Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Στης (νέας) βουλής τα έδρανα...


Δραστικες περικοπες στα κρατικα αυτοκινητα!


Περαιτέρω πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα αναμένεται το 2010

Ακόμη δυσκολότερες ημέρες αναμένει ο ελληνικός τουρισμός το 2010, σε σχέση με τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πωλήσεων πακέτων ταξιδιωτικών διακοπών για τη χώρα μας. Τα σχετικά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν, χθες, από 5 ειδικούς αναλυτές της εταιρείας GFK από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Γαλλία τη Ρωσία και την Ιταλία που βρέθηκαν στα γραφεία της Αθήνας κάνοντας απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου και εκτιμήσεις για την προσεχή σεζόν. Τα στοιχεία προκύπτουν από τη συνεχή έρευνα Tourism Panel της GFK σε, περίπου, 40.000 σημεία πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων στις παραπάνω χώρες και στην Ολλανδία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώνεται μείωση κατά 13,4% των πωληθέντων πακέτων στη Βρετανία για διακοπές στην Ελλάδα την προσεχή σεζόν και 3% στη Γερμανία. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Gfk Ηellas Ltd κ. Σπύρος Καμηλέρης για τις δράσεις προβολής και διαφήμισης των προορισμών είναι το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο κορυφώνονται οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αγγλία. Φέτος, την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Βρετανών διατήρησε η Ισπανία αν και σε σχέση με πέρυσι εμφάνισε πτώση κατά 22%. Στη δεύτερη θέση για τους Βρετανούς ακολουθεί η Τουρκία, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων κατά 26% σε σχέση με το 2008. Η Ελλάδα κατέλαβε την τέταρτη θέση στις ταξιδιωτικές επιλογές των Βρετανών εμφανίζοντας συνολική πτώση της τάξης του 20%. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν η Κρήτη και η Ζάκυνθος που η πτώση άγγιξε το 35% και το 29% αντίστοιχα.
Η δεύτερη σπουδαιότερη αγορά προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας, η Γερμανία, το φετινό καλοκαίρι εμφάνισε πτώση κατά 4,4% σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάλυσης. Σύμφωνα με την έρευνα της Gfk, η πτώση δεν ήταν μεγάλη καθώς οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2008 περίοδο κατά την οποία δεν είχε ξεσπάσει ακόμη η διεθνής κρίση. Την Κρήτη επέλεξαν περισσότερο φέτος για τις διακοπές τους στη χώρα μας οι Ρώσοι τουρίστες. Ειδικότερα, το 40,7% ταξίδεψε στην Κρήτη, το 24,7% στη Χαλκιδική, το 16,3% στη Ρόδο, το 7,7% στην Αθήνα και το 6,9% στην Κέρκυρα. Στο πρώτο εξάμηνο οι Ρώσοι που επισκέφθηκαν τη χώρα μας ήταν λιγότεροι κατά 18%. Το 40,5% των Ρώσων που επισκέφθηκαν την Κρήτη ξόδεψαν πάνω από 2.300 ευρώ/άτομο. Στη Χαλκιδική το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 34%, στη Ρόδο, 50,2%, στην Αθήνα 20,4% και στην Κέρκυρα άγγιξε το 48,3%.
Από τους συνολικά 3,2 εκατ. Ιταλούς που ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι η χώρα μας απέσπασε συνολικά το 13% της αγοράς. Σύμφωνα με την GfK, το 79% των Ιταλών επισκέπτονται τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Την πρώτη θέση στις επιλογές των Γάλλων ήταν ο εσωτερικός τουρισμός παρουσιάζοντας αύξηση 9%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Τυνησία με άνοδο 26%. Ακολουθεί η Ισπανία με μείωση 2%, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα με πτώση 17%.
http://www.kathimerini.gr

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Σε μία πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τελέστηκε το πρωί η ορκωμοσία των μελών του νέου σώματος, στην οποία προήδρευσε η Β΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, κ. Έλσα Παπαδημητρίου. Χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Ιωάννης Γρίβας, διπλωμάτες καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων βουλευτών, οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τα θεωρεία της Βουλής. Οι χριστιανοί βουλευτές ορκίστηκαν «στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους», ενώ στο Κοράνι και «στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνο αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ» ορκίστηκαν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης). Πλην της κ. Κανέλη, οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης και Μάγια Τσόκλη, δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν. Επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !


ΜΙΣΘΟΙ & ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ...

«Ελπίζω όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της».
Τα παραπάνω έλεγε ο Ιωάννης Καποδίστριας λίγο μετά την έλευσή του στην Ελλάδα στους συναδέλφους του πολιτικούς, μετά των οποίων πίστευε ότι θα κυβερνούσε τη χώρα. Η Βουλή των Ελλήνων είχε προτείνει στον Καποδίστρια δύο φορές επιμίσθιο, το οποίο του αναλογούσε ως αρχηγού κράτους. Αρνήθηκε και απάντησε επιδεικνύοντας μέγιστη ευθύνη για ένα θέμα που και σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
«Εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
…και ο νοών νοείτο !
ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

Από τη Δικαιοσύνη ν' αρχίσετε...

