Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ !...

Θεωρώντας πως η χώρα μας – από ένα σημείο και μετά – έχει μπλεχθεί σ΄ ένα ζήτημα – πρόβλημα, κατ΄ εξοχήν ευρωπαϊκό και κατά κύριο λόγο πολιτικό, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μια σημαντική, όσο και καθοριστική πολιτική παρέμβαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε επαφές του με τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης, τις οποίες θα ξεκινήσει άμεσα, θα ξεκαθαρίσει, πως :

1. Η Ελλάδα, με τη νέα κυβέρνησή της, αναλαμβάνει την ευθύνη και την υποχρέωση να παλέψει σκληρά για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της Οικονομίας, αντιμετωπίζοντας, τόσο τις χρόνιες αιτίες, όσο και τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης.

2. Η τιτάνια αυτή προσπάθεια θα εξελιχθεί, μέσω της εφαρμογής της πολιτικής και των μέτρων, που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης, το οποίο είναι το συμπύκνωμα, τόσο των εμπειριών, όσο και των ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων του κόμματος που κυβερνά, με την πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή.


3. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο κρίσιμο σημείο, ώστε δεν είναι δυνατόν η εξέλιξή τους ν΄ αφεθεί άλλο στην αποκλειστική διαχείριση των διαφόρων τεχνοκρατών, της Ευρώπης, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Κι αυτό επειδή τα «πράγματα» δεν αφορούν αυτή καθεαυτή την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

4. Το Συμβούλιο Κορυφής θα πρέπει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα να ξεκαθαρίσει, προς όλες τις πλευρές, πως δεν είναι δυνατόν και δεν θα επιτραπεί, ένα ή περισσότερα κράτη, που συμμετέχουν στην ΟΝΕ, να γίνονται βορά των κάθε είδους κερδοσκοπικών κέντρων, καθώς και των αδηφάγων ΜΜΕ και να υφίστανται μια πρωτοφανή διεθνή λεηλασία, χωρίς να μπορούν ν΄ αντιδράσουν. Θα πρέπει η ηγεσία της Ε.Ε. να παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο και ν΄ αχρηστεύσει αυτές τις επιθέσεις – πλιάτσικα !...

5. Αν η χρησιμοποίηση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας, για «άλλους» σκοπούς και επιδιώξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, συνεχιστεί και προσεγγιστεί η …χρεοκοπία, που επισείεται, από κάποιους, τα οδυνηρότερα αποτελέσματα δεν θα υπάρξουν για την Ελλάδα, αλλά για την ζώνη της ΟΝΕ και, βέβαια και για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων !...

Ο Γ. Παπανδρέου θα ξεκινήσει, άμεσα, περιοδείες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κρατών της ΟΝΕ, ενώ σημαντική, όσο και αποφασιστική, θάναι και η παρέμβασή του, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2010, στις Βρυξέλλες, ακριβώς, με θέμα τα οικονομικά της Ε.Ε.

logoplokies

Ναι μεν, αλλα……για το προγραμμα σταθεροτητας.

Κ. Μπατζελή: Προβλήματα στην ψηφιοποίηση μόνο στην Κέρκυρα

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στην ΝΕΤ», η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή υποστήριξε ότι προβλήματα στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων υπάρχει μόνο στην Κέρκυρα και ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών. Παρά τα όσα υποστήριξε η ΕΑΣΚ, ότι δηλαδή πρόβλημα στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων παρατηρείται σε πολλές Ενώσεις Αγροτικών συνεταιρισμών στην χώρα, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε την Κυριακή στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στην ΝΕΤ», ότι το πρόβλημα παρατηρείται μόνο στην Κέρκυρα. Κάλεσε δε για επίσπευση των διαδικασιών, χωρίς να αναφέρει ωστόσο ότι θα συνδράμει το υπουργείο σε αυτήν, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανότητα να χάσουν οι Κερκυραίοι αγρότες τις κοινοτικές ενισχύσεις. Αντιθέτως τόνισε ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει δοθεί το σύνολο των επιδοτήσεων στους αγρότες της υπόλοιπης χώρας, καθώς το σύστημα ψηφιοποίησης προχωράει κανονικά.

