κατά της Οδηγίας εξετάζεται στο δικαστήριο, ενώ η Σουηδία έχει αποφασίσει να μην εφαρμόσει το πανευρωπαϊκό μέτρο.Σε ισχύ, πάντως, έχει ήδη τεθεί η αντίστοιχη οδηγία που υποχρεώνει τις εταιρείας τηλεφωνίας να διατηρούν για διάστημα 12 μηνών τα αρχεία με τις κλήσεις των πελατών τους. Τα δεδομένα που υποχρεούνται να αποθηκεύουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου δεν περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των e-mail, των ιστοσελίδων ή των τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά μόνο το πού και το πότε έγιναν προσπάθειες σύνδεσης από τον καθένα χρήστη.Τα αρχεία καλύπτονται από το απόρρητο των επικοινωνιών και οι Αρχές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά μόνο με εισαγγελική εντολή.Το μέτρο είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από τις ίδιες τις εταιρείες, με το επιχείρημα ότι η διατήρηση των δεδομένων έστω και για 12 μόνο μήνες κοστίζει ακριβά.Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις οργανώσεων για την προστασία της ιδιωτικότητας, οι οποίες κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι χρησιμοποίησε ως αφορμή τις επιθέσεις στο Λονδίνο για να εφαρμόσει απαράδεκτα μέτρα παρακολούθησης των πολιτών.Ο Τζιμ Κίλοκ, εκτελεστικός διευθυντής της Open Rights Group (Ομάδας Ανοικτών Δεδομένων) υποστήριξε ότι η εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε «τεντώνοντας τη νομοθεσία». Όπως εξήγησε, το αμφιλεγόμενο τέθηκε σε ψηφοφορία στην ΕΕ ως «εμπορικό» ζήτημα και όχι ως ζήτημα που αφορά την αστυνόμευση. Σε αυτή την περίπτωση θα είχε απαιτηθεί ομόφωνη απόφαση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το είδαμε κι αυτό.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της αποχωρούσας κυβέρνησης της Ν. Δ. βουλευτής Κέρκυρας κ. Ν. Δένδιας σε μια καλοστημένη επιχείρηση επικοινωνιακού χαραχτήρα, εγκαινίασε χθες το γιαπί του νέου δικαστικού μεγάρου της Κέρκυρας!!
Η πρωτοφανής αυτή κίνηση εντυπωσιασμού της κερκυραϊκής κοινής γνώμης πήρε την επίσημη ονομασία ‘’ παρουσίαση της φάσης αποπεράτωσης του νέου δικαστικού μεγάρου’’! Αλήθεια από πότε γίνονται πανηγυρικές εκδηλώσεις και δίνονται δεξιώσεις για την παρουσίαση τμήματος μελέτης κάποιας φάσης ενός δημόσιου έργου;
Τέτοιες ενέργειες μόνο θυμηδία προκαλούν στο λαό, ο οποίος φυσικά δεν ξεγελιέται ούτε ξεχνά την παντελή αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για την Κέρκυρα (υποδομές, νοσοκομείο, δικαστικό μέγαρο, προσωπικό στο δημόσιο, τουρισμός, αγροτικός τομέας, πόλη της Κέρκυρας, φρούρια, οδικό δίκτυο κ.λ.π.).Αφού το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου είχε τελματώσει τα τελευταία πέντε χρόνια, αποφάσισαν σήμερα να κάνουν το αυτονόητο, να δρομολογήσουν την τελική φάση του κυρίως κτιρίου. Και γι’ αυτό πανηγυρίζουν! Για τον εξοπλισμό βέβαια, την πρόσβαση στο κτίριο και το περιβάλλοντα χώρο δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο…
Αντιλαμβανόμενοι φαίνεται οι σημερινοί κυβερνώντες της Ν. Δ. ότι κάτω από το ασήκωτο βάρος των σκανδάλων και της ανικανότητάς τους να βγάλουν τη χώρα από τα πολλαπλά αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν, μετρούν μέρες στην εξουσία, προσπαθούν με προεκλογικού-επικοινωνιακού χαραχτήρα ενέργειες να κρύψουν την ανυπαρξία έργου και να διασώσουν τους εαυτούς τους. Ο λαός όμως έχει πειστεί ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα πορεία. Τη νέα αυτή πορεία μόνο το ΠΑ. ΣΟ. Κ. μπορεί αξιόπιστα να εγγυηθεί. Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές για να φέρουμε τη νέα αλλαγή στην πατρίδα μας.Όσο ταχύτερα ο πρωθυπουργός της αποχωρούσας κυβέρνησης της Ν.Δ. βρει ημερομηνία για την εκλογική ήττα του κόμματός του, τόσο καλύτερα για τον τόπο.

