Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

iPhone στα 2 εκατομμύρια ευρώ

Οι συσκευές της Apple είναι γνωστές τις υψηλές τιμές τους. Ωστόσο αυτή τη φορά ξεπεράστηκε κάθε όριο, με ένα iPhone 3Gs το οποίο κοστίζει περίπου 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάστηκε από τον χρυσοχόο Stuart Hughes κατόπιν παραγγελίας ενός Αυστραλού μεγιστάνα του χρυσού, ενώ διαθέτει ένα χρυσαφένιο περίβλημα και την επιγραφή "iPhone 3GS Supreme" η οποία σχηματίζεται από διαμάντια. O Hughes εργάστηκε δέκα μήνες για να ολοκληρώσει το κομψοτέχνημα του, στο οποίο ένα διαμάντι 7,1 καρατίων χρησιμοποιείται ως το κουμπί Home.

http://pcnea.blogspot.com

Η εικόνα του Χριστού σε ... σίδερο!

Ένιωθε ότι ο Θεός την είχε εγκαταλείψει, μετά το διαζύγιό της και την απόλυσή της. Όμως, η Mary Jo Coady από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ελπίζει και πάλι, μετά το θεϊκό σημάδι που της παρουσιάστηκε…
Η Coady είδε πάνω στο ηλεκτρικό σίδερο να σχηματίζεται η εικόνα του Μεσσία! Την ίδια πεποίθηση με την Coady είχαν και οι δύο ενήλικες κόρες της, που πιστεύουν ότι ο Θεός στηρίζει τη μητέρα τους και ακούει τις προσευχές της.
Η γυναίκα δήλωσε ότι θέλει η ιστορία της να κάνει το γύρο του κόσμου, ώστε να πιστέψουν όλο και πιο πολλοί ότι ο Θεός είναι δίπλα τους. Επίσης, δήλωσε ότι θα αγοράσει καινούργιο σίδερο και ότι αυτό θα το φυλάξει με ευλάβεια στην ντουλάπα.
Πάντως, θα μπορούσε να είναι και η Μόνα Λίζα.
madata.gr

ΔΙΑΛΟΓΙΖΕΣΘΑΙ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ

- Ο Ψωμιάδης αρρώστησε!
- Τι έπαθε, Ν1Δ1?
- Όχι, πνευμονία...
- Οξεία?
- Όχι, ήπια...
- Πού κρύωσε?
- Μάλλον στην περιοδεία...
- Τόσο ...ψυχρό ήταν το κλίμα?
- Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος...
- Ποιός γάιδαρος?
- ο ...Ντορής!
- Τι φταίει η Ντόρα δηλαδή?
- Έ. όσο νά'ναι, δεν είναι και ...ορφανή...
- Λες να μη βγήκε η Ντόρα λόγω του μπαμπά της?
- Αν είναι έτσι, τότε είναι ...καλός λόγος!
- Ο Μητσοτάκης πως την πήρε την ήττα?
- Ψύχραιμα. Του την έδωσαν σε ....υπογλώσσιο!
- Και ο Σαμαράς πως την πήρε τη νίκη?
- Την ήπιε σε ποτήρι που έγραφε επάνω ...Μητσοτάκης!
- Λες να παραμείνουν ενωμένοι τώρα?
- Πως...Σφουγγάρι δεν είπε ο Σαμαράς?
- Κι άλλη tabula rasa? Όπως αυτή του ...Σπηλιωτόπουλου?
- Καλά, αυτός κι αν έχει ρεύμα! Ό,τι τους είπε στην Πάτρα ...το αντίθετο ψήφισαν!
- Μα καλά τώρα, δελφίνος και ο ...Άρης?
- Γιατί όχι? Ο Καραμανλής άνοιξε το δρόμο!
- Ναι, αλλά ...πήρε δρόμο!
- Πάλι μπροστά μας θα τον βρούμε, θα δεις...
- Τον Καραμανλή? Ως τι?
- Ως ...Καραμανλή!
- Κι ο Παπανδρέου που είναι?
- Κάπου εδώ ήταν...Μετά όμως τον έχασα...
- Μήπως πάλι κάνει ...εξωτερική πολιτική?
- Όχι, ήταν στις Πρέσπες, μαζί με τους Σκοπιανούς...
- Καλά, στις Πρέσπες βρήκε να πάει?
- Ε, που να πάει, στο ...Ντουμπάι?
- Άστο αυτό, φαλήρισε!
- Τι μου λες? Κι έλεγα να αγοράσω το μισό ...φοινικόνησο!
- Πιάσε τώρα μια καρύδα και βολέψου!
- Ολόκληρο Ντουμπάι και φαλήρισε? Λες να φαληρίσουμε κι εμείς?
- Μπα, δε θα μας αφήσουν οι Ευρωπαίοι... Θα μας ...αγοράσουν!
- Και δε θα λεγόμαστε άλλο Ελλάδα?
- Ελλάδα θα λεγόμαστε, απλά δε θα είμαστε ...
- Τελικά, η ιστορία κάνει κύκλους... Είναι καιρός να ξαναγυρίσει ο Όθωνας και η Αμαλία...
- Ο Όθωνας είναι εδώ, και μας πήγε και στο Μουντιάλ! Όσο για την Αμαλία, μήπως τη φωνάζουν χαϊδευτικά ...ΛΕΙΑ?