Πέρασε ήδη μία εβδομάδα από τότε που η νέα Κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντα της...Ο πρώτος ενθουσιασμός και χαρά που ξεφορτωθήκαμε τους γαλάζιους αρχίζει να καταλαγιάζει και τώρα ο βραχνάς των φοβερών προβλημάτων της καθημερινότητάς μας ορθώνεται πάλι μπροστά μας και σκοτεινιάζει τη μικρή λάμψη ελπίδας που για λίγο ξαστέρωσε το βαθύ μας σκοτάδι...Σκέφτομαι τι θέλει άραγε να πετύχει αυτή η Κυβέρνηση και τι θα μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής μας?Και κυρίως σκέφτομαι από που πρέπει ν' αρχίσει??Δεν ξέρω, αλλά όποιο πρόβλημα κι αν σκεφτώ, ό,τι και αν θεωρήσω ότι πρέπει να αλλάξει για να δούμε άσπρη μέρα, πάντα ο νους μου σκοντάφτει πάνω στο ογκώδες, και ακανθώδες πρόβλημα της δικαιοσύνης!!Λες κι είναι μια μόνιμη κλειστή φραγή, που εμποδίζει το δρόμο προς κάθε πρόοδο... που κλείνει τις χαραμάδες από τις οποίες θα περάσει το φως...Πώς θα επιλέξεις ας πούμε αξιοκρατικά τους συνεργάτες και εργαζόμενους σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη?Πώς θα αισθανθεί ο πολίτης ότι τον σέβονται στις δημόσιες υπηρεσίες, αρχές, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οπουδήποτε αλλού, αν όλοι δεν λειτουργούν με στόχο να πράξουν το καθήκον τους, με εντιμότητα, ξέροντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα τους επιτρέψει να παρανομήσουν?Η ατιμωρησία έγινε η μάστιγμα και η αιτία των κακών τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα.Από τη Δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσουν πρώτα...Εκεί πρέπει να φέρουν τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τη μόρφωση και εκπαίδευση των ανεπαρκών δυστυχώς, δικαστών, και πάνω απ' όλα εκεί πρέπει να φέρουν την ανεξαρτησία των δικαστών από το σφιχταγκάλιασμα της εκτελεστικής εξουσίας.Επί Ν.Δ. είδαμε ότι σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν το δημόσιο συμφέρον τέθηκαν στο αρχείο... και πολλά λαμόγια βγήκαν λάδι!!Όμως αν γι αυτό φταίνε οι Νεοδημοκράτες άλλο τόσο φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για το νόμο που έφτιαξαν και εκτενώς έχω παλιότερα αναλύσει με τον οποίο έδωσαν δικαιοδοτική εξουσία σε ένα εισαγγελέα να αποφασίζει εντελώς μόνος του για το αν θα κινήσει την ποινική δίωξη ή αν θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο...Αυτό ήταν η αρχή για τον ευτελισμό κάθε έννοιας δικαίου, αφού με έναν εισαγγελέα η εξουσία κάνει τη δουλειά της, άριστα!!Και τον κάνει και αρχηγό της ΕΥΠ αν φανεί καλό παιδί!!!Δεν θέλει πολλά, απλά βήματα, κλειδιά για να παταχτεί η εγκληματικότητα από τον τελευταίο αλλοδαπό εγκληματία, μέχρι τα μεγαλόσχημα κυβερνητικά και πολιτικά πρόσωπα!
Διάβασα ένα γράμμα αναγνώστη στη σχετική στήλη στα ΝΕΑ της 8-10-2009 που μιλάει για την ατιμωρησία και πώς τη νοιώθει ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας και αισθάνθηκα μια γροθιά στο στομάχι!!Διαβάστε τη!! Έχει απόλυτο δίκιο!!Από την ατιμωρησία ξεκινάει το χάλι μας!!Από εκεί να αρχίσετε κύριε Γιώργο Παπανδρέου και εσείς κύριε Καστανίδη!!Από εκεί να αρχίσετε να καθαρίζετε την κόπρο του Αυγείου, με σωστά κριτήρια όμως και με μεθοδευμένες κινήσεις δίκαιες και καίριες για τη λύση του προβλήματος.Ακούστε τον κόσμο, αφουγκραστείτε την αγωνία του, μαντέψτε τους εφιάλτες του, όταν αναγκαστεί να προστρέξει στη δικαιοσύνη, μετρήστε το χαμένο χρόνο του, σκύψτε στο άγχος του να μη δικαιωθεί, που είναι και το πιθανότερο, αγγίξτε την οργή του και την οικονομική του εξόντωση από τα κυκλώματα των ανάλγητων και αγράμματων πολλές φορές, δικηγόρων,νοιώστε την απόγνωσή του όταν αδικηθεί, αναλογιστείτε ότι μπορεί και να καταστραφεί η ζωή του από μία άδικη δικαστική απόφαση, ή από μία απόφαση δίκαιη μεν αλλά που πέρασαν ατέλειωτα χρόνια μέχρι να εκδοθεί, έτσι ώστε πλέον έχασε τη δύναμή της...Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ πονάει αυτό τον τόπο! Και τον πονάει αβάσταχτα σήμερα, που ξέρει ότι τύποι σαν τους Ευφραίμ, Αρσένιο, ή Χριστοφοράκο κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ το δημόσιο έλειμμα έχει φθάσει στα ύψη και θα κληθεί ο πολίτης αυτής της χώρας να το πληρώσει!!Επαναφέρετε τη δικαιοσύνη σ' αυτή τη χώρα για να επαναφέρετε την κοινωνική ειρήνη και την κοινωνική της ευημερία.Για να επαναφέρετε την ελπίδα στο λαό και την αίσθηση της ασφάλειας που τόσο του έλειψε...Σήμερα διάβασα ότι αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την ασφάλεια πρώην υπουργών! για να βγουν μάχιμοι στα τμήματα, που είχαν μείνει άδεια από έμψυχο υλικό!!Ελπιδοφόρο μου φάνηκε αυτό, όπως και ότι θα αποδεσμευτούν τα κρατικά αυτοκίνητα.Σκέψεις που θέλω να γίνουν ελπίδες... κάνω...