Ζήτησε διάλογο

Η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση φέρνει το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της πολιτικής μέσω του κοινωνικού διαλόγου που είναι σε εξέλιξη και στη διαβούλευση που θα γίνει στο Ζάππειο στις 25 και 26 Ιανουαρίου. Παράλληλα, η κα Μπατζελή επανέλαβε πρόσκληση στους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τους κάλεσε να μπούνε δυναμικά στο σύστημα εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων. Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να ξεφουσκώσει λάστιχα των τρακτέρ, αλλά να ξεφουσκώσει την παραοικονομία στην αγροτική πολιτική. Όπως είπε, πρέπει να μπουν κανόνες στην αγορά, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένο σύστημα εμπορίας και διακίνησης, ενώ στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις που αποτελούν -όπως χαρακτηριστικά είπε- το καινούργιο προϊόν της παραοικονομίας.
http://www.corfupress.com

Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει το 5% των Ελλήνων, αυτό σημαίνει ότι το 95% δεν επιθυμεί την ιδεολογία τους. Αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτή η απόφαση δεν μπορεί να "εκβιάζεται". Το ΚΚΕ επιβιώνει χάρη στα κρατικά χρήματα και χάρη στις δημόσιες θέσεις οι οποίες του διατίθενται για να τις διαχειριστεί με βάση τα συμφέροντά του. Με τα κρατικά χρήματα διατηρεί ακμαίο τον μηχανισμό του και με τις κρατικές θέσεις συντηρεί το στελεχιακό του δυναμικό. Αυτός δηλαδή ο οποίος καταγγέλλει τον κομματισμό είναι αυτός που επιβιώνει αποκλειστικά από τον κομματισμό. Αν λοιπόν υπάρξει κάποτε η πιθανότητα να γκρεμιστεί ο δικομματισμός, το πρώτο που θα καταστραφεί θα είναι το ΚΚΕ. Αυτό θα είναι το πρώτο που θα πάψει να υπάρχει, όταν θα σταματήσει να "ρέει" το δημόσιο χρήμα προς τα κόμματα. Αυτό θα πάψει να υπάρχει, όταν η αξιοκρατία θα αρχίσει να γίνεται καθεστώς στις προσλήψεις του δημοσίου τομέα. Το ΚΚΕ, χωρίς κρατικά χρήματα και χωρίς δημόσιες θέσεις να μοιράζει στους κηφήνες του, δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε μία μέρα.
Το ΚΚΕ είναι κόμμα "μεταβλητής" εξυπνάδας.
manier-manier

Η χειρότερη ΝΔ όλων των εποχών.

Αυτό αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφού στη πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 40,3% έναντι 29,3% ,σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega.Στη καταλληλότητα για Πρωθυπουργός βέβαια το ξύλο είναι ανελέητο. Άκουσον-άκουσον:ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 51,3% και ο Αντώνης Σαμαράς το 28,3%.
Μάλιστα.Απίθανα αποτελέσματα για το"λαοπρόβλητο" νεοεκλεγέντα ηγέτη της ΝΔ. Βέβαια τα καλοταισμένα παπαγαλάκια μας ,θα πούν ότι το κατεστημένο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου.Μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά πρέπει να τους θυμίσουμε ότι προεκλογικά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 4-5% και η ΝΔ έχασε με 10+%. Οι διαφορές είναι ενδεικτικές της τραγικής εικόνας που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το κόμμα και ο Αρχηγός της ΝΔ. Μια εικόνα που μένει σταθερή στην τραγικότητα της αφού τόσο ο Σαμαράς,όσο και η ηγετική ομάδα που τόσο καλοπροαίρετα,αντικειμενικά και με στόχο την ενότητα της παράταξης επέλεξε ο "λαοπρόβλητος" νεοεκλεγέντας ηγέτης είναι κυριολεκτικά απόντες. Η υπόθεση της ανάκαμψης βέβαια όσο περισσότερο περνάει ο καιρός παίρνει τη μορφή του θαύματος αφού με την αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του Σαμαρά οι δεσμοί με το περιβάλλον της Ντόρας τείνουν προς πλήρη αποκοπή. Που ελπίζει με τέτοιο σχέδιο και τέτοια συμπεριφορά ο νέος Αρχηγός είναι αδύνατον να συλλάβει ο κοινός νούς. Για Πρωθυπουργός βέβαια ούτε για αστείο αφού στα απλά μαθηματικά το 50% που πήρε στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου,του 33% που πήρε το κόμμα στις τελευταίες εκλογές μας κάνει 16,5%.
Με τέτοιο ποσοστό όχι Πρωθυπουργός της Ελλάδας δε γίνεσαι αλλά ούτε Κοινοτάρχης της Κάτω Πετροραχούλας.
cobra-argos

Μπλόκο Ραφήνας !!!

Όχι, που θα έχανε την ευκαιρία!
greki-gr

Επιμένει ο λαός : Αυτή η κυβέρνηση και υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν δικαιούται να αποτύχει ! GPO !!