http://dimolog.blogspot.com

"Για όσους είναι γεννημένοι μεταξύ 1950 - 1985"

"H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε.
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή:
περάσαμε την παιδική μας ηλικία...
περιμένοντας.
Έπρεπε ναπεριμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.
Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή..
Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί..
Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομασε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένα από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.
Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαιδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση..
Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους»
Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.
Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..
Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια,
βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε
φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε
χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη
βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους
πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα
στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν
ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.
Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των
φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να
ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο
σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;
Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν
υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη!
Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη
προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ..
Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με
ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P
Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.
Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί....

Αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής.
Τον/Την ευχαριστούμε για το ταξίδι...
troktiko

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ: Οι φάσεις και τα γκολ..

Cry – Phone. Μια εφαρμογή επανάσταση!

Μια νέα εφαρμογή για το i-phone έκανε την εμφάνιση της! Έχετε νεογέννητο μωρό και δεν ξέρετε γιατί κλαίει; Κλαίει συνεχώς αλλά δεν λέει να μιλήσει και να σας εξηγήσει τι στο καλό θέλει; Τότε σίγουρα θα χρειαστεί να αγοράσετε αυτήν την εφαρμογή που δημιουργήθηκε για το i-phone. Ηχογραφείτε μερικά δευτερόλεπτα από το κλάμα του μωρού σας και αυτόματα εμφανίζεται και το αποτέλεσμα στην οθόνη του i-phone σας. Είτε θέλει να φάει είτε θέλει να χ*$#σει το i-phone θα το βρει και ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας καλύψει με τα αποτελέσματα του. Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για αγορά και κοστίζει περίπου 6 λίρες! Δημιουργός της εφαρμογής αυτής είναι η Biloop Technologies στη Βαρκελώνη. Σίγουρα η εφαρμογή αυτή θα φανεί χρήσιμη και ενδιαφέρουσα σε πολλούς γονείς προκειμένου να “επικοινωνήσουν καλύτερα” με το μωρό τους. Επίσης ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως ατυχήματα όπως ΜΠΟΧΑ από τα κακάκια της μικρούλας ή του μικρούλης σας στο δωμάτιο δεν θα υπάρχει πλέον μιας και θα μπορείτε πιο γρήγορα να ανταποκριθείτε στο “νιαούρισμα” του παιδιού σας. Η εφαρμογή δοκιμάστηκε από επιστήμονες και το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό!!! 96% περίπου ήταν το ποσοστό επιτυχίας της εφαρμογής!!! Αναρωτιέμαι τώρα…….. Θα βγει ποτέ κάποια εφαρμογή που θα εμφανίζει για ποιόν λόγο γκρινιάζει μία γυναίκα; Θέλει μια ακριβή καινούρια τσάντα ή ένα ταξίδι στο παρίσι; Πιστεύω πως ακόμα και οι επιστήμονες εκεί σηκώνουν τα χέρια ψηλά και σκίζουν και τα πτυχία τους!!! Μωρέ μπράβο σας……….!!! Χεχε!!!
http://www.costaspilarinos.com/