«Λίστα του Σίντλερ» (Schindler's List)

Την περιβόητη λίστα του Γερμανού επιχειρηματία Όσκαρ Σίντλερ, χάρη στην οποία σώθηκαν εκατοντάδες Εβραίοι από το Ολοκαύτωμα, ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Νότιας Ουαλίας. Το 13 σελίδων έγγραφο, στο οποίο αναγράφονται 801 ονόματα Εβραίων, βρέθηκε ανάμεσα σε χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα του Αυστραλού συγγραφέα Τόμας Κένελι. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έγγραφα του 20ού αιώνα, δήλωσε η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Όλβεν Πρικ. «Γράφτηκε βιαστικά στις 18 Απριλίου του 1945, στις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και γλίτωσε 801 άνδρες από τους θαλάμους αερίων» συνέχισε η ίδια. Όπως εικάζεται, ο Τόμας Κένελι -στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε και η διάσημη κινηματογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ- απέκτησε τη λίστα από τον Λέοπολντ Φέφερμπεργκ -τον άνδρα με τον αριθμό 173 στη Λίστα του Σίντλερ. Σύμφωνα με την Πρικ, ο Σίντλερ είχε αναπαράγει τη λίστα σε αρκετά αντίγραφα, προκειμένου να μπορέσει να τη μοιράσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες της Γερμανίας για να γλιτώσει τους Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις»

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο βρίσκονται 38.000 επιχειρήσεις στη χώρα μας, ενώ συνολικά 134.000 παρουσιάζουν ζημιές, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Κάππα Research για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.Όπως προκύπτει από την έρευνα, με θέμα «οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις», την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, περίπου 200.000 ελληνικές επιχειρήσεις σκέφτονται να μειώσουν το προσωπικό τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρίση.Η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνεχίζει να βλέπει ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για την έξοδο από την κρίση, ενώ σε σχέση με μέτρηση που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο δεν σημειώνεται σημαντική αλλαγή στις προσδοκίες. Μόνο το 12% εκτιμά ότι η κρίση θα κρατήσει πάνω από τέσσερα χρόνια.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στην εντατική μονάδα νοσηλεύεται ο αστυνομικός, που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από τους κακοποιούς στην Κυψέλη, μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο που υπεβλήθη σήμερα το πρωί. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά βαρεία και οι γιατροί φέρονται επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του. Νωρίτερα σήμερα το πρωί η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση, συνέπεια έντονου και διάχυτου εγκεφαλικού οιδήματος. Αμέσως υποβλήθηκε, επιτυχώς , σε ευρεία αμφοτερόπλευρη αποσυμπιεστική κρανιεκτομή και μεταφέρθηκε, σε κατάσταση βαθιάς καταστολής, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο δραστών.

«Δωρεάν Πανεπιστήμιο»

Σε 7.250 ευρώ κατά μέσο όρο ανέρχεται το ποσό που δαπανά μια ελληνική οικογένεια για δύο χρόνια προετοιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Παράλληλα, οι ελληνικές οικογένειες δαπανούν περίπου 449,17 εκατ. ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, βάσει έρευνας της ΓΣΕΕ για το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απο το 2005 μέχρι και το 2008. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, τη μικρότερη επιτυχία έχουν υποψήφιοι από περιοχές με ανεργία και χαμηλή ανάπτυξη, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι νομοί Ροδόπης, Ξάνθης, Κέρκυρας, Σάμου, Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κυκλάδων, Δυτικής Αττικής, Φλωρίνης και Γρεβενών. Ο χαμηλός δείκτης πρόσβασης στα πανεπιστήμια, περιοχών όπως η Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες οφείλεται στο ότι οι μαθητές προτιμούν να εργαστούν αμέσως μετά την αποφοίτηση από το λύκειο σε ντόπιες τουριστικές επιχειρήσεις, από το να σπουδάσουν.

Παυλίδης: «Δεν δέχομαι υποδείξεις, δεν παραιτούμαι»

«Δεν παραιτούμαι, δεν ανεξαρτητοποιουμαι». Μ’ αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα απάντησε ο Αρ. Παυλίδης, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, στους συναδέλφους του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που τον καλούν όλες αυτές τις ημέρες να παραιτηθεί. Τη νύχτα η Βουλή, με 215 υπέρ, ψήφισε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Στην «απολογία» του ενώπιον της Βουλής, ο Αρ. Παυλίδης προσπάθησε να δικαιολογήσει ως διαφανή την αγορά ακινήτου από την κόρη του και έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ανακριτή, κατηγορώντας τον ευθέως για μεροληψία. Στο στόχαστρο του βρέθηκε και ο μηνυτής του, εφοπλιστής Φώτης Μανούσης, τον οποίο αποκάλεσε «συκοφάντη» και επιχείρησε να τον εμφανίσει ως ενορχηστρωτή συνωμοσίας εναντίον του.

Πάνω από 150 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία

Στους 150 έχουν φτάσει οι νεκροί, εκ των οποίων πολλά είναι παιδιά, από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία, την πόλη Λ’ 'Ακουϊλα, σε απόσταση 100 χλμ από την πρωτεύουσα Ρώμη. Τρεις Έλληνες φοιτητές έχουν τραυματιστεί αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου ενώ ένας ακόμα είναι εγκλωβισμένος στα ερείπια. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη είναι +390 6808 2030.