ΠΑΣΟΚ - Αφιερωμένο...



Στους άδειους διαδρόμους της Ιπποκράτους...
Φύγατε που φύγατε ρε συντρόφια για τα υπουργεία...
(Είναι λογικό η ομάδα που νίκησενα δοκιμαστεί και ως κυβέρνηση και πιστεύω ότι θα κερδίσει και το εκεί στοίχημα, γιατί όλοι σας είσασταν άξιοι και δουλευταράδες).
...φροντίστε τουλάχιστον να αφήσετε πίσω σας κάποιους αντικαταστάτες.
Μην χρησιμοποιείτε το κόμμα ως όχημα μόνο για την προσωπική σας ανέλκυση...
Γιατί έτσι φαντάζει αυτή τη στιγμή αυτό το "άδειασμα"...

Ο ΛΑΓΟΣ !...


Αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την ασφάλεια πρώην υπουργών

Αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την ασφάλεια πρώην υπουργών. Προκειμένου να στελεχώσουν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποδεσμεύθηκαν από βουλευτές και υπουργούς που δεν εξελέγησαν ή έχασαν την υπουργική τους θέση 30 αστυνομικοί, προκειμένου να στελεχώσουν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να στελεχωθούν με όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς τα τμήματα και οι γειτονιές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας.

Περιορίζονται τα κρατικά οχήματα

Περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη στα κρατικά έξοδα. Επίσημες ανακοινώσεις για τα πρώτα βήματα περιστολής των κρατικών δαπανών έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. Για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους. Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά οχήματος για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε οχήματα. Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1.600 κ. εκ., τα οποία θα αποκτηθούν με τη μέθοδο leasing, προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους βαρύνει την εταιρεία ενοικίασης. Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους. Άμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250, που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1.600 κ.εκ. Εκτός Αθηνών θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο Λεκανοπέδιο, οι 2,6 εκατομμύρια μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.
http://www.tanea.gr

Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love

ΑΥΠΝΙΕΣ...!!!

Για ακόμα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ο Σπύρος Γιαννιώτης

Φορώντας το σκουφάκι του Ολυμπιακού θα ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα του ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο 29χρονος κολυμβητής υπέγραψε την Τρίτη νέο τριετές συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» κι έτσι θα συνεχίσει στο λιμάνι μέχρι το 2012, οπότε και θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο «αργυρός» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5 χλμ. έχει φέτος ως στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου φιλοδοξεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 5 χλμ., αλλά και να διεκδικήσει μια διάκριση στα 10 χλμ.