Τέλος εποχής για το Mininova

Το Mininova κατεβάζει όλα τα torrents που σχετίζονται με παράνομο ή copyrighted περιεχόμενο μετά απο απόφαση Ολλανδικού δικαστηρίου. Η απόφαση του δικαστηρίου της Ουτρέχτης ελήφθη τον Αύγουστο του 2009. Σϋμφωνα με αυτή το Mininova θα πρέπει να αποσύρει τα Links για copyrighted και παράνομο περιεχόμενο. Διαφορετικά θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ! Έτσι το Mininova έχει ήδη αποκλείσει πρόσβαση σε πάνω απο 1 εκατομμύριο torrents.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφήνει περιθώριο μη συμμόρφωσης με αυτή. Τους τελευταίους μήνες το Mininova προσπάθησε να εφαρμόσει διάφορα συστήματος φιλτραρίσματος του περιεχομένου που γίνεται διαθέσιμο κάτι που τελικά δεν λειτούργησε για τεχνικούς και λειτουργικούς λόγους. Έτσι αποφάσισαν να διατηρήσουν μόνο περιεχόμενο της υπηρεσίας Content Distribution αφήνοντας έξω τα torrents για τα οποία επισκέπτονταν το Mininova εκατομμύρια χρήστες, απο το 2005 που «κλήθηκε» να καλύψει το κενό που άφησε το κλείσιμο του Suprnova. Απο τότε και μέχρι και σήμερα, το Mininova κατάφερε να γίνει ένα απο τα μεγαλύτερα bit-torrent indexers στον παγκόσμιο ιστό. Πάντως η ομάδα του Mininova σκέφτεται να υποβάλει έφεση.
http://www.pcw.gr

Ερασιτέχνες !!!


http://greki-gr.blogspot.com/
Ακόμα δεν έδωσαν τα επίσημα αποτελέσματα !!!

Ο Uri Geller είχε προβλέψει το σκορ του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός



Ο μένταλιστ Uri Geller, όπως βλέπετε, είχε προβλέψει με ακρίβεια το σκορ του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός...

http://epikairotita24.blogspot.com

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ !


http://logoplokies.blogspot.com/

Για την ιστορία...

Ας θυμηθούμε μερικά πράγματα και ας κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ το 2007 με αυτή που βλέπουμε σήμερα από την Ν.Δ.
Καταρχήν, τα τελικά επίσημα αποτελέσματα (εδώ) ήταν τα εξής:
Ψήφισαν: 738.078.
Έγκυρα: 733.087.
Άκυρα: 4.990.
Λευκά: 1.194.
Έλαβαν:
Παπανδρέου Γιώργος: 55,57% (407.407)
Βενιζέλος Ευάγγελος: 38,50% (282.230)
Σκανδαλίδης Κώστας: 5,76% (42.256)

Είχαμε 3.300 υπολογιστές σε 1.376 εκλογικά τμήματα

Η Ν.Δ. σύμφωνα με τον Σιούφα (εδώ) έχει 3.400 υπολογιστές σε 1.540 τμήματα
(Οπότε αυτά τα περί "δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη προσέλευση" να τα πουν αλλού)
Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και έληξε στις 18.00 απόγευμα, ενώ με εγκύκλιο που εστάλη εκείνη την ώρα, δόθηκε παράταση μίας μόνο ώρας στα εκλογικά τμήματα στα οποία υπήρχαν ακόμη ουρές.
Στις σημερινές της Ν.Δ. οι κάλπες άνοιξαν από τις... 7.00 το πρωί και θα έκλειναν κανονικά στις 19.00 το βράδυ. Η πρώτη παράταση δόθηκε νωρίς - νωρίς λόγω του πρώτου κρασαρίσματος. Η δεύτερη, πάλι λόγω τεχνικών προβλημάτων δόθηκε γύρω στις 18.00 και έτσι φτάσαμε σε ανοιχτές κάλπες ως τις 21.30!!!
Συγκρίνετε τώρα ποια διαδικασία ήταν πιο ομαλή και ποια πήγε κατά διαόλου...
http://antikrogias.blogspot.com/

Η αντίδραση του Μητσοτάκη ...