Το καταλάβουν ή ΟΧΙ οι ξεροκεφαλάκηδες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ συμπολιτευομένων, αντιπολιτευομένων, διαφόρων λαμογιών, διαπλεκομένων, ΔΕΚΑΝΙΚΙΩΝ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , ο λαός αποφάσισε στις 5 Οκτώβρη! Ας στρωθούν ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ και ας αφήσουν τα καραγκιοζιλίκια!! Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες μεσάνυχτα. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 40,3% έναντι 29,3% της Ν.Δ. και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Στην ερώτηση «ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», το 51,3% απαντά τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, το 28,3% τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το 15,7% κανέναν.

diaporon

Στο διαδίκτυο ο κώδικας επίθεσης στην Google

Ο κώδικας ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση μέσω Internet Explorer στην Google τον περασμένο μήνα, κυκλοφορεί πλέον στο διαδίκτυο. Το λογισμικό αυτό υποβλήθηκε για δημόσια συζήτηση και είναι πλέον διαθέσιμο στο site της Wepawet. H δημοσιοποίηση έγινε την Πέμπτη και μόλις την επόμενη μέρα ενσωματώθηκε σε τουλάχιστον ένα εργαλείο παραβίασης και έκανε την εμφάνιση του σε online επιθέσεις, σύμφωνα με τον Dave Marcus ερευνητή ασφάλειας της McAfee. To λογισμικό αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιβάλλον Windows XP και Internet Explorer 6 και είναι εξαιρετικά πιθανή η δυνατότητα μετατροπής του και για πιο πρόσφατες εκδόσεις του browser της Microsoft. "Το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή τώρα που ο κώδικας είναι δημοσιευμένος", δήλωσε ο Dave Marcus.Ένας hacker θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το λογισμικό αυτό προκειμένου να τρέξει λογισμικό της επιλογής του στον υπολογιστή του θύματος. Αυτό θα ήταν δυνατόν να συμβεί αν το θύμα επισκεφθεί μία κατάλληλα τροποποιημένη ιστοσελίδα. Κάπως έτσι φαίνεται πως έγινε η επίθεση στην Google και σε άλλες 33 εταιρείες που βρέθηκαν να έχουν στοχοποιηθεί.
η συνέχεια...

Η ανακοινωση του Ολυμπιακου για Ζικο

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοΐμπρα (Ζίκο) και τους βοηθούς του Εντουάρντο Αντούνες Κοΐμπρα και Μορασί Βασκονσέλος Σαντ' Αννα. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με βοηθό τον Ανδρέα Νινιάδη

Μεγαλομέτοχος της Εθνικής η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Τα Κληροδοτήματα κατέχουν 2.300.000 μετοχές!

Διεκδίκησε και επέτυχε να έχει και πάλι λόγο στα της διοικήσεως της Εθνικής Τράπεζας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο οποίος συμμετέχει από προχθές στο 13μελές Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, «ως μη εκτελεστικό μέλος». Με την εκ νέου συμμετοχή του στο Δ.Σ. ο κ. Θεόκλητος εκπροσωπεί την Εκκλησία, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας. Κατέχει 9.300.000 μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας! Μάλιστα καθίσταται ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Τράπεζας, εάν συνυπολογιστούν οι 2.300.000 μετοχές των Κληροδοτημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων και οι 300.000 της Μητρόπολης Ηλείας. Γι΄ αυτό επεδίωξε και πάλι να έχει λόγο σε ζητήματα της εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας. Η νέα ηγεσία της Εθνικής, πάντως, πρότεινε 12μελές Δ.Σ. Σε αυτό έχει προταθεί και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος να εκπροσωπεί τα Κληροδοτήματα Ηπείρου. Για το θέμα της μη διανομής των μερισμάτων της Εκκλησίας, ο κ. Θεόκλητος θεωρεί ότι ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προβλέπει να μη διανέμονται τα μερίσματα «είναι αντισυνταγματικός»! Και υποστηρίζει ότι: «Με τη μη διανομή των μερισμάτων η Εκκλησία στερείται περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό σημαντικό, όπως ανέφερε, αφού τα μοναδικά έσοδα της Εκκλησίας είναι από τα μισθώματα και τις μετοχές. Και όπως εκτιμούν εκκλησιαστικές πηγές, εάν η Εκκλησία στερηθεί και φέτος τα μερίσματά της κινδυνεύει να έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος».

epirus-ellas

Μπλόκο Περισσού !!!

Πιάσαμε πάτο ...στην φτώχια στην Ευρώπη με το 14% των εργαζόμενων να ζει σε συνθήκες πλήρους ανέχειας!

"Παρά το γεγονός ότι εργαζόμαστε πολύ, δύσκολα καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων ζει ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και αφορούν τη χρονιά του 2008. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά, το 14% των Ελλήνων άνω των 18 ετών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 16 και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27, μετά τη Ρουμανία (17%).
papatzides