José A. Acebillo: Ο αρχιτέκτονας που αναμόρφωσε τη Βαρκελώνη

«Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή. Λειτουργούμε μακριά από τους πολιτικούς και συνεργαζόμαστε σε επίπεδο τεχνικό με την κυβέρνηση και τα επιμέρους υπουργεία, καθώς και με τους φορείς όπως ο Λιμένας της Βαρκελώνης και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων». Με αυτά τα λόγια ο Γιόζεφ Αθεμπίγιο, ο βραβευμένος αρχιτέκτονας υπεύθυνος για την πολεοδομία και τις υποδομές της ισπανικής μεγαλούπολης για περισσότερα από 25 χρόνια, εξηγούσε σε μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Γραφείων Μελετών τα μυστικά που οδήγησαν στο μεταολυμπικό θαύμα της Βαρκελώνης. Ο αρχιτέκτονας που αναμόρφωσε τη Βαρκελώνη βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, μαζί με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισήμανε ότι ο Γ. Αθιμπίγιο θα συμβάλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης τόσο της συγκεκριμένης περιοχής όσο και άλλων. Πριν αναλάβει ο Αθεμπίγιο τη Βαρκελώνη, οι τουρίστες που την επισκέπτονταν ετησίως ανέρχονταν σε 500.000, σήμερα φτάνουν τα 12,5 εκατομμύρια. Βασικό πόλο έλξης των τουριστών αποτελεί το παραλιακό μέτωπο της ισπανικής πόλης, όπου και συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της ολυμπιακής της κληρονομιάς: το ολυμπιακό χωριό Ρorto Οlympico, το οποίο μεταμορφώθηκε με τα χρόνια στο «Μικρολίμανο» της Βαρκελώνης. Όπως εξήγησε ο Αθεμπίγιο στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Γραφείων Μελετών, το όραμα και η πολιτική για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πόλης βασίστηκαν στην ανάκτηση του δημόσιου χώρου της πόλης προς όφελος των κατοίκων της, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν το εργαλείο για την πολεοδομική ανάπλαση του κέντρου της Βαρκελώνης, τη βελτίωση και την ανανέωση των υποδομών της, αλλά και για την ανάπτυξη στρατηγικών πόλων. Επίσης, οι αρμόδιοι επέλεξαν την εξωστρέφεια για τη Βαρκελώνη: η αναζήτηση του ρόλου ενός μητροπολιτικού κέντρου περιφέρειας στη Μεσόγειο. Μέσα από αυτές τις επιλογές αποφασίστηκε η επέκταση του λιμανιού της Βαρκελώνης, ώστε να καταστεί σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς κόμβους κρουαζιερόπλοιων και ανακατασκευάστηκε ο σταθμός υπεραστικών τρένων. Όσον αφορά τους πόρους για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά; Σύμφωνα με όσα είπε ο Ισπανός αρχιτέκτονας στα μέλη του ΣΕΓΜ, η ποιότητα του δημόσιου χώρου δημιουργεί υπεραξία από την οποία προκύπτουν οι αναγκαίοι πόροι.

Ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ, Juan Antonio Samaranch

Σε νοσοκομείο του Μόντε Κάρλο μεταφέρθηκε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ το βράδυ της Τρίτης, καθώς ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 89άχρονος Σάμαρανκ υπέστη ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο και γι' αυτόν τον λόγο θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις ή τέσσερις μέρες ώστε να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Και επίσημα υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλου. Η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου ακολουθεί αυτές της Ν. Μπακογιάννη και του Π. Ψωμιάδη, ενώ μόνο ο Α. Σαμαράς δεν έχει επισημοποιήσει τη δική του. «Η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σ΄ εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αβραμόπουλος.«Είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της παράταξής μας, να κρατήσουμε κοντά μας αυτούς που πιστεύουν στις αξίες μας και να επιστρέψουν πίσω αυτοί που απογοητεύτηκαν. Να συνθέσουμε, να δυναμώσουμε, να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, που μας κοιτάνε στα μάτια με προσδοκία. Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, όσο σημαντικές και αν είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος, δεν αρκούν, αν δεν συνδυασθούν με ένα βαθύ διάλογο για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας, την ιδεολογία, τις αξίες της» είπε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του. «Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα» κατέληξε ο κ.Αβραμόπουλος. Μετά τη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος της Ν.Δ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζει το έργο της προπαρασκευής και εποπτείας των εργασιών του εκτάκτου Συνεδρίου της Ν.Δ. της 7ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Καταστατικό και την απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, κ. Κ. Καραμανλή, για την εκλογή νέου Προέδρου Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία που ανέλαβα με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής συνεχίζεται. Οι απόψεις των ενδιαφερομένων για την εκλογή τους στην Προεδρία του Κόμματος της κας Μπακογιάννη και των κ.κ. Δ. Αβραμόπουλου, Α. Σαμαρά και Π. Ψωμιάδη για τη συμμετοχή της βάσης του Κόμματος στην εκλογή του νέου Προέδρου έχουν κατατεθεί και τελούν υπό διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό εξετάζονται οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του Καταστατικού, προκειμένου να υπάρξει κοινός τόπος. Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια αυτή θα ολοκληρωθούν μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, την προσεχή Πέμπτη 15/10 και ώρα 20:00 το βράδυ».
http://www.tanea.gr