Κάπως έτσι πρέπει να πετάχτηκαν τα μάτια του όταν είδε τα αποτελέσματα...
http://sofoscrete.blogspot.com

εσμεύσεις της κυβέρνησης για αυστηρό Πρόγραμμα Σταθερότητας

Δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας και καθησυχασμού των αγορών έκανε χθες από την Κίνα η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην Αθήνα ετοιμάζεται ένα πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας τριετίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα που φοβούνται τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η ελληνική κυβέρνηση. O επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Χ. Αλμούνια, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ έστειλαν χθες μήνυμα για την Ελλάδα με σαφή αποδέκτη τις αγορές. «Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα αδυναμίας πληρωμών (χρεοκοπίας) στην ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Τρισέ έσπευσε να το επιβεβαιώσει. Την ίδια ώρα, πάντως, η εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» σε δημοσίευμά της διατύπωνε το ερώτημα αν μετά το Ντουμπάι θα ακολουθήσει η Ελλάδα- δηλαδή αν θα χρεοκοπήσει- και υποστήριζε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να βοηθήσει την Ελλάδα αν αυτή δεν ικανοποιήσει συγκεκριμένους όρους που θα της θέσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση διεμήνυσε στις Βρυξέλλες πως διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει και τον προϋπολογισμό του 2010, αν χρειασθεί, ώστε να πετύχει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 9,1% του ΑΕΠ. Και αυτό γιατί ο προγραμματισμός της, όπως θα αποτυπωθεί στο τριετές πρόγραμμα, προβλέπει περαιτέρω μείωσή του στο 6% του ΑΕΠ το 2011 και στο 3% του ΑΕΠ το 2012.
Η μείωση του ελλείμματος, με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας, θα βασίζεται μεταξύ άλλων σε δεσμεύσεις για πολύ περιορισμένες προσλήψεις, χαμηλές αυξήσεις έως πάγωμα μισθών στο Δημόσιο και αύξηση των φορολογικών εσόδων, με πάταξη της φοροδιαφυγής και μείωση των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων με καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Η εσωκομματική εκλογή της ΝΔ...

Τέλειωσε και το πανηγύρι στη ΝΔ. Προσωπικά, εξαρχής πίστευα ότι είτε ο Σαμαράς κέρδιζε είτε η Μπακογιάννη, για το Πασόκ ήταν αδιάφορο καθώς και οι 2 λύσεις το "βόλευαν" από κάθε πλευρά:
* Η μεν Ντόρα θα διεύρυνε το χάσμα με τον Καρατζαφέρη (καλό για το Πασόκ, αφού η Δεξιά θα παρέμενε χωρισμένη), αλλά είχε διεισδυτικότητα στο χώρο του Κέντρου (κακό για το Πασόκ), ωστόσο η κυβερνητική θητεία του πατέρα της (1990-1993) ήταν ακόμη νωπή στους Ελληνες, οπότε και η ίδια θα το χρεωνόταν αυτό (καλό για το Πασόκ).
* Ο δε Σαμαράς θα έφερνε κοντά τη Ν.Δ. με το ΛΑ.Ο.Σ. (
κακό για το Πασόκ, αφού η Δεξιά θα ενωνόταν). Αυτή η εξέλιξη, όμως, ταυτόχρονα ήταν και ... θετική για το Πασόκ αφού ο Σαμαράς, ως εθνικιστής και με καθόλου κεντρώο προφίλ, δεν θα μπορούσε να αποτανθεί στο Κέντρο, όπου το Πασόκ τώρα, αν κυβερνήσει και σωστά, θα παίζει μπάλα μόνο του και επί ... 20 χρόνια!

Για τη χώρα, όμως, τί θα ήταν το καλύτερο? Ειλικρινά, νομίζω καμμία από τις 2 λύσεις: η μεν Ντόρα απέδειξε ότι είναι μία επικοινωνιακή φούσκα, καθώς από όπου και αν πέρασε (Δήμος, ΥΠΕΞ) δεν άφησε κανένα έργο. Ο δε Σαμαράς είναι αδιάφορος στη γενική διακυβέρνηση (και επικίνδυνος στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων).

