Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η1Ν1: Υποπτο κρούσμα των χοίρων στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Από τις βραδινές ώρες χτες η Κέρκυρα συγκαταλέγεται στις περιοχές εκείνες που εμφανίστηκαν κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1) γνωστής και ως “γρίπης των χοίρων”. Συγκεκριμένα ένας ημεδαπός ηλικίας περίπου 50 χρόνων προερχόμενος από την Αυστραλία,εισήχθηκε εσπευσμένα στο Νομαρχιακό νοσοκομείο με συμπτώματα που ταιριάζουν με εκείνα της γρίπης Α ιδίως βήχας και πυρετός. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα του νοσοκομείου και σήμερα το απόγευμα θα γίνει γνωστό αν θα επιστρέψει σύντομα στην οικία του για να ακολουθήσει ειδική φαρμακευτική αγωγή. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει τα μικροβιολογικά αποτελέσματα που θα στείλει από την Αθήνα το Ινστιτούτο Παστέρ να αποδεικνύουν την ήπια μορφή.
http://www.vraxonisida.com/

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ...

ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΥΠΟ ΠΕΡΙ ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΘΕΜΑ ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑ 90% ΘΑ ΠΕΖΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.
ΙΔΩΜΕΝ...

Υπέγραψε ο Olaf Mellberg

Μία ακόμα μεταγραφική επιτυχία ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός καθώς ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός έβαλε την υπογραφή του στο τριετές αυμβόλαιο που του προσέφεραν οι νταμπλούχοι. H μεταγραφή του 32χρονου ποδοσφαιριστή ολοκληρώθηκε χθές, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ αναμένεται σήμερα (23/6) λόγω της έκτακτης 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Ο διεθνής Σουηδός άσος έφτασε χθές το μεσημέρι στην Ελλάδα, όπου αποθεώθηκε από περίπου 50 φιλάθλους του Ολυμπιακού που έδωσαν το παρών στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και μερικές ώρες αργότερα μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ όπου υπέγραψε για τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες αποδοχές του θα αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ (συν μπόνους), με την Γιουβέντους να εισπράττει 2.500.000 ευρώ.
http://www.sport24.gr/

9 νεκροί στο Metro της Washington DC...

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 70 έχουν τραυματισθεί μετά από σύγκρουση τρένων στον υπόγειο σταθμό του μετρό στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, διερχόμενο τρένο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο συρμό ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρένα έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες, ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια. Εκπρόσωπος της εταιρείας του μετρό των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως είναι το χειρότερο δυστύχημα που έχει συμβεί τα τελευταία 33 χρόνια. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως «η Μισέλ κι εγώ είμαστε συγκλονισμένοι για αυτό που έχει συμβεί. Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους και η σκέψη μας είναι σ’ αυτούς».
http://www.cosmo.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ CITY

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους Χαρακτηρίζουμε την ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές. Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή. Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών. Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωσή τους την 13η Ιουλίου 2006, είχαν δηλώσει: «Προσερχόμαστε στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου με συναίσθηση ευθύνης και συνείδησης του ρόλου του». Είναι αδιανόητη η μετακύλιση της πολλαπλής ευθύνης της ιδιοκτησίας και της ανικανότητάς της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης που απέκτησε στις πλάτες του προσωπικού το οποίο δεν σεβάστηκε. Η απόφαση της οικογένειας Αγγελοπούλου δημιουργεί προϋποθέσεις δυσμενών ανατροπών στο χώρο των ΜΜΕ, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Τύπο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική πολιτική και μαζική συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι σε όλους τους ιδιοκτήτες του κλάδου.Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com δηλώνουμε:
• Θα κρατήσουμε τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού ανοιχτά, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακροατές και αναγνώστες του Ε.Τ
• Προχωράμε σε έκδοση ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών και των εργαζομένων.
• Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα από την ιδιοκτησία και όχι από τον διορισμένο της εκκαθαριστή.
http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΝΩΛΗ...


Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων

Νέες τουρκικές παραβιάσεις σημειώθηκαν χθές το πρωί πάνω από το Αιγαίο. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι σε ύψος 2.000 ποδιών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά.

Air France: Αναγνωρίσθηκαν τα πρώτα πτώματα

Αξιωματούχοι στη Βραζιλία κατάφεραν να αναγνωρίσουν τις πρώτες 11 από τις 50 σορούς των επιβατών του Airbus της Air France, από τη συντριβή του οποίου 228 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι σοροί ανήκουν σε 10 Βραζιλιάνους (πέντε άνδρες, πέντε γυναίκες) και έναν άνδρα άλλης εθνικότητας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Για την αναγνώριση των πτωμάτων χρησιμοποιήθηκαν οδοντιατρικά αρχεία, δαχτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA. Το Airbus A330 που πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο προς το Παρίσι έπεσε στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου. Παρά τις έρευνες, τα μαύρα κουτιά δεν έχουν βρεθεί ακόμη και τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ασαφή. Τα σώματα των θυμάτων του μοιραίου Airbus που έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί φέρουν πολλαπλά τραύματα σε πόδια, γοφούς και χέρια, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα.
http://www.tanea.gr/

Απεργία δημοσιογράφων για τις απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο

Εικοσιτετράωρη απεργία συντακτών από τις 17:00, χθές Δευτέρα 22 Ιουνίου, μέχρι σήμερα τις 17:00 της επομένης κήρυξαν η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ, διαμαρτυρόμενες για το κλείσιμο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 και του ειδησεογραφικού site του Ομίλου. Με την απόφαση οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των μέσων αυτών. Το διάστημα αυτό θα διακοπεί η μετάδοση ειδήσεων από τους δικτυακούς τόπου in.gr, tovima.gr και tanea.gr. Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΧΙΛΑΡΙ

Ο πρόσφατος τραυματισμός της στον αγκώνα φαίνεται να είναι η αιτία που η Χίλαρι Κλίντον δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα. Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ουίλιαμ Μπερνς.