Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Η αλήθεια που μας κάνει ελεύθερους είναι συνήθως εκείνη η αλήθεια που δε θέλουμε ν’ ακούμε .

Πολλές φορές  όταν μιλούσαμε  για το θέατρο του παράλογου δεν  μπορούσαμε ποτέ  να φανταστούμε ότι κάποτε θα γινόμασταν πρωταγωνιστές σε ένα τέτοιο έργο που δυστυχώς δεν θα ήταν θέατρο… αλλά η ίδια μας η ζωή!
Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε  δηλαδή την ζωή μας να αλλάζει σε μια ζαριά που έκατσε στο «λεφτά υπάρχουν» , μετά καπάκι στο «ο Τιτανικός βουλιάζει» …και τέλος στο «καλούμε  τα παραπλέοντα σκάφη  των πειρατών του ΔΝΤ  και των Τραπεζών…» να μας σώσουν.

Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα απλά αγοράζει χρόνο!


Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα απλά αγοράζει χρόνο!Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ δήλωσε το Σάββατο πως η βοήθεια προς την Αθήνα ύψους 130 δισ. ευρώ, απλά βοηθάει την Ελλάδα να «αγοράσει χρόνο».
«Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει, εξαρτάται εν μέρει και από το σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούν οι Έλληνες» είπε.
Ο Ρ.Ζέλικ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την Ελλάδα ως μεμονωμένη περίπτωση», αλλά τόνισε ότι «τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της ΕΕ ,θα είναι επιτυχημένα για κάποιες από τις μεγαλύτερες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Φτάνει πια με «τους δήθεν δικούς μας» (από αριστερά/δεξιά) σωτήρες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0JXQntEHN6myEn4dz3tIDjbXOqLvfiKmIqyNh8BVjRcqL0YYZ0I9TBPyYMK_0LEpT2Okt4DQJPm3itCsbIpTapKxWt-CA-W5VT2LGwxLYtVUIEHiYQnqGUldCxXbdK_ZAnKhout3Y4w32/s400/left-right-diagram.png
Δεν υπάρχει διαφορά
μεταξύ λυκαυγούς και λυκόφωτος
Μιχ. Μοδινός, Η σχεδία
Ανάμεσα στα άλλα διλήμματα (ή και ιδεολογήματα) που διακινούνται αυτή τη δύσκολη εποχή είναι και το ποιος είναι αριστερός ή και το ποιος είναι δικός μας. Κατά τη γνώμη μου, αριστερός πάει να πει αριστερός σε όλα και συντηρητικός πάει να πει συντηρητικός σε όλα. Επειδή, όμως, αυτές οι ακραίες διακρίσεις, είτε δεν διαπιστώνονται είτε δεν είναι εμφανείς, κρίνω ορθότερο να αξιολογούμε με καθαρό μάτι και νου καθεμιά από τις πράξεις και τον κοινό παρονομαστή της συνολικής δράσης.
Και θέλετε ακόμα ένα κριτήριο;
Να εντοπίζουμε τις σχέσεις τους με την Εξουσία, κυρίως την εκάστοτε κρυφή Εξουσία.

Νέο κόμμα από Κατσέλη – Καστανίδη


Νέο κόμμα από Κατσέλη – ΚαστανίδηΦαίνεται, ότι η Λούκα Κατσέλη κι ο Χάρης Καστανίδης οριστικοποίησαν την απόφασή τους να ιδρύσουν νέο κόμμα, με αναφορές αντιμνημονιακές, «κοινωνικές» και πατριωτικές.
Η απόφαση ελήφθη σε διαδοχικές συσκέψεις που είχαν τη βδομάδα που τελείωσε, μαζί με περίπου 15 εκ των πρόσφατα διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επειδή είτε καταψήφισαν το νέο μνημόνιο, είτε απείχαν της ψηφοφορίας.
Η ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να γίνει τις επόμενες μέρες.