Η διαφορά της νεοδημοκρατικής διαδικασίας με αυτήν του Πασόκ? Καταρχήν, η συμμετοχή στη ΝΔ ήταν μεν μεγάλη (για τα δεδομένα δεξιού κόμματος), αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έφτασε την δική μας κινητοποίηση (ο Κρόγιας μας θυμίζει εδώ τα μεγέθη της εκλογής στο Πασόκ). Εννοείται ότι η οργάνωση της διαδικασίας ήταν χάλια, ενώ το Πασόκ την είχε διασφαλίσει και ας ήταν τότε μία πρωτόγνωρη διαδικασία, ενώ τώρα η ΝΔ είχε έστω το "know how" και συνεπώς είναι αδικαιολόγητη για το οργανωτικό χάος. Επίσης, στο Πασόκ τότε δεν υπήρχε ο "τρελός του χωριού": ο Κ.Σκανδαλίδης μπορεί να ήταν 3η επιλογή αλλά ήταν και είναι ένας σοβαρός πολιτικός. Στη ΝΔ το 10% ψήφισε ... Ψωμιάδη, ο οποίος σε κάτι χωριά της Δράμας ήρθε ... και πρώτος! Αφήστε δε το ... show που έδωσε ο ίδιος χθες μπροστά στις κάμερες, εκμεταλλευόμενος επικοινωνιακά την γρίππη του και παρουσιασθείς με κλάμματα για να διαμαρτυρηθεί ότι ... δεν τον άφησαν να ψηφίσει (Ποιός, πού, πότε? Ετσι κάνει καταγγελίες ένας σοβαρός άνθρωπος, κύριε Ψωμιάδη. Με στοιχεία!).
Μετά από αυτήν την πολιτική συμπεριφορά ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος, μπορεί κανείς να αναμένει ότι ΚΑΠΟΤΕ θα γίνουμε πολιτισμένοι Ευρωπαίοι?

Και μία απορία: ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι οι χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας περί ενότητας και άλλων σχετικών μπορούν να ισχύσουν? Πώς θα αντέξει το Μητσοτακέϊκο να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με κάποιον αρχηγό που το 1993 τους είχε ρίξει από την εξουσία τόσο ατιμωτικά? Update: Για να μην λένε κάποιοι ότι "εφευρίσκω" σενάρια, ας διαβάσουν το άρθρο της Χρ.Κοραή, σήμερα, στην "Ελευθεροτυπία". Διατυπώνει ευθέως την ίδια απορία...
http://aratepylas.blogspot.com

NO COMMENTS...


Έτοιμοι να ανεξαρτητοποιηθούν...

...δύο βουλευτές της ΝΔ μετά την εκλογή Σαμαρά!
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Ποιες ενδεχέται να είναι οι πρώτες παρενέργειες του εκλογικού αποτελέσματος στη ΝΔ; Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -από εκείνους που δεν υποστήριξαν τον Αντ. Σαμαρά- προσανατολίζονται στο να ανεξαρτητοποιηθούν. Αυτήν την πρόθεση εξέφραζαν, μένει να φανεί και αν θα την κάνουν πράξη.
http://press-gr.blogspot.com

Ολα του πανε στραβα!


http://asimonis.wordpress.com/

Πόλεμο κατά Τσίπρα και ΣΥΝ κήρυξε ο Αλέκος Αλαβάνος

Ανοιχτός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον Αλέκο Αλαβάνο μετά την ομιλία του πρώην προέδρου του ΣΥΝ στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ουσιαστικά τράβηξε μια κόκκινη διαχωριστική γραμμή στις σχέσεις του με το κόμμα του. Μέσα σε μισή ώρα ο κ. Αλαβάνος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του Συνασπισμού και του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, έδειξε εμμέσως την πόρτα της εξόδου στην Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος και ζήτησε αλλαγή πλεύσης, επιχειρώντας να ακυρώσει τον «ευρωπαϊσμό» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη γραμμή της προγραμματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η παρέμβαση του κ. Αλαβάνου, ο οποίος χειροκροτήθηκε πάντως με ενθουσιασμό από τα μέλη αρκετών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε έντονη ενόχληση στον ΣΥΝ και την ηγεσία του. Η ημιεπίσημη αντίδραση του Συνασπισμού εκδηλώθηκε σε πρώτη φάση από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για «εμπρηστική, διχαστική και αντιενωτική τοποθέτηση» του Αλ. Αλαβάνου. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ Στάθης Λεουτσάκος ανέφερε ότι ο σύντροφος Αλαβάνος εμφανίστηκε διχαστικός και έκανε λόγο για απογοήτευση που αφορά όλους τους αριστερούς.
ΤΑ ΝΕΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σομαλίας

Όμηροι στα χέρια εννέα οπλισμένων Σομαλών πειρατών βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής (29/11) οι δεκαεννέα αλλοδαποί και οι εννέα λληνες ναυτικοί, μέλη πληρώματος του με ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου "Maran Centaurus", νηολογίου Πειραιά 10714, το οποίο κατελήφθη από τους ένοπλους, ενώ έπλεε ανοιχτά της Σομαλίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, την πειρατεία στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο γνωστοποίησε, στην πλοιοκτήτρια εταιρεία "Κρίστεν Ναβιγκέισον", ο υποπλοίαρχος του "Maran Centaurus", ο οποίος τόνισε ότι όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, και ότι οι εννέα ένοπλοι οδηγούν το πλοίο προς λιμάνι της Σομαλίας. Το "Maran Centaurus" είχε αποπλεύσει έμφορτο μαζούτ από το Κουβέιτ με προορισμό την Αμερική.

http://www.newstime.gr

ΝΔ: Δεξιά στροφή έβγαλαν οι κάλπες

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο έβδομος αρχηγός της Ν.Δ. Ο 58χρονος Μεσσήνιος πολιτικός, που παίρνει το τιμόνι της Ρηγίλλης από τα χέρια του Κώστα Καραμανλή, εξελέγη από τον α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, επικρατώντας της Ντόρας Μπακογιάννη και του Παν. Ψωμιάδη. Στο επινίκιο διάγγελμα ο κ. Σαμαράς εξέπεμψε μηνύματα ενότητας, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν ηττημένοι στη Ν.Δ.». Χαρακτήρισε την εκλογή από τη βάση «δημοκρατική, ειρηνική επανάσταση» και διεμήνυσε ότι θα επιδιώξει τη δημιουργία μιας μεγάλης κεντροδεξιάς «ιδεολογικά κυρίαρχης». Παράλληλα, εξήγγειλε τη διεξαγωγή Συνεδρίου θέσεων και αρχών της Ν.Δ. την προσεχή άνοιξη. Η Ρηγίλλης δεν ανακοίνωσε τελικά αποτελέσματα και η ανακήρυξη του κ. Σαμαρά έγινε ουσιαστικά με την αποδοχή της ήττας από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη. Ανεπισήμως πάντως, ο κ. Σαμαράς έλαβε ένα ποσοστό περί του 51%-52%, η κ. Μπακογιάννη κινήθηκε γύρω στο 40% και ο κ. Ψωμιάδης στο 8%-9%, με τον κύριο όγκο των δυνάμεών του να προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. «Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ενώ πρόσθεσε ότι «την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι παρόντες». Το ρεύμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Σαμαρά επιβεβαιώθηκε τελικώς και στην κάλπη και δεν ανακόπηκε από την αντεπίθεση που είχε εξαπολύσει το τελευταίο δεκαήμερο η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ο σκληρός πυρήνας των δεξιών ψηφοφόρων συντάχθηκε με την υποψηφιότητά του, η οποία συνοδευόταν από δεσμεύσεις για «ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα» και βολές απέναντι στην παλαιά φρουρά της Ν.Δ., τους «βαρόνους», τα «φέουδα» και τους «μηχανισμούς», όπως τόνιζε και ο ίδιος. Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει τη στρατηγική του λεγόμενου «μεσαίου χώρου» και κρίνει αναγκαίο να στραφεί η νέα κομματική ηγεσία κατ΄ αρχάς στους δεξιούς ψηφοφόρους και μετά να επιχειρήσει το άνοιγμα σε άλλους χώρους. Όπως παραδέχονται και συνεργάτες του, καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα έχει παίξει και η οργή των γαλάζιων ψηφοφόρων από τη συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές. Αντιθέτως, η κ. Μπακογιάννη, η οποία είχε σαφέστατο προβάδισμα στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φαίνεται ότι πλήρωσε στις χθεσινές κάλπες την ταύτισή της με τον Κ. Καραμανλή και το «ναυάγιο» της γαλάζιας διακυβέρνησης.
ta nea